Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1723

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Πιστοποίηση «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ» για το δήμο Κορινθίων

  


Την πιστοποιημένη ικανότητα να ανταποκρίνεται ως δικαιούχος στην έγκαιρη, οικονομική και ποιοτική εκτέλεση χρηματοδοτούμενων έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, όλων των κατηγοριών σύμφωνα με την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και τις απαιτήσεις του Κοινοτικού και Εθνικού Δικαίου διαθέτει πλέον ο Δήμος Κορινθίων. Η επίσημη Πιστοποίηση «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ» σύμφωνα με το ΕΠ ΕΛΟΤ 1429:2008 υπεγράφη στις 13 Δεκεμβρίου 2020 .

Το «Σύστημα Διαχειριστικής Επάρκειας» του Δήμου Κορινθίων έχει ως πεδία εφαρμογής:

Συγχρηματοδοτούμενα και μη, δημόσια τεχνικά έργα υποδομής (ΕΠ ΕΛΟΤ 1431-1) Δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών (ΕΠ ΕΛΟΤ 1431-2)

Συγκεκριμένες δράσεις με ίδια μέσα (ΕΠ ΕΛΟΤ 1431-3) Επισημαίνεται ότι όλες οι ενέργειες προετοιμασίας και υποβολής της Μελέτης, του φακέλου και της αίτησης για την απόκτηση της Διαχειριστικής Επάρκειας, έγιναν με ίδια μέσα από το Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Κορινθίων με την συνεργασία των στελεχών των υπολοίπων Διευθύνσεων.

« Είναι μία διαρκής προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας των Υπηρεσιών, του ελέγχου των διαδικασιών και εν τέλει της παραγωγής έργου με ταχύτητα και ασφάλεια» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος





Β.Νανόπουλος: Ξεκίνησε σήμερα το έργο που θα δώσει υψηλής ποιότητας νερό σε Άσσο, Λέχαιο, Περιγιάλι

  


Σ Θ. ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗΣ 
MD,Sc Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος 
Κόρινθος, 9 Δεκεμβρίου 2020 

Παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων, του εργολάβου, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ και του τοπικού συμβουλίου Ασσου πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη των εργασιών για την αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου και παλαιού δικτύου νερού στην Δ.Ε Ασσου -Λεχαίου. Τα έργα, χρόνια απαίτηση των κατοίκων της περιοχής, επανεκκίνησαν αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που τα είχαν οδηγήσει σε τέλμα και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

«Κάνουμε σήμερα το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται ώστε να υδροδοτήσουμε με πόσιμο, υψηλής ποιότητας νερό από την Στυμφαλία τις περιοχές Ασσου, Λεχαίου και Περιγιαλίου. Η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου θα μας δώσει ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο το οποίο είναι προϋπόθεση για την υδροδότηση της περιοχής από την Στυμφαλία» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων από το σημείο κάνοντας λόγο για μια σπουδαία ημέρα για το Δήμο και την περιοχή.

Ο περιορισμός των διαρροών που καταγράφονται έως σήμερα στο δίκτυο εξαιτίας της χρήσης που γίνεται για άρδευση αλλά και η αύξηση των ποσοτήτων που έρχονται από την Στυμφαλία, είναι οι δυο ακόμα προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν με την υλοποίηση τους ,οι κάτοικοι της ΔΕ Ασσου -Λεχαίου να έχουν στις βρύσες τους πόσιμο νερό σε μόνιμη βάση.

«Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την ύδρευση-αποχέτευση όλης της περιοχής» κατέληξε ο Δήμαρχος διαβεβαιώνοντας το τοπικό συμβούλιο το οποίο παρίστατο πως η δημοτική αρχή έχει σε προτεραιότητα τα συγκεκριμένα έργα.

Ευχαριστίες στο Δήμαρχο απηύθυνε ο Πρόεδρος Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος τονίζοντας την ζωτικότητα της παρέμβασης για την περιοχή καθώς και άλλων ενώ ο κ.Γιώργος Κώστας ενθυμούμενος την μόλις για λίγες ημέρες υδροδότηση της περιοχής τα προηγούμενα χρόνια ζήτησε από το Δήμαρχο να δώσει στους κατοίκους αυτό που δικαιούνται.

Ο εργολάβος μίλησε για ένα έργο μεγίστης δυσκολίας λόγω των άλλων δικτύων ενέργειας και τηλεφωνίας που υπάρχουν στον ίδιο χώρο . Το οποίο έργο όμως δεσμεύτηκε ότι θα παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των 4 μηνών.

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής αναφέρθηκε στο ζήτημα των διαρροών και της τεράστιας χρήσης ύδατος λόγω του μεικτού χαρακτήρα του δικτύου. «Δώσαμε για λίγες μέρες νερό Στυμφαλίας όμως η χρήση έφτασε τα όρια χρήσης της Κορίνθου, 260 κυβικά /ώρα. Αυτές οι ποσότητες δεν μπορούσαν να καλυφθούν.

Αρχές του έτους αποκάλυψε ο Δήμαρχος θα υπάρξουν σημαντικότατες ανακοινώσεις για την υδροδότηση αφού πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο προ συμβατικός έλεγχος για το έργο που θα φέρει τις ποσότητες που είναι αναγκαίες από το Σπαθοβούνι στον Ασσο και στη συνέχεια στην Κόρινθο. Τέλος, δεσμεύτηκε στο Τοπικό Συμβούλιο για την κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της Π.Ε.Ο στα σημεία παρέμβασης, έργο που θα καταστήσει ασφαλή την κίνηση των πεζών.






27η Εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Κορινθίων

    


Κόρινθος, 14 Δεκεμβρίου 2020 ― Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Κορινθίων σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνουν την 27η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, από 09:00 έως 13:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» (Δαμασκηνού 57, Κόρινθος).





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Με παρέμβαση του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ επισκέφθηκε το ρήγμα στο Χαλκί

  


Μετά και από παρέμβαση του Υφυπουργού Ερευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (τ.ΙΓΜΕ) επισκέφθηκε το Δήμο Βέλου Βόχας. Μαζί με το Δήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκείου ενημερώθηκαν εκ νέου για το σημαντικό πρόβλημα του ρήγματος στο Χαλκί.

Τη συνάντηση και την ενημέρωση στο γραφείο Δημάρχου ακολούθησε επιτόπιος έλεγχος.

Κατέστη σαφής η σοβαρότητα του προβλήματος και εντός των επόμενων ημερών θα έρθει εκ νέου κλιμάκιο για περαιτέρω μελέτη του φαινομένου και απόφαση των περαιτέρω δράσεων. Ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί τον Υφυπουργό κ. Χρίστο Δήμα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΑΓΜΕ κ. Ανδρέα Τσώκο, για το άμεσο ενδιαφέρον.






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Ενισχύουμε με tablet τα σχολεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

  


Λουτράκι, 9 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στηρίζει έμπρακτα το έργο των εκπαιδευτικών και την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση με την προμήθεια εβδομήντα (70) φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) νέας γενιάς, τις οποίες θα παραδώσουμε στα σχολεία τις επόμενες ημέρες.

Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας, διασφαλίσαμε 70 επιπλέον tablets για τη διάθεσή τους στις μαθήτριες και τους μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ψηφιακό εξοπλισμό για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία της συνεχιζόμενης τηλεκπαίδευσης.

Να σημειωθεί πως στην πρώτη φάση της πανδημίας, ο Δήμος μας είχε προμηθεύσει ξανά με εξήντα (60) tablets τους μαθητές των σχολείων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Διευρύνουμε διαρκώς, με κάθε τρόπο την προσβασιμότητα των παιδιών μας στην εκπαίδευση. Τα tablets θα φθάσουν στα χέρια των μαθητών που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, ώστε να μην είναι αποκομμένοι από τη μαθησιακή διαδικασία. Προσπαθούμε διαρκώς, με όσα μέσα διαθέτουμε, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των σχολείων και της εκπαιδευτικής κοινότητας και να διασφαλίσουμε την ισάξια και απρόσκοπτη συμμετοχή των παιδιών μας στην τηλεκπαίδευση».

Γραφείο Τύπου






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ !

  


Ο επικεφαλής των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Επαμεινώνδας Κατσούλας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7/12/2020, πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την απόσυρση του ΑΤΜ που διατηρούσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) στο Δερβένι.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε με την πρότασή μας και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την ΕΤΕ την αναθεώρηση της απόφασής της. Πρόκειται μια ακόμη δυσμενή εξέλιξη για το Δερβένι, που μετά και την προ μηνών παύση λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς, δεν διαθέτει πλέον κανένα τραπεζικό κατάστημα.

Η συνεχιζόμενη αποψίλωση του Δερβενίου από δημόσιες και τραπεζικές υπηρεσίες υποβαθμίζει περισσότερο τον τέως Δήμο Ευρωστίνης, ενώ υποχρεώνει τους κατοίκους του να μετακινούνται 20 και πλέον χιλιόμετρα για μια απλή τραπεζική συναλλαγή.

Η απόφαση της ΕΤΕ καταδικάζει το Δερβένι σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της διαρκώς μειούμενης οικονομικής δραστηριότητας και πρέπει να ανακληθεί.

Καλούνται οι βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου να συνταχθούν με το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, και να συμβάλλουν στην άρση της απόφασης απόσυρσης του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης και κατάθεσης χρημάτων της ΕΤΕ.

Στην παρούσα φάση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διατήρηση του ΑΤΜ της ΕΤΕ στο Δερβένι αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για βαρύτητα για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των οικονομικά ασθενέστερων.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ




  



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του προέδρου του ιδρύματος , κου Δέρβου Κων/νου και του κου Φρούσιου Κων/νου, δημάρχου Νεμέας

  


Νεμέα : 10-12-2020 Στις 9 Δεκεμβρίου στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του προέδρου του ιδρύματος , κου Δέρβου Κων/νου και του κου Φρούσιου Κων/νου ,δημάρχου Νεμέας , που αφορούσε την παραχώρηση για 25 έτη κτιριακών εγκαταστάσεων της Μαθητικής Εστίας στο Δήμο Νεμέας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νεμέας ,κος Μπεξής Ιωάννης.

Επειτα από πολλά χρόνια ένα κτίριο που είχε εγκαταλειφθεί και βανδαλιστεί , που αποτελούσε εστία μόλυνσης αλλά και παραβατικών δραστηριοτήτων , πλέον θα αξιοποιηθεί ,ώστε άμεσα να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ηδη από προχωρημένες συζητήσεις του Δημάρχου Νεμέας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη , κο Χρυσοχοΐδη , αλλά και με αξιωματούχους του Πυροσβεστικού Σώματος επίκειται η εγκατάσταση στο κτίριο ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΥΜΑΜΗΣ , περίπου 15 ατόμων , όλο το χρόνο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει μεγάλο εύρος ,αφού πέρα από τις πυρκαγιές δύναται ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα σε πλημμύρες, χιονοπτώσεις , κατολισθήσεις, τροχαία ατυχήματα και έκτακτες ανάγκες γενικότερα. Παράλληλα ο Δήμαρχος ,κος Φρούσιος Κων/νος , ευχαριστεί θερμά τον κο Δήμα Χρ., υφυπουργό Ερευνας και Τεχνολογίας, που με προσωπικές του παρεμβάσεις άνοιξε το δρόμο για την παραχώρηση και βοήθησε να ξεπεραστούν δημοσιονομικές αγκυλώσεις , ώστε να επιτευχθεί γρήγορα η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ






Ένταξη του έργου «Βελτίωση βατότητας αγροτικών οδών ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ» στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ


  


Ο Δήμος Νεμέας εξασφάλισε την ένταξη του έργου «Αγροτικές οδοποιίες» μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Η χρηματοδότηση ύψους 1.804.999 € πραγματοποιείται και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Νεμέας είναι ο πρώτος Δήμος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που εντάσσει έργο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς δεν πρόκειται για δράση προερχόμενη από το παλαιό Πρόγραμμα Φιλόδημος , αλλά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που προκηρύχτηκε το καλοκαίρι του 2020.

Σ’ έναν αγροτικό δήμο σαν το δικό μας είναι μια σημαντική παρέμβαση στην επίλυση μέρους των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες συμπολίτες μας και αποτελεί μια μικρή αρχή γι’ αυτά που έχουν προγραμματιστεί και τρέχουν για το άμεσο μέλλον του τόπου μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια