Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1725

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Γραφείο Τύπου Δημάρχου

«Παραληρεί και παραπληροφορεί ο κ.Πνευματικός»

  

Κόρινθος, 28 Δεκεμβρίου 2020: Την τακτική της παραπληροφόρησης επιλέγει για πολλοστή φορά ο κ.Πνευματικός επιδιώκοντας να αποσπάσει την εύνοια των δημοτών οι οποίοι πολύ πρόσφατα τον καταδίκασαν αναθέτοντας του ρόλο μειοψηφίας και να πλήξει το κύρος της νέας δημοτικής αρχής.

Συνειδητά, με απαράδεκτες εκφράσεις και ύφος, διαστρεβλώνει γεγονότα και μιλά για ματαίωση έργων στο δήμο Κορινθίων, έργων που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης αποσκοπώντας στην μήνη των πολιτών και τα μακροπρόθεσμα πολιτικά οφέλη.

Τα δύο έργα στα οποία αναφέρεται, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Άγιο Γεώργιο και τα Αθίκια, δεν έχουν απολύτως ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ματαίωσης από το ΕΣΠΑ! Τα δυο έργα επαναδημοπρατούνται και θα εκτελεστούν και το γνωρίζει καλά! Ο κ.Πνευματικός προτείνει να γίνουν συμβάσεις με τον εργολάβο της πλατείας τον οποίον μέχρι τώρα ζητούσε να κηρυχθεί έκπτωτος!!!! Τέτοια υποκρισία είναι απίστευτη!!!

Η επαναδημοπράτηση θωρακίζει την πραγμάτωση των δυο έργων προστατεύοντας το δήμο από μια νέα περιπέτεια και δεσμεύοντας την υλοποίηση τους χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ έχει διασφαλιστεί σε συνεννόηση με την Περιφέρεια.

Αυτήν την αλήθεια ο κ.Πνευματικός την γνωρίζει! Και την αποκρύπτει! Αγνοώντας πως με ψέματα δεν κατόρθωσε ποτέ κανείς να ξεγελάσει για πολύ καιρό κανέναν! Τουναντίον, ο δρόμος του ψέματος είναι εκείνος που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο και την πολιτική απομόνωση.

Δεν θα σιωπήσουμε στα ψέματα του κ.Πνευματικού!

Τουναντίον θα ζητήσουμε απαντήσεις! Απαντήσεις για την Α΄ Βάθμια Σχολική Επιτροπή και το τεράστιο οικονομικό έλλειμμα που επί ημερών του κατεγράφη

Απαντήσεις για την ΔΑΕΚ και τις πληρωμές που πέρασαν μέσα από την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία, τον τρόπο, τους αποδέκτες και το έργο που πληρώθηκε, αν έγινε έργο!

Απαντήσεις για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όπου οι Ορκωτοί λογιστές προσπαθούν ένα χρόνο τώρα να κλείσουν τη χρήση του 2015 και να βάλουν τάξη στο χάος που επικρατούσε εκεί

Είναι πρόκληση να μιλά ο κ.Πνευματικός απαξιωτικά για τη νέα δημοτική αρχή! 16 μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει σταθεί ικανός να κάνει την αυτοκριτική του! Δεν έχει κατορθώσει να αποδεχτεί την εκλογική ήττα και το νέο του ρόλο! Μακριά και πέρα από τις ανάγκες και επιθυμίες της κορινθιακής κοινωνίας επιδίδεται σ ένα επικίνδυνο και ατελέσφορο κυνήγι μαγισσών κινδυνολογώντας, παραπληροφορώντας, παραποιώντας.

Το Πνεύμα των εορτών, της περισυλλογής και της ενδοσκόπησης μεταξύ άλλων δεν σας άγγιξε κ.Πνευματικέ και συνεχίζετε τον ολισθηρό σας δρόμο!

Εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο της δουλειάς, της προσφοράς και της αλλαγής!

Καλή Πρωτοχρονιά κ.Πνευματικέ!






Κονδύλι 100.000 ευρώ στο δήμο Κορινθίων για αναβάθμιση σχολικής υποδομής

     

 Κόρινθος, 29 Δεκεμβρίου 2020  
Με σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κορινθίων έγινε αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 100.000 από το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Ο δήμος Κορινθίων παρέλαβε την ανοιχτή δομή μεταναστών από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ήταν αντίθετος εξ αρχής με την παραμονή και λειτουργία της και εργάζεται για την απομάκρυνσή της. Για όσο διάστημα όμως βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του θα φροντίζει να αξιοποιεί χρήματα τα οποία προβλέπονται για την εκτέλεση έργων.

Για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης που θα διατεθεί για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, καθοριστική ήταν η συνδρομή του Υφυπουργού κ.Χρίστου Δήμα



  
  




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


«Zero waste γιορτές» - Γιορτάζουμε οικολογικά & Κερδίζουμε δώρα!

  


Μπες στον διασκεδαστικό κόσμο της ανακύκλωσης!

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, μας φέρνει πιο κοντά στο κλίμα των εορτών, προσφέροντας σε όλους τους δημότες την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην Followgreen κλήρωση για μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών/ ηλεκτρονικών ειδών.

Λάβετε μέρος στην κλήρωση εδώ: w w w . f o l l o w g r e e n . g r / l o u t r a k i / M i s s i o n / Single/2771

Ολοκληρώνοντας ο δημότης την εκπαιδευτική «Πράσινη Αποστολή – Zero waste γιορτές» μαθαίνει μέσα από το ενημερωτικό υλικό, πώς μπορεί να γιορτάσει οικολογικά, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον! Επιπλέον, κερδίζει πόντους επιβράβευσης και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα.

Φέτος, ας στείλουμε το δικό μας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος! Με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, κάνουμε μία νέα αρχή στην ποιότητα της ζωής μας, όπως για παράδειγμα:

αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικών πιάτων μίας χρήσης, όπως αντίστοιχα ποτηριών και μαχαιροπίρουνων στο γιορτινό τραπέζι,

αποφεύγουμε να προσφέρουμε δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα από πλαστικές συσκευασίες και περιτυλίγματα,

διακοσμούμε τους χώρους του σπιτιού μας από υλικά που ήδη έχουμε, φτιάχνοντας όμορφες κατασκευές μαζί με τους μικρούς μας φίλους,

προτιμούμε στολίδια από ανακυκλωμένα υλικά,

προσφέρουμε eco friendly δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα,

στέλνουμε ηλεκτρονικά τις ευχετήριες κάρτες μας.

Λίγα λόγια για τα «Green Missions»:

Τα «Green Missions» εμφανίζονται με συγκεκριμένη θεματική και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες την «εκπαίδευση» και τη «δράση»: Μέσω της εκπαίδευσης ο δημότης ολοκληρώνει στόχους είτε διαβάζοντας άρθρα, είτε παρακολουθώντας βίντεο και δοκιμάζοντας τις γνώσεις του σε κουΐζ για την ανακύκλωση.

Μέσω της δράσης ο χρήστης αποκτά συμμετοχή στην ενεργή κλήρωση του Followgreen.

Για την επιτυχή έκβαση του «Green Mission» πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα βήματα (στόχοι), ώστε οι πόντοι να προστεθούν στον λογαριασμό του δημότη.

Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Σας ευχαριστούμε όλους για την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά ανακυκλώνοντας και σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα.




Διενέργεια δωρεάν rapid tests για τον κορωνοϊό στην Πλατεία ΟΣΕ Λουτρακίου την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

  


Λουτράκι, 28 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει τη διενέργεια δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του κορωνοϊού, σε όποιον επιθυμεί. Η λήψη θα πραγματοποιηθεί από κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 και ώρες από τις 11.30 έως τις 15.30, στην Πλατεία ΟΣΕ Λουτρακίου. Με όλα τα μέτρα ασφαλείας και τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να προσέλθουν για να πραγματοποιήσουν τη δωρεάν εξέταση, σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τα λίγα λεπτά. Σημαντικές επισημάνσεις προς τους πολίτες:

Να φοράτε μάσκα.

Να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ ή τον αριθμό δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, θα σας ζητηθεί.

Να έχετε στείλει τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση.

Να δηλώσετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να λάβετε τα αποτελέσματα των τεστ.

Γραφείο Τύπου





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην Εποχή της Ηλεκτροκίνησης

  

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ανταποκρινόμενος άμεσα στην σχετική πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου, υπέβαλε πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την χρηματοδότηση εκπόνησης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) μέσα στο 2021. Το Σχέδιο αυτό αφορά την μελέτη χωροθέτησης 18 σημείων με τις απαραίτητες υποδομές φόρτισης στον Δήμο μας. Η ολοκλήρωση της μελέτης αυτής θα μας δώσει την δυνατότητα να απορροφήσουμε την χρηματοδότηση κατασκευής των παραπάνω σταθμών φόρτισης, συμμετέχοντας ενεργά στις τεχνολογικές εξελίξεις στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη ή σχεδιάζουν να προμηθευτούν ηλεκτρικά οχήματα και ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δηλώνει δυναμικά παρών στην νέα αυτή εποχή. 
Στη διάθεσή σας,





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Νέες αναρριχητικές διαδρομές σε Φρύγανη, Κεφαλάρι και Δροσοπηγή

  


Ενας μεγάλος αριθμός από νέες διαδρομές στο βράχο της Φρύγανης, στο Πεδίο του Μύλου (Κεφαλάρι) και στη Δροσοπηγή πρόκειται να διανοιχθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, συμπληρώνοντας τις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες προσελκύουν πλήθος αναρριχητών και φυσιολατρών από όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, υπογράφηκε από το δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, η σύμβαση για τη διάνοιξη νέων αναρριχητικών διαδρομών στην περιοχή της Στυμφαλίας. Η σύμβαση προβλέπει την οριοθέτηση και διάνοιξη 44 νέων αναρριχητικών διαδρομών από τον έμπειρο αναρριχητή Αρη Θεοδωρόπουλο, γνωστό στο πανελλήνιο για τις δράσεις του και τις ικανότητές του. Ο έμπειρος αναρριχητής θα προβεί στον έλεγχο και την επιλογή των βράχων για τη διάνοιξη των νέων διαδρομών, ενώ θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των βράχων από σαθρά κομμάτια και βλάστηση και οι διαδρομές θα ασφαλιστούν.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα εμπλουτιστούν σημαντικά οι διαδρομές στο βράχο της Φρύγανης και στο πεδίο του Μύλου, ενώ παράλληλα θα δοθεί σε χρήση ένα ολοκαίνουργιο αναρριχητικό πεδίο με 20 διαδρομές στη Δροσοπηγή.

Το έργο θα εμπλουτίσει και θα ενισχύσει τις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού στη Στυμφαλία και ευρύτερα στο δήμο Σικυωνίων, γεγονός για το οποίο ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του.

Στη συνημμένη φωτογραφία, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, με τον αναρριχητή Αρη Θεοδωρόπουλο και τον αντιδήμαρχο Σικυωνίων Κώστα Σαρχάνη.






Ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για πυρκαγιά στον προστατευόμενο υδροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλίας στην Κορινθία

  


Ερώτηση κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 28.12.2020 προς τους Υπουργούς Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ομάδα βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής (Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Καμίνης, Ανδρέας Πουλάς) με επικεφαλής τον Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κόμματος Γιώργο Αρβανιτίδη, αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε ανήμερα Χριστουγέννων και έκαιγε για 2 ημέρες τον προστατευόμενο υδροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλίας στην Κορινθία.





Δεν υπάρχουν σχόλια