Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1726


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ένα σήριαλ που υποσκάπτει τα θεμέλια του θεσμού των Ενόπλων Δυνάμεων…

Εδώ και δεκαετίες έχει καθιερωθεί να γίνεται δημοσκόπηση της ελληνικής κοινής γνώμης, με ερωτήματα τέτοια ώστε να ερευνηθεί η γνώμη των πολιτών για τους υπάρχοντες θεσμούς και ποία είναι τα ποσοστά με σειρά κατάταξης της προτίμησης. Συνήθως βλέπαμε να λαμβάνεται η γνώμη των ερωτώντων για την Εκκλησία, τη Δικαιοσύνη, τις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, τα Πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία, την Οικογένεια, την Ε.Ε. και άλλους σχετικούς φορείς. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια στην πρώτη τριάδα βαθμολόγησης εμπιστοσύνης αναδεικνύονταν η Εκκλησία, η Δικαιοσύνη και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Σε αυτούς τους τρεις θεσμούς ακούμπαγαν την εμπιστοσύνη τους και τη ζωή τους οι πολίτες επί δεκάδες χρόνια σχεδόν με αναλλοίωτη σειρά προτίμησης. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα των μετρήσεων μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Σήμερα όμως στις απόψεις και τον βαθμό εμπιστοσύνης των Ελλήνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους θεσμούς, που αποτυπώνεται σε μεγάλη έρευνα της MRB για λογαριασμό του Ιδρύματος Konrad Adenauer Stiftung (KAS) τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, η οικονομική κρίση και τα μνημόνια συνέβαλαν καθοριστικά στην αλλαγή της στάσης των Ελλήνων απέναντι στους θεσμούς, από το 2010 μέχρι και σήμερα, στην ερώτηση σχετικά με τον ποιο θεσμό εμπιστεύονται περισσότερο για την «καλή εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα», στις κορυφαίες θέσεις βρίσκονται η οικογένεια (81%), οι ένοπλες δυνάμεις (78,5%), οι Έλληνες πολίτες (64,8%) και η Εκκλησία με το ίδιο ποσοστό.

Και ενώ οι Έλληνες πολίτες έχουν περί πολλού τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με την πλύση εγκεφάλου που γίνεται καθημερινά από τα τηλεπλυντήρια του αίσχους και της κατεδάφισης Ηθών και Αξιών δέχονται χωρίς αντίδραση να βλέπουν ένα σήριαλ, που διακωμωδεί αναίσχυντα τον θεσμό. Ως Αξιωματικός ε.α.που γνωρίζει από πρώτο χέρι την προσωπικότητα των στελεχών των Ε.Δ., την εκπαίδευση και τον τρόπο στρατιωτικής συμπεριφοράς από τον τελευταίο στρατιώτη μέχρι και τους Αντιστράτηγους, διαβεβαιώ με το θάρρος της γνώμης πως, τόσον ο σεναριογράφος της σειράς « Παρουσιάστε!», που μεταδίδεται καθημερινά την 21,00 – 22,00 ώρα στον ΑΝΤ1, όσον και οι ηθοποιοί ή δεν έχουν ιδέα για τη ζωή στο στράτευμα ή εν γνώσει τους υποσκάπτουν τα θεμέλια του θεσμού και προσβάλλουν τα στελέχη του με τη χυδαιολογία, το αρνητικό λεξιλόγιό τους και τα υπονοούμενα. Κι αυτό όταν έχουμε απέναντί μας από την Τουρκία μίαν άλλη θεώρηση των πραγμάτων. Σύμπας ο Ελληνικός Λαός θα έπρεπε να ζητήσει από το ΕΡΔΤ Συμβούλιο να λάβει μέτρα.. Προτείνω δε να απασχολήσει την ηγεσία των Ε.Δ. το θέμα για τυχόν παρέμβαση…

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ »   

Δεν υπάρχουν σχόλια