Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1725

Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Στη Βουλή τα επείγοντα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας

  

Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας όπως του κοινοποιήθηκε, με το οποίο η ζητούν μέτρα στήριξης του κλάδου τους και καταθέτουν προτάσεις για την βιωσιμότητα των ξενοδοχείων και καταλυμάτων του Νομού και όχι μόνο.

Την κοινοβουλευτική Αναφορά συνυπογράφουν και οι τομεάρχες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με το υπ’αρ. 78 /18.12.2020 έγγραφο της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας, τα ξενοδοχεία και καταλύματα τόσο των πόλεων όσο και του ορεινού όγκου του Νομού Κορινθίας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα που αγγίζουν τα όρια της επιβίωσης (πρόσφατη είναι και σχετική επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Τρικάλων Κορινθίας). Σημειώνεται δε ότι, ενώ οι μετακινήσεις μεταξύ Νομών απαγορεύονται, με τα περισσότερα ξενοδοχεία να παραμένουν κλειστά χωρίς κρατική εντολή, δεν έχει προβλεφθεί κανένα μέτρο στήριξης για αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκ των πραγμάτων δεν λειτουργούν.

Στην Αναφορά επισυνάφθηκε το ως άνω έγγραφο, με το οποίο ζητείται από την Κυβέρνηση και τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία η άμεση υλοποίηση μιας σειράς αιτημάτων, τόσο για τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου που πλήττονται σφοδρά αυτή την περίοδο, όσο και για τα ξενοδοχεία των πόλεων και του παραθαλάσσιου μετώπου της Κορινθίας.

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής κ. Γ. Ψυχογιός ζητά άμεσες ενέργειες και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς. Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά:


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τουρισμού

Θέμα: «Άμεσα μέτρα στήριξης των ξενοδοχείων και καταλυμάτων της Κορινθίας»

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά το αριθμ.πρωτ.78/18.12.2020 έγγραφο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, με το οποίο ζητούν μέτρα στήριξης του κλάδου τους και καταθέτουν προτάσεις για την βιωσιμότητα των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο ξενοδοχειακός κλάδος στην χώρα έχει υποστεί τεράστιες ζημίες λόγω της πανδημίας. Σήμερα, τα ξενοδοχεία και καταλύματα τόσο των πόλεων όσο και του ορεινού όγκου του Νομού Κορινθίας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα που αγγίζουν τα όρια της επιβίωσης. Οι μετακινήσεις μεταξύ Νομών απαγορεύονται, με αποτέλεσμα τα περισσότερα ξενοδοχεία να παραμένουν κλειστά χωρίς κρατική εντολή και την ίδια στιγμή χωρίς μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν.

Κατόπιν των ανωτέρω, επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας με το οποίο ζητούν από την Κυβέρνηση και τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία την στήριξη τους σε μια σειρά από αιτήματα, τόσο για τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου που πλήττονται σφοδρά αυτή την περίοδο, αλλά και για τα ξενοδοχεία των πόλεων και του παραθαλάσσιου μετώπου της Κορινθίας.

Ζητούν συγκεκριμένα: 

α) την ένταξη όλων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα πρόσθετα μέτρα στήριξης που έχουν προβλεφθεί για αυτές που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, 

β) αναστολή πληρωμών στο Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, των ξενοδοχείων έως και την 30-62021, 

γ) έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ορεινών ξενοδοχείων (μη επιστρεπτέα προκαταβολή – ειδική αποζημίωση) - ως επί το πλείστων είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και 

δ) την παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα για ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των επιχειρηματικών οφειλών (αναστολές, κούρεμα κ.λ.π.)

Επίσης προτείνουν: 

α) την παράταση του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” για άλλα 2 χρόνια, 

β) Κοινωνικό τουρισμό και για ορεινούς προορισμούς, 

γ) Επιδότηση μετακίνησης, 

δ) Επιδότηση ενεργειακού κόστους και 

ε) Πρόγραμμα εξοικονόμησης στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων έως και 80%, και 60% για τα ξενοδοχεία πόλεως.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια