Header Ads

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟ φ.1724

 

ΝΕΡΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ

  


-Κάτοικοι της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, με την από 10-11-2020 αναφορά-αίτησή τους, προς την Διεύθυνση Υγείας και Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας, Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, κατήγγειλαν τα σοβαρά προβλήματα με την ποιότητα του πόσιμου νερού και ζήτησαν την ενέργεια δειγματοληψιών προς διαπίστωση αν το νερό που καταναλώνουν είναι κατάλληλο για πόση.

-Η αρμόδια Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και υπάλληλοι της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στις 2311-2010 και 4-12-2020 από σημεία του δικτύου ύδρευση της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας.

-Από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής αλλά και από χημικής απόψεως, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ολικά ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΡΤΩΔΗ .

-Λόγω των πολύ σοβαρών αυτών προβλημάτων, που έχουν σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, ζητάω άμεση ενημέρωση σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑ και ο Δήμος Σικυωνίων, για ενημέρωση των δημοτών της Κοινότητας του Διμηνιού και συνολικά του Δήμου Σικυωνίων, για το νερό που καταναλώνουν, καθώς και για αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων, για να πίνουν οι Δημότες καθαρό και πόσιμοι νερό.

-Eίναι πλέον επιβεβλημένο, για την φερεγγυότητα των ενεργειών της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ως προς τη λήψη και εξέταση των δειγμάτων του πόσιμου νερού, από τα δίκτυα ύδρευσης σε όλη την έκταση του Δήμου Σικυωνίων, να ελέγχονται από Υπηρεσίες του Κράτους και όχι από ιδιωτικά χημεία, καθώς επίσης κατά τη λήψη των δειγμάτων, να συμμετέχουν, πέραν των Υπαλλήλων της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και εκπρόσωποι των πολιτών Δημοτικοί Σύμβουλοι και όχι μόνο. [ Το είχα ζητήσει προφορικά και παλαιότερα χωρίς ανταπόκριση]. 

ΚΙΑΤΟ 17 - 12 – 2020
Νίκος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια