Header Ads

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE φ.1722

 

Ολυμπιακός: Πιθανοί αντίπαλοι στο Europa League και τα οφέλη της πρόκρισης
  

Οι «ερυθρολευκοι» θα συνεχιζουν στους 32 του Europa League και οι πιθανοί αντίπαλοι είναι ισχυροί - Στις 14 Δεκεμβρίου η κλήρωση - Τι δήλωσαν Μαρτίνς, Σα και Εμβιλά 

Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω του όσο πιο γρήγορα γίνεται το φετινό Champions League και την εικόνα που παρουσίασε στους ομίλους κόντρα σε Μάντσεστερ Σιτι, Πόρτο και Μαρσέιγ και να κοιτάξει μπροστά διορθώνοντας τα κακώς κείμενα έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί το… δώρο που του έκανε ο Πεπ Γκουαρδίολα και οι «Πολίτες» με το να τον κρατήσουν σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Η ήττα των «ερυθρολευκων» με 2-0 από την Πόρτο πέρασε αναίμακτα για τους Πειραιώτες (Δείτε εδώ την ανάλυση του αγώνα).

Η Σίτι στην Αγγλία έκανε το χρέος της και νίκησε με 3-0 τη Μαρσέιγ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να τερματίσει 3ος χάρη στο γκολ του Καμαρά στη Γαλλία, αφού στην απόλυτη ισοβαθμία με την Μαρσέιγ (από μία νίκη στα μεταξύ τους με 1-0 και 2-1), είχε την ισοβαθμία χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μετά την ήττα από την Πόρτο τόνισε πως οι παίκτες του έκαναν λάθη αλλά θα δουλέψουν για να τα διορθώσουν εν όψει Europa League.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των Σα και Εμβιλά, με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα και τον Γάλλο μέσο να τονίζουν πως θα αναζητήσουν τι έφταιξε και θα διορθώσουν τα λάθη τους εν όψει του Europa League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προκρίθηκε στους 32 του Europa League, ως η χειρότερη τρίτη του Champions League και έγινε η 7η ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που προκρίνεται με τρεις πόντους, μετά τις Ατλέτικο Μαδρίτης (2009-10), Βικτόρια Πλζέν (2013-14), Σαχτάρ (2015-16), Λουντογκόρετς (2016-17), Σέλτικ (2017-18), Μπριζ (2019-20). Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει μία και μοναδική περίπτωση ομάδας που κατετάγη τρίτη με δύο πόντους (Ντόρτμουντ την σεζόν 2016-17) και συνέχισε στο Europa League.

Πιθανοί αντίπαλοι στους «32» του Europa League

Στην κλήρωση της Δευτέρας (14/12) που θα γίνει στην Νιόν στρέφει πια την προσοχή του ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ξέρουν ήδη τους 9 από τους 16 υποψήφιους αντιπάλους τους στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA, αφού η κατάσταση ξεκαθάρισε αρκετά μετά το τέλος της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι Πειραιώτες τερμάτισαν ανάμεσα στους τέσσερις χειρότερους τρίτους των 8 ομίλων του Champions League και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία από τις καλύτερες τρίτες της διοργάνωσης ή κάποιον νικητή ενός εκ των 12 ομίλων του Europa League.

Οι τέσσερις πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού από το Champions League είναι οι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπριζ, Άγιαξ και Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ την πρωτιά του ομίλου τους στο Europa League έχουν ήδη εξασφαλίσει μία αγωνιστική πριν το τέλος οι: Ρόμα, Άρσεναλ, Βιγιαρεάλ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Χόφενχαϊμ.

Στους υπόλοιπους 7 ομίλους του Europa League η πρωτιά θα παιχτεί την τελευταία αγωνιστική ανάμεσα σε: Σλάβια Πράγας ή Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ρέιντζερς ή Μπενφίκα, Γρανάδα ή Αϊντχόφεν, Νάπολι ή Ρεάλ Σοσιεδάδ ή Αλκμααρ, Λέστερ ή Μπράγκα, Λιλ ή Μίλαν, Άντβερπ ή Τότεναμ

Ωστόσο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε απόψε όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι όμιλοι του Europa League. 

Ισχυροί 
Γιουνάιτεντ Μπριζ Αγιαξ Σαχτάρ Ρόμα Αρσεναλ Σλάβια Πράγας ή Λεβερκούζεν Ρέιντζερς ή Μπενφίκα Γρανάδα ή Αϊντχόφεν Νάπολι ή Σοσιεδάδ ή Αλκμααρ Λέστερ ή Μπράγκα Λιλ ή Μίλαν Βιγιαρεάλ Αντβέρπ ή Τότεναμ Ντιναμό Ζάγκρεμπ Χόφενχαϊμ

Ανίσχυροι 
Ολυμπιακός Ντιναμό Κιέβου Κράσνονταρ Σάλτσμπουργκ Γιουνγκ Μπόις Μόλντε ή Ραπίντ Βιέννης Σλάβια Πράγας ή Λεβερκούζεν Ρέιντζερς ή Μπενφίκα Γρανάδα ή Αϊντχόφεν Νάπολι ή Σοσιεδάδ ή Αλκμααρ Λέστερ ή Μπράγκα Λιλ ή Μίλαν Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Σίβασπορ Αντβέρπ ή Τότεναμ Βόλφσμπεργκ ή Φέγενορντ Ερυθρός Αστέρας

Το δεδομένο είναι ότι το πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα το δώσει στο Στάδιο Καραϊσκάκης το διήμερο 16/17 Φεβρουαρίου, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην έδρα του αντιπάλου του μία εβδομάδα αργότερα, το διήμερο 23/24 Φεβρουαρίου του 2021.

Τα οφέλη μέχρι στιγμής είναι οκταψήφια

Αυτό που κρατάνε οι Πειραιώτες είναι σίγουρα η πρόκριση και τα 36.662.000 ευρώ που θα βάλουν στα ταμεία τους από τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, χωρίς να υπολογίζεται τι θα συμβεί στα νοκ άουτ του Europa League. 

Συμμετοχή στους ομίλους: 15.250.000 ευρώ 
bonus 10ετούς ranking (19η θέση από τις 32): 15.512.000 ευρώ 
market pool: 2.500.000 ευρώ 
1 νίκη: 2.700.000 ευρώ 
πρόκριση στους 32 του Europa: 500.000 ευρώ

Μπόνους πρόκρισης στο Europa: 
πρόκριση στους 16: 1.100.000 
πρόκριση στους 8: 1.500.000 
πρόκριση στους 4: 2.400.000 
πρόκριση στον τελικό: 4.500.000

Δεν υπάρχουν σχόλια