Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1723

 

Συναντήσεις με φορείς είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην Κόρινθο

  


Συναντήσεις εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με εκπροσώπους φορέων της Κορινθίας, κατά την μετάβασή του -το απόγευμα, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου- στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας συναντήθηκε με την Αργυρή Νικολοπούλου, πρόεδρο του κοινωνικού χαρακτήρα φορέα “Ευθύμειου Κέντρου”, η οποία του μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο, με τον περιφερειάρχη να δεσμεύεται ότι θα υπάρξει στήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας. Ακολούθησε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών “Ο Ιβυκος”, κατά την οποία ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του εν λόγω φορέα -Γιάννης Κακούρος και Γιούλη Σεραφείμ αντίστοιχα- ζήτησαν τη συνεργασία για την έκδοση εκ μέρους του συνδέσμου λευκώματος με θέμα την ανάδειξη της πολιτιστικής παρακαταθήκης της περιοχής, με τον περιφερειάρχη από την πλευρά του να δηλώνει ότι η Περιφέρεια προτίθεται να έχει συνεργασία σε πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Διασωστικού Σώματος Κορίνθου Χρήστο Παπαθανασόπουλο και Δημήτρη Λέκκα, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης τους κάλεσε να έρθουν σε επαφή με τον συντονιστή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Βασίλη Χαντζή και να τον ενημερώσουν σχετικά, ενώ επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας.

Ο περιφερειάρχης, αμέσως μετά, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κρυονερίου Κωνσταντίνο Ραφτόπουλο, στη διάρκεια της οποίας είχε και τηλεφωνική επικοινωνία µε τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταµατόπουλο, προκειμένου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και δήμου να γίνει εκπόνηση μελέτης για δημιουργία λιμνοδεξαμενής στο Κρυονέρι, με στόχο το εν λόγω έργο να ενταχθεί στο πρόγραµµα “Αντώνης Τρίτσης

Στη συνάντησή του, στη συνέχεια, με την διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου Μαρία Μέξα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πίστωση του 1.270.000 ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ, για την ανακαίνιση του χώρου του μουσείου. Συζητήθηκε, επίσης η δυνατότητα συνεργασίας, μέσα από προγραμματική σύμβαση μεταξύ του μουσείου, της Περιφέρειας, του Δήμου Κορίνθου και του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο, ολοκληρώθηκαν με τον πρόεδρο της ανοιχτής δομής μεταναστών Κορίνθου, δικηγόρου Αγγελου Καραφωτιά, ο οποίος διατύπωσε το αίτημα συνδρομής της Περιφέρειας για την στέγαση 27 παιδιών νηπιαγωγείου στην ανοιχτή δοµή, η οποία αριθμεί περί τα 700 άτομα συνολικά.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης, χθες στην Κόρινθο, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην περίφραξη της δύο πλευρών της διώρυγας του Ισθμού, προκειμένου να καταστεί ασφαλής η εν λόγω περιοχή.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

  


Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής πραγματοποίησε συνάντηση, σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου με το Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιόνη, τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Ράπτη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της ΠΕ Κορινθίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν σε υπο δημοπράτηση έργα όπως

Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού Λουτράκι – Περαχώρα, ισόπεδος κόμβος – συμβολές οδών, προϋπολογισμού 1.000.000 €

Συντήρηση επαρχιακού δικτύου γέφυρας διώρυγα Λουτρακίου – Περαχώρας – Μπίσια προϋπολογισμού 602.800 €

Γήπεδο Αγίων Θεοδώρων και προς ένταξη έργο Κόμβος Αγίων Θεοδώρων (περιοχή Motor oil) προϋπολογισμού 500.000 €

Τέλος συζήτησαν στα έργα του γηπέδου Ολυμπιακού Λουτρακίου και των υπολοίπων υποέργων που το αφορούν, προκειμένου «στην ολοκλήρωσή τους να χαρακτηρίζει το γήπεδο, τον ιστό του Λουτρακίου ως κόσμημα» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκιολής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΚ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  
 

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα 15 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Πιτσάκη.

Αναφέρθηκαν στην τροποποίηση της προκήρυξης για δράση 3.a.4 «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020».

Ακόμα συζήτησαν θέματα όπως η μείωση της γραφειοκρατίας, τη δημιουργία κέντρου επιχειρηματικής πρακτικής, συνέργειες με μεγάλες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου και στη συμμετοχή σε διεθνή projects και προγράμματα, την ίδρυση τουριστικών οργανισμών στην Π.Ε Κορινθίας και την συνέχιση της ανάπτυξης της περιοχής του Ισθμού τόσο για τουριστικό ενδιαφέρον όσο και για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην ακτίνα του Ισθμού.





ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  


Κόρινθος 11-12-2020

Συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου το ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας) της ΠΕ Κορινθίας, παρουσία του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή, των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Χάρη Βυτινιώτη και Αθηνάς Κόρκα, του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή, καθώς και στελεχών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των δήμων, των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία.

Μεταξύ άλλων, ο Τ. Γκιολής δήλωσε ότι η Π.Ε. Κορινθίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας ήδη προβεί σε καθαρισμούς ρεμάτων, ενώ επισήμανε την εξαιρετική συνεργασία με δήμους, άλλους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

“Πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ενισχυθεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μία ετήσια αιμοδοσία του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας από μονάδα κινητής αιμοληψίας του Γ.Ν. Ν. Κορίνθου. Η αιμοδοσία λαμβάνει χώρα όχι μόνο για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου αλλά και την οποιασδήποτε στιγμής προσφοράς του συλλόγου προς το Νοσοκομείο Κορίνθου εφ όσον αυτό χρειαστεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, συμμετέχοντας και ο ίδιος ως εθελοντής αιμοδότης «από τα φοιτητικά του χρόνια στην ιατρική» όπως χαρακτηριστικά είπε, ευχαρίστησε και συνεχάρη το Σύλλογο Εργαζομένων της ΠΕ Κορινθίας, τον πρόεδρο κ. Ηλία Μιχόπουλο καθώς και όλους τους εργαζομένους για την τόσο σημαντική δράση επί σειρά ετών τονίζοντας πως «δίνοντας ελάχιστο από το χρόνο μας, κάνοντας πράξη την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας, δίνουμε αίμα και σώζουμε ζωές». Συνεχίζοντας προσκαλεί «μικρούς και μεγάλους εθελοντές, όχι μόνο την περίοδο αυτής της παγκόσμιας πανδημίας αλλά κάθε στιγμή να δίνουμε αίμα ανελλιπώς και σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών όπως ο καθένα μας μπορεί. Είναι κάθε φορά χαρά μου ακόμα και τέσσερις φορές το χρόνο να δηλώνω το παρόν στην αιμοδοσία» τόνισε κλείνοντας τη συνομιλία του με το ιατρικό προσωπικό και τους υπαλλήλους της ΠΕ Κορινθίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Δύο οικίσκοι από την Περιφέρεια στην ανοιχτή δομή Κορίνθου για στέγαση νηπιαγωγείου

  


Εντολή για την αγορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο οικίσκων τύπου isobox έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Οι εν λόγω οικίσκοι προορίζονται να στεγάσουν νηπιαγωγείο για 27 παιδάκια, της ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών στην Κόρινθο, η οποία αριθμεί περί τα 700 άτομα συνολικά.Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο περιφερειάρχης είχε συναντηθεί στην Κόρινθο με τον πρόεδρο της ανοιχτής δομής δικηγόρο Αγγελο Καραφωτιά, ο οποίος είχε ζητήσει την συνδρομή της Περιφέρειας στο συγκεκριμένο ζήτημα.






ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΖΕΜΕΝΟ

  

Αυτοψία διενήργησε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΥΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΖΕΜΕΝΟ» προϋπολογισμού 2.200.000€.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας και τον εκπρόσωπο της εργολαβικής εταιρείας κ. Μ. Μήλιο όπου σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι ασφαλτοστρώσεις μετά τη Ρίζα Κορινθίας.






ΠΑΛΑΙΑ ΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  


Αποκατάσταση ζημιών λόγω διάβρωσης επί της παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών με προϋπολογισμό έργου 2.800.000€

Περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια από Λέχαιο έως και τα Μαύρα Λιθάρια, περιοχές όπως η Σαμούτανι, Άσσο, Κοκκώνη, Νεράντζα, Βραχάτι, Συκιά, Μελίσσι, Αριστοναυτών (στο κέντρο του Ξυλοκάστρου, Πευκιάς Ξυλοκάστρου, Καμάρι, Δερβένι, Λυγιά, Μαύρα Λιθάρια Δερβενίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






int news πανοραμα χειμερινων προορισμων Κορινθος

  


Στις 15 Δεκεμβρίου, καλεσμένος στην εκπομπή του intnews.gr εμφανίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, εν όψη του Διαδικτυακού forum «Πανόραμα χειμερινών προορισμών στην Ελλάδα» με αφιέρωμα στο νομό Κορινθίας με συντονιστή μεταξύ των ομιλητών το διευθυντής της Mact Media Group, δημοσιογράφο κ. Γεώργιο Καραχρήστο. Συμμετείχαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κορινθίων κ. Πιετρής Τιμολέων, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Λουτρακίου κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου και ο κ. Αποστόλης Θεοδωρόπουλος από την Ορεινή Κορινθία.

Στη διάρκεια του αφιερώματος και μεταξύ άλλων ο κ. Γκιολής αναφέρθηκε στο δεύτερο σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη τόπο της Κορινθίας, τον Ισθμό και σε όλες τις εποχές του χρόνου με μοναδική ομορφιά. Στα Τρίκαλα Κορινθίας και στο χιονοδρομικό της Ζήρειας, στους αρχαιολογικούς χώρους όπως η Ακροκόρινθος, στη Λίμνη Δόξα και στην Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου καθώς και στη πανέμορφη Γκούρα, στο Νεμεάτικο Οίνο όπως το Αγιορείτικο, στην ξεχωριστή Κορινθιακή σταφίδα που εξάγεται σε όλο τον κόσμο και στα εξαίρετα εσπεριδοειδή του Νομού Κορινθίας.






ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΩΝ ΗΡΩΩΝ 1821 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

  

Αναρτήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτίριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, οι προσωπογραφίες των 12 ηρώων του 1821, που φιλοτέχνησε η εικαστικός Μαριλύ Ξαγά.

Η ανάρτηση των πινάκων, με ήρωες που συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη ενέργεια από την πλευρά της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των εορτασμών που έχουν προγραμματιστεί για την συμπλήρωση -τον επόμενο χρόνο 2021- δύο αιώνων από την εθνική παλιγγενεσία.





Δεν υπάρχουν σχόλια