Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1722

   



ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Το μήνυμα Μητσοτάκη για τον παιδικό καρκίνο στην εποχή της πανδημίας

  


Διπλά σημαντική και ξεχωριστή χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρωτοβουλία του σωματείου «Ελπίδα» για τον παιδικό καρκίνο σε συνθήκες πανδημίας

Διπλά σημαντική χαρακτήρισε λόγω της πανδημίας την ημερίδα του σωματείου «Ελπίδα» για τον παιδικό καρκίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η απειλή του Covid διαμορφώνει πρόσθετες απαιτήσεις για όσους δοκιμάζονται από νεοπλασματικά νοσήματα. Κυρίως για τα παιδιά, που παραμένουν πιο ευάλωτα, καθώς είναι άμεσα εξαρτημένα από την οικογένεια και το ιατρικό προσωπικό».

Πρόσθετες απαιτήσεις

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής: Κάθε πρωτοβουλία εναντίον της μάστιγας του καρκίνου είναι εξ ορισμού σημαντική. Όταν, όμως, αφορά τα παιδιά γίνεται διπλά σημαντική. Και όταν εκδηλώνεται σε συνθήκες πανδημίας, τότε αποκτά και μία επίκαιρη και δραματική ένταση. Αυτή η Ημερίδα της «Ελπίδας», λοιπόν, έχει το ειδικό βάρος της θεματολογίας της. Αλλά και τη φόρτιση της συγκυρίας. Γι’ αυτό και είναι πραγματικά ξεχωριστή. Το 1902, στην πρώτη επιστημονική μελέτη για τον καρκίνο στην αρχαία Ελλάδα, ο ακαδημαϊκός Αριστοτέλης Κούζης διαπίστωνε ότι η μάχη εναντίον της νόσου ξεκινά, ήδη, με την εμφάνιση των πρώτων κοινωνιών.

Στους πολλούς αιώνες που μεσολάβησαν η μάχη αυτή μπορεί να έγινε λιγότερο άνιση. Αλλά δεν κερδήθηκε, ακόμη, οριστικά από τον άνθρωπο. Όι περισσότερες μορφές παιδικού καρκίνου μπορούν, πλέον, να ξεπεραστούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της εξειδικευμένης αντιμετώπισης. Και αυτό θα πρέπει να μας δίνει δύναμη αλλά και να πολλαπλασιάζει τις προσπάθειές μας.

Γιατί στις μέρες μας η απειλή του Covid διαμορφώνει πρόσθετες απαιτήσεις για όσους δοκιμάζονται από νεοπλασματικά νοσήματα. Κυρίως για τα παιδιά, που παραμένουν πιο ευάλωτα, καθώς είναι άμεσα εξαρτημένα από την οικογένεια και το ιατρικό προσωπικό.

Το Σωματείο «Ελπίδα» πρωτοπορεί στον αγώνα που δίνουν εκατοντάδες «μικροί ήρωες» στην πατρίδα μας. Εδώ και χρόνια αποτελεί φάρο του αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, φροντίζοντας όχι μόνο τα παιδιά αλλά και το περιβάλλον τους, τις οικογένειές τους. Αυξάνοντας τις λειτουργίες της Όγκολογικής Μονάδας Παίδων, όπως και του πρότυπου Ξενώνα της. Αναπροσαρμόζοντας, όμως, τώρα και τις ημερήσιες θεραπείες. Και εφαρμόζοντας ειδικά πρωτόκολλα, ώστε να μηδενιστεί ο κίνδυνος έκθεσης των ασθενών στον κορονοϊό.

Συνεργασία και προσφορά

Για τις υγειονομικές πρακτικές προστασίας των μικρών αγωνιστών μας θα μιλήσουν, ασφαλώς, οι εξέχοντες επιστήμονες που μετέχουν σε αυτόν το διαδικτυακό προβληματισμό. Απ’ την πλευρά μου, θα ήθελα να χαιρετίσω την πρωτοβουλία σας, που συμβαδίζει με την προσπάθεια της Πολιτείας να θωρακιστούν οι ευπαθείς συμπολίτες μας, παρέχοντας ειδικά στα παιδιά θεραπευτική μέριμνα αλλά και ψυχολογική αρωγή. Η πανδημία άλλωστε απέδειξε ευρύτερα ότι όταν η κρατική φροντίδα πλαισιώνεται από την αντίστοιχη ιδιωτική, τότε το αποτέλεσμα υπέρ της Υγείας μεγεθύνεται. Και το έργο της «Ελπίδας», εδώ και τρεις δεκαετίες, δείχνει ακριβώς αυτόν τον δρόμο: Τον δρόμο της συνεργασίας και της προσφοράς. Αξίζουν, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στους συνεργάτες της.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του καρκίνου παραμένει η πρόληψη. Η χώρα διαθέτει βεβαίως, από την περασμένη άνοιξη, το Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης». Την έγκαιρη διάγνωση, όμως, πρέπει να συνοδεύει και η καθολική ευαισθητοποίηση. Ενα μέτωπο στο οποίο, επίσης, Πολιτεία και «Ελπίδα» δίνουν τη μάχη από κοινού.

Η μάχη κατά των νεοπλασιών θα συνεχιστεί

Κυρίες και κύριοι, Η πανδημία ελπίζω ότι σύντομα θα νικηθεί, καθώς χάρη στη σκληρή δουλειά των ερευνητών και των επιστημόνων απέχουμε πολύ λίγο από το εμβόλιο. Η μάχη κατά των νεοπλασιών, ωστόσο, θα συνεχιστεί. Με τις δημόσιες δομές ενισχυμένες. Με την κλινική εμπειρία πλουσιότερη. Αλλά και με τα πολλά χρήσιμα συμπεράσματα από την επίπονη διαχείριση του Covid, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Εναν τομέα στον οποίο επίσης η συμβολή της «Ελπίδας» θα είναι καθοριστική.

Θα αναμένω, λοιπόν, με ξεχωριστό ενδιαφέρον τα πορίσματα της Ημερίδας σας, σίγουρος για την επιτυχία της. Δίνοντας και πάλι συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές της και απευθύνοντας ευχές για δύναμη και υγεία σε όλους. Και προπαντός στους μικρούς μας ασθενείς».

Πηγή: in.gr 8 Δεκεμβρίου 2020





Δήθεν η επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

  

Κυβερνητική κοροϊδία και δήθεν επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη για τον κοροναϊό καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση και αίτηση εγγράφων που κατέθεσε στη βουλή. Δεν μεταφέρθηκε κανείς ασθενής με covid19. Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «η περίοδος επίταξης έληξε για τη μοναδική κλινική που «επιτάχθηκε», κανείς ασθενής με COVID-19 δεν μεταφέρθηκε». Αναλυτικά η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Υγείας έχει ως εξής:

«Θέμα: Κυβερνητική κοροϊδία οι δήθεν επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών για COVID-19 στη Θεσσαλονίκη. Η περίοδος επίταξης έληξε για τη μοναδική κλινική που «επιτάχθηκε», κανείς ασθενής με COVID-19 δεν μεταφέρθηκε σε αυτή! Το χρονικό των ψευδεπίγραφων και αποτυχημένων επιτάξεων των ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη αποτελεί ακόμη μια τρανή απόδειξη του πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση του COVID -19. Παράλληλα δε, αναδεικνύει την προνομιακή μεταχείριση των ιδιωτικών κλινικών σε βάρος της δημόσιας υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων που έχουν υπερβεί εδώ και καιρό τις δυνάμεις τους. Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αφού ήδη είχαν εξαντληθεί τα όρια του των δημοσίων νοσοκομείων, πριν από είκοσι ημέρες το Υπουργείο Υγείας (Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας) απέστειλε εξαιρετικά επείγον έγγραφο (αρ.πρωτ. 74403/19.11.2020) προς την Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών με θέμα: «Αμεση διάθεση κλινών για ασθενείς με COVID -19», προκειμένου να ξεκινήσει η επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, δύο και πλέον εβδομάδες μετά την δήθεν επίταξη, σχεδόν το σύνολο των κλινικών-και ιδίως αυτές που διαθέτουν την ικανή και αναγκαία υποδομή- δεν επιτάχθηκαν. Επιπλέον, στην μοναδική ιδιωτική κλινική, η οποία υποτίθεται είχε επιταχθεί για την νοσηλεία ασθενών με COVID-19, ούτε ένας ασθενής δεν διακομίστηκε σε αυτή. in.gr 8 Δεκεμβρίου 2020, 19:17


Φώφη Γεννηματά: Να μειωθούν οι τιμές στην κινητή τηλεφωνία

  

in.gr 8 Δεκεμβρίου 2020, 15:46 Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με καταναλωτικές οργανώσεις, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εν μέσω πανδημίας κατά την χρήση του Διαδικτύου, και με τις υπερβολικές χρεώσεις.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Όι Ελληνες πληρώνουν ακριβότερα για την κινητή τηλεφωνία και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τις χαμηλές ταχύτητες και τις συχνές βλάβες.

Αυτά τα προβλήματα αναδείχθηκαν ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας, λόγω της ραγδαίας αύξησης της χρήσης του Διαδικτύου.

Η Κυβέρνηση και η αρμόδια αρχή (ΕΕΤΤ) δείχνουν αδύναμες και απρόθυμες να αντιμετωπίσουν τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον χώρο. Αναγκαίες επενδύσεις δεν γίνονται και είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη στους δείκτες ανταγωνιστικότητας.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει αναδείξει το θέμα στη Βουλή, η Κυβέρνηση όμως αποφεύγει τον διάλογο και τις απαντήσεις.

Επιμένουμε: Να αποκατασταθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά κινητής ώστε να μειωθούν οι τιμές και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες.

Να αναβαθμιστεί η ΕΕΤΤ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να πάρει την αρμοδιότητα ελέγχου ώστε να αντιμετωπιστούν εναρμονισμένες πρακτικές. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΚΕΠΚΑ οι Ν.Τσεμπερλίδης και Ε.Κεκελέκη, εκ μέρους της ΕΚΠΌΙΖΩ οι Π.Καλαποθαράκου και Β.Τζέγκα και εκ μέρους της ΕΕΚΕ οι Απ. Ραυτόπουλος και Σ.Μελισσάρης, Α.Χατζηπαύλου και Ντ.Ζωγάκη. Επίσης συμμετείχαν ο Γραμματέας της ΚΌ Βασιλης Κεγκέρογλου, οι αρμόδιοι βουλευτές Ιλχαν Αχμετ και Μιχάλης Κατρίνης και οι Γραμματείς των Τομέων Ανάπτυξης και Ψηφιακής πολιτικής Απ.Πόντας και Ν.Ανδρουλακάκης.






Ερώτηση της Κ.Ο του ΚΚΕ προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

  

Για τη συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας

Αν και πολύ έγκαιρα, ακόμα από την περσινή αναστολή λειτουργίας των ειδικών σχολείων, προσωπικό, γονείς έθεσαν επιτακτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, πολύ περισσότερο των ειδικών σχολείων, στα οποία φοιτούν μαθητές με σοβαρά νοσήματα, γεγονός που τα καθιστά πιο ευάλωτα, το Υπουργείο δεν έπραξε, ουσιαστικά, το παραμικρό. Με το άνοιγμα των ειδικών σχολείων τα μοναδικά μέτρα που προέβλεψε ήταν η υποχρεωτική χρήση μάσκας ή/και προμετωπίδας από το προσωπικό και η προαιρετική χρήση από όσους μαθητές αυτό είναι εφικτό, με την επισήμανση ότι τα τμήματα στα σχολεία ειδικής αγωγής είναι μικρά. Συγκαλύπτει, το Υπουργείο, ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά στοιβάζονται σε μικρές, ακατάλληλες αίθουσες, ενώ στις μεγαλύτερες κάνουν συνδιδασκαλία παραπάνω από μια ομάδες. Από την άλλη, ο κατώτατος αριθμός των τριών μαθητών για τη συγκρότηση ομάδων, μπορεί να είναι απαγορευτικός αφού τα παιδιά έχουν σοβαρές και διαφορετικές αναπηρίες και ως εκ τούτου διαφορετικές επιστημονικές και παιδαγωγικές ανάγκες.

Σε τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας στις 19/11/2020, 32 ειδικά σχολεία, όλων των εκπαιδευτικών μονάδων, είναι σε αναστολή λόγω κορονοϊού, δεκάδες άλλα κλείσανε σε προηγούμενη φάση και επαναλειτούργησαν, ενώ αναμένουμε την εξέλιξη της έξαρσης της πανδημίας για το σύνολο των ειδικών σχολείων.

Σε αυτές τις συνθήκες το Υπουργείο αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτά τα ειδικά σχολεία και είναι απολύτως εγκληματικό να μην παίρνει απολύτως κανένα ενισχυτικό μέτρο. Είναι γεγονός ότι τα παιδιά αυτά εξαιτίας των αναπηριών δεν πρέπει να σταματούν τη διεπιστημονική παρέμβαση γιατί πολύ εύκολα μπορούν να απολέσουν ό,τι με πολύ προσπάθεια έχουν κατακτήσει. Όμως, εξίσου σοβαρό είναι το γεγονός ότι η υγεία, της μεγάλης πλειοψηφίας αυτών των παιδιών είναι επιβαρυμένη, άρα η έκθεση τους σε κίνδυνο μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα.

Ό Βουλευτής Δελής Γιάννης





Μέτρα κατά των εισαγωγών από την Τουρκία ζητά η Ελληνική Λύση

  


01/12/2020 ΑΠΕ: Την πρότασή της να ληφθούν μέτρα κατά των εισαγωγών από την Τουρκία επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και προσθέτει ότι οι προτάσεις της είναι “σύννομες και απολύτως εφαρμόσιμες”. “Αντί να μειώνουμε το εμπορικό ισοζύγιο με την Τουρκία , το διευρύναμε κατά 112,7% εις βάρος της Ελλάδας ( 182,7 εκατ. ευρώ) , σε σχέση με το αντίστοιχο ενιάμηνο του 2019”, αναφέρει η Ελληνική Λύση και καταλήγει. “Το εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα δεν είναι “επιλογή” αλλά υποχρέωση” και καλεί την κυβέρνηση “να λάβει σκληρά μέτρα κατά των τουρκικών εισαγωγών. Όι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης σε αυτή την κατεύθυνση είναι σύννομες και απολύτως εφαρμόσιμες”.





Τηλεδιάσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών

  


ΝΕΑ07 Δεκ, 2020 Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε την Δευτέρα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσία του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη, του Συντονιστή Τομέα Όικονομίας Γιάννη Λεβεντίδη και της Ιωάννας Λιούτα μέλους του Τομέα Όικονομίας του κόμματος, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Όμοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΌΦΕΕ). Ό Πρόεδρος της ΠΌΦΕΕ κ. Βασίλης Καμπάνης ανέφερε πως οι φοροτεχνικοί, οι λογιστές είναι αυτή τη στιγμή ο “αναπνευστήρας” της οικονομίας και έκανε λόγο για έναν κλάδο που αντιμετωπίζει πλέον κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου δεν μπορούν ούτε να αρρωστήσουν αφήνοντας πίσω τους, τους πελάτες τους και την απειλή υπέρογκων προστίμων από το κράτος. Μάλιστα, χαρακτηριστικά συμπλήρωσε ο κ. Καμπάνης πως αυτό το διάστημα θα μπορούσαν να μην εφαρμόζονται τα τόσο αυστηρά φορολογικά πρόστιμα για προφανείς λόγους ανωτέρας βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια