Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1726


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

  


Τρίπολη, 29 Δεκεμβρίου 2020

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, συγκέντρωσαν εθελοντικά βοήθεια σε είδη, όπως τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης κ.α.


Τα συγκεντρωθέντα είδη προσφέρθηκαν από τις οικείες Διευθύνσεις Αστυνομίας σε φορείς και ιδρύματα που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών, όπως τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης κ.α., με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα, προσφέροντας έμπρακτα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιπροσωπείες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, προσέφεραν τα συγκεντρωθέντα είδη σε φορείς και ιδρύματα, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Ειδικότερα, τα συγκεντρωθέντα είδη δόθηκαν ως εξής:

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, στην Τράπεζα τροφίμων και ενδυμάτων «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», της εκκλησίας Κορίνθου.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, στις Ιερές Μητροπόλεις α) Μονεμβασίας & Σπάρτης και β) Μάνης.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, στο ίδρυμα «Κιβωτός του ΚόσμουΚωνσταντίνος Ι. Καρέλιας», όπου φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά.

Εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων αφού εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την συγκέντρωση και την προσφορά των ειδών, απέστειλαν με την σειρά τους τις ανάλογες ευχές προς το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό και τις οικογένειες τους.

Η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, με σκοπό να επιτελεί την αποστολή της, να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο, να διαφυλάττει την σωματική τους ακεραιότητα και τις ιδιοκτησίες τους.



Τρίπολη, 30 Δεκεμβρίου 2020

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα, προσήχθησαν ογδόντα τέσσερα (84) και έ γινε έλεγχος σε οκτακόσια εβδομήντα τρία (873) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια ενενήντα (590) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν τριάντα τέσσερις (134) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης και κυνηγετικό όπλο

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (29.12.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια εβδομήντα τρία (873) άτομα, εκ των οποίων τα πεντακόσια ογδόντα τρία (583) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα (290) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια ενενήντα (590) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα τέσσερα (84) άτομα, από τα οποία σαράντα τρία (43) ήταν ημεδαποί και σαράντα ένα (41) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας .

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν τριάντα τέσσερις (134) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και τριάντα εννέα (39) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και πε ριορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ


Συνελήφθη στην Κόρινθο 43χρονος με μικροποσότητα κοκαΐνης


Συνελήφθη στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 43χρονος ημεδαπός γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.



Συνελήφθη τσαντάκιας στο Ξυλόκαστρο


Συνελήφθη, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, 32χρονος ημεδαπός, γιατί στις 30.12.2020 το απόγευμα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, αφαίρεσε τσάντα ημεδαπού, η οποία περιείχε κινητό, χρήματα, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες, μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. 

3 days ago korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια