Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1724

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΓΚΙΟΛΗ

  


Τον Υφυπουργό Ερευνάς και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Αθήνα, σε μία ευρεία συνάντηση θεμάτων και μεγάλων αναπτυξιακών έργων για το Νομό Κορινθίας. Αναλυτικότερα αναφέρθηκαν:

Στο νέο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Ποσειδωνία, ανάμεσα στις δύο μεγάλες πόλεις του νομού, το Λουτράκι και την Κόρινθο.

Στον ηλεκτροφωτισμό του κάστρου της Ακροκορίνθου Στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου Στην αποπεράτωση του βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων

Στην αξιοποίηση της παλαιάς Σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο έως το Δερβένι

Στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου του Δήμου Σικυωνίων

Στη διάβρωση των ακτών, άμεσα ξεκινούν έργα από το Λέχαιο έως τα Μαύρα Λιθάρια Δερβενίου

Στη δημιουργία κόμβων: δύο στην είσοδο Λουτρακίου, δύο στην είσοδο Κορίνθου από το Λέχαιο, δύο στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών στην είσοδο Ζευγολατιού και Βραχατίου και τέλος ενός ακόμα στο ύψος της Motor oil

Στην προτεραιότητα των μεγάλων οδικών έργων όπως: περιοχή Ισθμού, Γκούρα – Σαραντάπηχο – Ζάχολη – Ροζενά – Δερβένι, Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα, Κιάτο – Γκούρα – Λίμνη Δόξα, Π.Ε.Ο από Αγίους Θεοδώρους έως Δερβένι κ.α.

Από κοινού η συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργού κ. Δήμα, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γκιολή φέρει θετικά αποτελέσματα στο νομό. «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προάγγελος μεγάλων αναπτυξιακών έργων και για την Κορινθία μας». τονίστηκε χαρακτηριστικά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





Τρεις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα στο επόμενο τετραήμερο, κατεπείγουσα αύριο Παρασκευή, ειδική για προϋπολογισμό αλλά και τακτική την Δευτέρα

  

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα.

Η συνεδρίαση θεωρείται κατεπείγουσα λόγω της φύσης των θεμάτων της, στα οποία περιλαμβάνονται:

– Ενημέρωση – συζήτηση για τα πυρηνελαιουργεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

– Λήψη απόφασης για την προστασία και επέκταση του ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”.

– Εκφραση αλληλεγγύης του Περιφερειακού Συμβουλίου στους συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα.

– Συζήτηση για τα μέτρα προστασίας από την covid-19 σε σχέση με τους εργάτες γης.

– Συζήτηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω του κορονοϊού.

– Συζήτηση για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2021

Εξ άλλου, την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε ειδική συνεδρίαση -που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 3.15 το μεσημέριθα κληθεί να συζητήσει και να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2021. Από κοινού με τον προϋπολογισμό για τον επόμενο χρόνο, το σώμα καλείται να εγκρίνει και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης για το 2021.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.

Την ίδια ημέρα, δηλαδή την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης, πάνταη οποία είναι προσδιορισμένη να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα.





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΕ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

  


Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα είχε την ευκαιρία να συναντήσει σήμερα το μεσημέρι το Προεδρείο της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Εκτός από τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Παγώνη παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Μαντάς, ο Γραμματέας κ. Κώστας Βερδελής και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Καλαμάτας κ. Σταυρούλα Ψηλάκη. Στην συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, το Προεδρείο της ΠΟΕΕ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και συνολικά στην επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου λόγω των προβλημάτων που προέρχονται από την πανδημία του Covid 19.

Ασχολήθηκαν με τα αντισταθμιστικά μέτρα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων που ζητά η Ομοσπονδία. Με την προσπάθεια που κάνει να υπάρξει ένα άνοιγμα της αγοράς με κανόνες υγιεινής, ασφάλειας αλλά και λειτουργίας, τέτοιους που να μπορεί η μικρή εμπορική επιχείρηση να λειτουργήσει, ο μικρός έμπορος και επιχειρηματίας να κάνει την δουλειά του και το καταναλωτικό κοινό να εξυπηρετηθεί, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος της δημόσιας υγείας. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΕ κ. Παγώνης τόνισε στον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, ότι η διαδικασία πωλήσεων που έχει επιβληθεί από την Κυβέρνηση, το click away, είναι τέτοια που δεν αφήνει δυνατότητες στις μικρές επιχειρήσεις να εργαστούν γι’ αυτό εξάλλου και σε όλο το εύρος της Πελοποννήσου οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν κανονικά ακόμα και τώρα.

Πέραν αυτού, οι εκπρόσωποι των εμπόρων ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να στηρίξει την μικρή εμπορική επιχείρηση με το πρόγραμμα που έχει η Περιφέρεια στα χέρια της, της λεγόμενη μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Ο Περιφερειάρχης πάνω σε αυτό διατύπωσε την προοπτική να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο να έχει ευρύ προϋπολογισμό και νέο σχεδιασμό, έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Ακόμα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι ιδιαίτερη μέριμνα από πλευράς Περιφέρειας δίνεται προς την μικρή εμπορική επιχείρηση της Πελοποννήσου καθώς είναι πεποίθησή του ότι αυτή η επιχείρηση είναι ο στυλοβάτης της Οικονομίας και της Ανάπτυξης συνολικά της Περιφέρειας.

Η ΠΟΕΕ κατέθεσε πρόταση στον Περιφερειάρχη την οποία και δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, να συνεργαστούν η Περιφέρεια και η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, για την εγκατάσταση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε όλο το εύρος της Πελοποννήσου, μέσω της οποίας θα προβληθούν η τουριστική δραστηριότητα της Πελοποννήσου και τα πολιτιστικά αξιοθέατα, αλλά κυρίως θα προβληθεί η μικρή επιχειρηματικότητα και θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Πελοπόννησο να έχουν παρουσία και προβολή ηλεκτρονικά, χωρίς απολύτως κανένα κόστος για αυτές. Συμφωνήθηκε να υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΟΕΕ μια προγραμματική σύμβαση μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο και ιδιαίτερα αναπτυξιακό αυτό έργο.

Τέλος και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βούλησή τους για διεύρυνση των κοινών τους δράσεων. Ετσι θα μπορέσει η Περιφέρεια να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στην κατοχή της, για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. μέσα από την συνεργασία που έχει με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο αυτής, την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΕ κύριος Βασίλης Παγώνης ανέφερε ότι η προγραμματική συνεργασία με της ΠΟΕΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εκ των βασικών επιδιώξεων του φορέα μας. Στοχεύει στη στήριξη και στην ανάπτυξη των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και εν γένει της επιχειρηματικότητας. Στον Περιφερειάρχη κύριο Νίκα βρίσκουμε έναν δυνατό σύμμαχο, που αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα όπως της πρέπει, σαν την αιχμή του δόρατος για την Ανάπτυξη και τη μεγέθυνση της Οικονομίας της Πελοποννήσου, προς όφελος ολόκληρης της Κοινωνίας. Προσβλέπουμε σε μια πολυδιάστατη και σταθερή συνεργασία.

Εκ της ΠΟΕΕ






ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΚΟΡΚΑ – ΒΥΤΙΝΙΩΤΗΣ

  

Επίσκεψη εργασίας στα Δερβενάκια πραγματοποίησαν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας, Χάρης Βυτινιώτης, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Σχολής Μηχανικού́ και της εφορίας αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε το έργο εξωραϊσμού́ του ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του πέριξ αυτού́ χώρου, βάσει και της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην περιφέρεια Πελοποννήσου και τη διοίκηση της 4ης Μεραρχίας Στρατού. Επίσης πραγματοποιήσαμε αυτοψία του δρόμου πρόσβασης προς το μνημείο, ώστε να καταγράψουμε τυχών παρεμβάσεις που μπορεί να χρειαστούν».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ





Παράταση και τροποποίηση της δράσης «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

  

Αναφορικά με τη δράση «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014- 2020» , η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποφάσισε εκτός των άλλων και την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων, έως και την 12-01-2021 (ώρα 15:00).

Τα κύρια σημεία της τροποποίησης αφορούν: Αύξηση προϋπολογισμού από 30.000.000€ σε 40.000.000€.

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολών αιτήσεων έως 12-1-2021. Προσθήκη ΚΑΔ. Προσθήκη νομικών μορφών. Δεν αποκλείονται πλέον τα franchise. Το σύνολο των τροποποιήσεων: εδώ

Αναλυτικές πληροφορίες: 

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου
Τηλ: 2713601380, E-mail: ilampropoulou@mou.gr 

Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ήπείρου & Ιονίων Νήσων
Τηλ: 2610622711, e-mail: efd@diaxeiristiki.gr 

Περιφερειακά Γραφεία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στις έδρες των Επιμελητηρίων. Αναλυτικά :

Επιμελητήριο Αργολίδας Τηλ : 2751067216, email: argolida@diaxeiristiki.gr

Επιμελητήριο Αρκαδίας Τηλ : 2710227141, email: arkadia@diaxeiristiki.gr

Επιμελητήριο Κορινθίας Τηλ : 2741024464, email: korinthia@diaxeiristiki.gr

Επιμελητήριο Λακωνίας Τηλ : 2733022279, email: lakonia@diaxeiristiki.gr

Επιμελητήριο Μεσσηνίας Τηλ : 2721062200,email: messinia@diaxeiristiki. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια