Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1723

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

‘’Παραλύει’’ η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας;


Kαταιγιστικές οι εξελίξεις μετά τις αμερικανικές κυρώσεις. Μετά την επιβολή κυρώσεων σε Τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες, αναφέρει στο Πενταπόσταγμα. Gr ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας, η Αγκυρα πλέον μπαίνει σε βαθύτατη περιδίνηση, με τα σημαντικότερα όπλα της να μένουν ‘’γυμνά’’. Έτσι λοιπόν συμπαρασύρεται και το φιλόδοξο τουρκικό σχέδιο αναβάθμισης των μαχητικών F-16 με ραντάρ τύπου «AESA» το οποίο μελετά και αναπτύσσει η τουρκική εταιρία Aseslan. Χωρίς την Αμερικανική βοήθεια και τεχνογνωσία δεν πρόκειται αυτό το πρόγραμμα να κάνει ούτε ένα βήμα! Έπιπλέον, ακυρώνεται και η σύμβαση ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την παραγωγή τουλάχιστον 109 ελικοπτέρων T-70i για τoν τουρκικό στρατό. Ηδη Τουρκικά ΜΜΈ και λογαριασμοί στο twitter που ελέγχονται από την ΜΙΤ, παραδέχονται πως οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. Ιδού λοιπόν η τεράστια ευκαιρία για την Έλλάδα, η οποία πρέπει άμεσα να εντάξει και άλλα μαχητικά, φρεγάτες, τανκ και ελικόπτερα! Το «κόψιμο των ποδιών» δεν σταματά όμως μόνο στο αντίγραφο του ραντάρ «AESA». Μια σειρά κι άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς, με χερσαία οπλικά συστήματα κ.ο.κ., με τις κυρώσεις αυτές ουσιαστικά παγώνουν την αμυντική τουρκική βιομηχανία.

Όμως δύο άλλα κρίσιμα προγράμματα αντιμετωπίζουν σήμερα πολύ σημαντικές καθυστερήσεις. Η παραγωγή του επιθετικού ελικοπτέρου ATAK Τ-129, ενός συμβόλου της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού οι εταιρείες Rolls-Royce και Honeywell, αναστέλλουν την παράδοση των στροβίλων τύπου T800-4A που εξοπλίζουν το ελικόπτερο. Αυτό σημαίνει καθυστέρηση ή ακόμα και ακύρωση παραγγελιών σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν που έχει παραγγείλει 30 ελικόπτερα Τ-129 αξίας 1, 5 δισ δολαρίων. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς TF-X, που θα κατασκευάζονταν από την Τουρκία με τη βοήθεια της British Aerospace και της Rolls-Royce στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα υποστεί και αυτό κυρώσεις! Το χρονικό διάστημα μέχρι να παραδώσει την Προεδρεία των ΗΠΑ ο Τραμπ στον ΜπάΪντεν, όλα παίζονται στο τραπέζι των εξελίξεων, που αφορούν και τα Έλληνοτουρκικά





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Με διπλωματικό διαβατήριο ο κατάσκοπος της Ρόδου


Εφοδιασμένος με τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο, είναι πλέον ο 54χρονος Ελληνας μουσουλμάνος κατάσκοπος, από την Θράκη ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελλόριζο. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από τη Ρόδο στο τουρκικό προξενείο της οποίας έχει καταφύγει ο ναυτικός, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση τόσο του ίδιου όσο και του 35χρονου «εργοδότη» του, υπάλληλου στο προξενείο. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ο μουσουλμάνος μπορεί να φύγει για την Τουρκία χωρίς οι αρχές να μπορούν να τον εμποδίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίε email: info@pronews.grς ο 54χρονος πρόκειται να κάνει χρήση του διπλωματικού αυτού διαβατηρίου προκειμένου να διαφύγει στην Τουρκία -και αυτό εντός των επόμενων ημερών- αποφεύγοντας έτσι τη σύλληψη και μια πιθανή καταδίκη του στην Ελλάδα. Σημειώνεται από τότε που για άγνωστο λόγο αφέθηκε ελεύθερος ο 54χρονος από τις ελληνικές αρχές έχει καταφύγει, όπως έχουμε αναφέρει στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο, το οποίο όπως και το αντίστοιχο προξενείο στη Κομοτηνή δρουν ως το μακρύ χέρι των τουρκικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως οι ελληνικές αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους έχουν ανακαλύψει 2.500 φωτογραφίες που είχε στείλει ο 54χρονος στον 35χρονο μεταξύ αυτών, οι περισσότερες ελληνικών υποβρυχίων που κατέπλεαν ή κινούνταν στην περιοχή Ρόδος-Καστελόριζο. Οι φωτογραφίες φαίνεται πως κατέληγαν στον «σύνδεσμό» τους στην Τουρκία, πρόσωπο που φέρεται να ανήκει στο στενό περιβάλλον σημαντικού Τούρκου αξιωματούχου της κυβέρνησης Ερντογάν. Σε ότι αφορά τον 35χρονο υπάλληλο του προξενιού, έχει ταξιδεύσει αρκετές φορές στην Τουρκία. Ποτέ του όμως δεν επέλεξε να περάσει με ένα καραβάκι από τη Ρόδο ή από κάποιο άλλο νησί των Δωδεκανήσων στη γειτονική χώρα. Αντιθέτως, πήγαινε κάθε φορά στην Τουρκία μέσω Θράκης. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! Ετσι οι αρχές πραγματοποιούν μέρος των ερευνών τους εκεί. Αναζητούνται όλες οι τυχόν ύποπτες επαφές του, μεταξύ των οποίων και πaρόσωπα τα όποια μπορεί να είχαν στρατολογηθεί από τον 35χρονο. Είναι φανερό πως αυτή η ενέργεια της Ελλάδας, ν΄αφήσει ελεύθερουςδύο φιλότουρκους, που βαρύνονται με κατασκοπεία, παραπέμπει στους δύο στρατιωτικούς μας, που υποτίθεται πιάστηκαν λίγα μέτρα στα σύνορα της Θράκης προς την πλευρά της Τουρκίας και φυλακίστηκαν πάνω από έξι μήνες, υπό απάνθρωπες συνθήκες. Τι λέτε γι΄αυτό;





Δεν υπάρχουν σχόλια