Header Ads

ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ - ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΩΝ φ.1723

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Ανάγκη προβληματισμού των συνετών πειθαρχικών, αλλά και αντιδρούντων – αμφισβητιών


Κυριάκος Κόκκινος Διαχειριστής • 9h • Στη χώρα των άκρων και της απόλυτης αμετροέπειας, στη χώρα που ηγέτες άγευστοι του Θείου κι αμέτοχοι Πνεύματος, κλείνουν τους ναούς, τα θεραπευτήρια ψυχών και νόων, ως άχρηστα κι επικίνδυνα, στη χώρα που κατόρθωσε ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ, να εφαρμόζει τα πέμπτα αυστηρότερα μέτρα παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, καταπιέζοντας τους πολίτες της, καθιστώντας τους εχθρούς της, επικρατεί η πιο επικίνδυνη αυτοάνοση κατάσταση!
  


Για να πειστούν να υπακούσουν οι πολίτες σε ακραία κι αδικαιολόγητα μέτρα, που χειροτερεύουν τη δεινή συνθήκη, περιορίζοντας οδούς καταφυγής, εκτόνωσης, ηρεμίας κι ελπίδας, εφαρμόζει ή οδηγεί στην εφαρμογή συνθηκών εσωτερικής πόλωσης της κοινωνίας, διχαστικών κι αντικοινωνικών. Σε αυτή τη συνθήκη κρύβεται ύπουλα το αυγό του φιδιού, η... ευκαιρία που ζητούν ζηλόφθονες, εγωπαθείς, ασύνετοι κι ιδεοληπτικοί, να βγάλουν χολή για τους συμπολίτες τους, να ασκήσουν «εξουσία», να καταπιέσουν για να κορέσουν τα σκοτεινά τους πάθη! Κάπως έτσι χειραγωγήθηκε ο Ελληνισμός και με τα μνημόνια! Οι συνετοί και πειθαρχικοί, κατά των αντιδρούντων και αμφισβητιών. Οπως πάντα κάθε πλευρά όμως οφείλει ψύχραιμα να μπει στη θέση της άλλης, ασκώντας κοινωνική ενσυναίσθηση, πριν το ανέλεγκτο θυμικό οδηγήσει σε καταγγελτικές πρακτικές. Γιατί αν το κάναμε αυτό, όλοι μας, τότε :

* Δεν θα υπήρχε πολίτης να καταγγείλει συμπολίτες του, που έχουν ανάγκη ψυχοπνευματικής στήριξης στη Θεία Λειτουργία, χωρίς να προκαλούν υγειονομικό κίνδυνο.

* Δεν θα υπήρχε αστυνομικός να επιβάλλει τα δρακόντεια πρόστιμα.

* Δεν θα υπήρχε πρωθυπουργός κι υπουργός , που θα τολμούσε να υποκαταστήσει την κοινή λογική και τη λαϊκή κυριαρχία με δεσποτικές επιταγές μιας ακραίας ατζέντας, που προβλέπει μια πολύ επιλεκτική εφαρμογή μέτρων, που πλήττουν καίρια ό,τι σπουδαιότερο διαθέτει κάθε άνθρωπος, την ανάγκη να δώσει πνευματικό νόημα στη ζωή του!

Καθόλου τυχαία τα ακραία μέτρα κι οι ορατές στοχεύσεις, για όσους μελετούν τις αποφάσεις των ελίτ, για εφαρμογή συνθηκών της απόλυτης κυριαρχίας τους, χωρίς καμμία δημοκρατική αναφορά κι ευθύνη. Αργά ή γρήγορα θα έφθανε η ώρα του ξεκαθαρίσματος της ήρας από το σιτάρι. Στη δυστοπική αυτή παγκόσμια κοινότητα, που κέντρα ισχύος προωθούν, μια υβριδική μίξη καπιταλιστοκομμουνισμού, η ελευθερία του ανθρώπου υποκαθίσταται από την πειθαρχία, η υπευθυνότητα του πολίτη στην κοινότητά του από το αμέτοχο αυτού και την αδιαφορία, η δημοκρατική επιλογή ηγεσιών από μια επιβεβλημένη γραφειοκρατία ισχύος, που δεν υπολογίζει το λαό, αλλά μόνο τα δρώντα κέντρα ισχύος, η παιδεία για την βίωση της αρετής από στυγνή προπαγάνδα ενός άγριου καταναλωτισμού και ζωώδους υλισμού.

Στην κοινωνία αυτή, που προωθείται, οι άδικοι νόμοι είναι το εργαλείο της δικτατορίας, που ονειρεύονται να επιβάλλουν , είτε την ονομάζουν «δικτατορία του προλετσριάτου» είτε «αγορές» είτε όπως αλλιώς την καλωπίζουν και προωθούν! Ολοι εμείς όμως, ακόμη και μέσα σε αυτή τη δυστοπική συνθήκη, δεν χάνουμε την αξία και το ρόλο μας, αντίθετα τον ανακτούμε, γιατί υπό αυτές τις συνθήκες η έλλαμψη κι ο φωτισμός, η αντίσταση και το υπόδειγμα, έστω και ενός, αποκτά την ισχύ συμβόλου κι αρχετύπου, δυναμώνει κι άλλους κι ενεργοποιεί αγαθοποιά ρεύματα ισχύος και προστασίας του συνόλου.

Μην το ξεχνάτε κάθε φορά, που επιλέγετε είτε σκέψη, είτε λόγο, είτε πράξη , είτε συνήθεια! Καθένας μας, με κάθε επιλογή του, μετατρέπει τον κόσμο μας, περισσότερα ή λιγότερο, σε παράδεισο ή κολαστήριο κι αυτή είναι η υπέρτατη ατομική και κοινωνική ευθύνη!

Κυριάκος Κόκκινος 
Δικηγόρος Διαπραγματευτής - Coach 
Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ 
Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια