Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1722

 


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Τσαβούσογλου προαναγγέλλει εισβολή στο Καστελλόριζο

  

Η φράση «κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Καστελλόριζο» που ανάρτησε επισήμως το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, παραπέμπει στις μαύρες μνήμες πριν από την εισβολή στην Κύπρο. Και κάποιοι στην Ελλάδα προφανώς έχουν ζηλέψει την τύχη του προδότη δικτάτορα Ιωαννίδη. Δεν εξηγείται αλλιώς πως την στιγμή που έχουμε ευθεία τουρκική απειλή και παρατεινόμενη τουρκική παραβίαση εθνικής κυριαρχίας, εμείς ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός από την πραγματική απειλή.

Εχουμε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι εάν εκβιάζεται από τους επιχειρηματίες που τον υποστήριξαν, δύο εκ των οποίων συνδέονται φανερά ή αδιαφανώς με το τουρκικό κράτος, καλό θα είναι να βγεί και να το πει δημοσίως και να είναι σίγουρος ότι όλοι οι έλληνες θα σταθούν στο πλευρό του και θα τους τσακίσουν. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, φλερτάρει με την τύχη του Ιωαννίδη. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί το τουρκικό ΥΠΕΞ είναι ξεκάθαρη και συνιστά ευθεία απειλή κατά του Καστελλόριζου: «Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελλόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων»

Φυσικά η Τουρκία δεν έχει απολύτως κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στο Καστελόριζο, όπως φυσικά δεν είχε και κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στην Κύπρο. Όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εισέβαλε στην Κύπρο επικαλούμενη τις εγγυήσεις, διότι η ίδια ήταν εγγυήτρια δύναμη, χρησιμοποιεί τώρα την ίδια ακριβώς ρητορική για το Καστελόριζο. Συνεχίζει μάλιστα επιτιθέμενη στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναεριού χώρου,» Και κλείνει με το αδιανόητο: «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό.» Ό διάλογος άνευ όρων φυσικά είναι παράδοση άνευ όρων της Ελλάδος ως ηττημένης σε κάποιο πόλεμο που δεν έγινε ποτέ. Αναμένουμε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτή την ευθεία απειλή. 

www.olympia.gr





Aπορίες ενός Ορθόδοξου Χριστιανού Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου

  

Από τον Παναγιώτη Λιάκο 
Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020 

 Διαβάζει κανείς ότι στην Αγγλία ανοίγουν οι εκκλησίες για τα Χριστούγεννα. Μαζί με όλες και οι Όρθόδοξες. Από σήμερα και η Ιρλανδία επιτρέπει 50 πιστούς στις λειτουργίες. Στην Όλλανδία δεν έκλεισαν καθόλου στη δεύτερη φάση, και ας υπήρξε τεράστια έκρηξη κρουσμάτων και θυμάτων της πανδημίας. Το ίδιο στην Πολωνία, καίτοι κι εδώ η κατάσταση υπήρξε πολύ δριμύτερη από ό,τι στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ, το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης να επιβάλει αυστηρά όρια παρουσίας σε οίκους θρησκευτικής λατρείας, ως αντισυνταγματική ενέργεια.

Ό Μακρόν ανακοινώνει άνοιγμα των εκκλησιών στη Γαλλία. Γιατί; Επειδή οι πιστοί είναι λιγότεροι και συνεπώς η απειλή μικρότερη; Η μήπως επειδή “η τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι συνταγματικό δικαίωμα” στη Γαλλία και στην Αμερική και όχι στην Ελλάδα;

Τώρα βλέπουμε και στην Κύπρο. Επιβάλλονται μέτρα που δεν στερούν από τον πιστό λαό την αναπνοή του. 75 πιστοί σε κάθε ναό. Η Λεμεσός και η Πάφος ανοίγουν τους ναούς για να γιορτάσουν τον Απόστολο Ανδρέα. Η Πάτρα κλείνει τον Αγιο Ανδρέα για να μη γιορτάσει τον άγιό της ο λαός! Με αστυνομική επιτήρηση. Και ακολουθούν οι άγιοι του Δεκεμβρίου. Και μετά Χριστούγεννα… Και διερωτώμαστε: Γιατί στην Ελλάδα τόσο ασφυκτικά τα μέτρα; Γιατί, αντί σταδιακά να χαλαρώνουν, τώρα η λατρεία να αστυνομεύεται; Γιατί εδώ, στον ευλογημένο τόπο μας, που είναι γεμάτος από μοναστήρια, εκκλησάκια και προσκυνήματα, αν πας να ανάψεις ένα κεράκι στον ναό, κινδυνεύεις με πρόστιμο; Να πηγαίνεις σαν κλέφτης ή και λίγο ψεύτης!

Να μην υπάρχει πρόνοια να πας στο κοιμητήριο να κλάψεις τον άνθρωπό σου, να κάνεις ένα τρισάγιο για την ψυχή του, να ρίξεις λίγο σταράκι ή λίγο χώμα στο μνήμα του! Γιατί δεν προβλέπεται ούτε ένας πιστός στη θεία λειτουργία ή στις ακολουθίες και απαγορεύονται παντελώς τα μυστήρια (γάμοι και βαπτίσεις) και οι ιεροτελεστίες; Ακόμη και στις κηδείες η περιοριστική ασφυξία είναι ακατανόητη. Δηλαδή, αν πεθάνει μια πολύτεκνη μάνα ή ένας πατέρας, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα εμποδιστούν να πάνε να τους αποχαιρετήσουν, να τους κλάψουν και να προσευχηθούν;» Πηγή: Ε.Θ.





Διαταγή Στρατηγού Φλώρου: «Ετοιμάστε όλα τα οπλικά συστήματα» Κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου

  


ΠΗΓΗ NEWSBOMB Βασίλης Σκουλαράκος 

Γιατί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε επαγρύπνηση από Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατό Ξηράς – Τα κρίσιμα 24ωρα και η «θωράκιση» των συνόρων. Με το τουρκικό καθεστώς να επιμένει στην επιθετική τακτική εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για αδράνεια και εφησυχασμό. Η Αγκυρα εξάλλου δεν κρύβει σε καμία περίπτωση τις προθέσεις της να διατηρήσει ψηλά την ένταση, αναμένοντας τις αποφάσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ για ενδεχόμενες κυρώσεις. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα και από την έκδοση δυο ακόμα προκλητικών NAVTEX για ασκήσεις του Πολεμικού της Ναυτικού και μάλιστα σε δύο περιοχές - «φωτιά», η μία κοντά στη Ρόδο και η άλλη νοτίως της Κρήτης. Είναι προφανές πως το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται σε πανικό, χωρίς συμμάχους και με τις κυρώσεις να μοιάζουν πλέον αναπόφευκτες, αν φυσικά η Γερμανία και οι «δορυφόροι» της σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.

Κανένας πλέον δεν μπορεί να πιστέψει τις «μπλόφες» του «σουλτάνου», που για να δείξει το δήθεν καλό του πρόσωπο απέσυρε το Oruc Reisαπό την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Τουρκία είναι πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Στο ελληνικό «Πεντάγωνο» το γνωρίζουν καλά αυτό και θέλουν να προλάβουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Αγκυρας και να την τελειώσουν εν τη γενέσει της. Δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαία η σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Δευτέρα (30.12) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και έλαβαν μέρος εκτός από τους Αρχηγούς των Κλάδων, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, οι Αρχηγοί – Διοικητές Μειζόνων Διοικήσεων, οι Υπαρχηγοί και οι Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων και οι Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ. Από τη σύνθεση και μόνο της συσκέψεως μπορούμε να αντιληφθούμε της κρισιμότητά της.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η στρατιωτική ηγεσία ανέλυσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ανατολική Μεσόγειο, τις πρακτικές της Τουρκίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν το αμέσως επόμενο διάστημα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μέσα, τα οπλικά συστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.






«Η Τουρκία ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στη Λιβύη εκμεταλλευόμενη την συμφωνία των πλευρών»

   


Αν και τα μέρη της σύγκρουσης στη Λιβύη συμφώνησαν σε εκεχειρία και εντατικοποίησαν πρόσφατα τις προσπάθειές τους για εξεύρεση πολιτικής λύσης στη μακρόχρονη κρίση που διέρχεται η χώρα, η Τουρκία εξακολουθεί να στοιχηματίζει και να επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση της Λιβύης μέσω των πολιτοφυλακών της που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας, γράφει η Αλ Αράμπ. 
Πηγή: Ε.Θ.





ΒΟΜΒΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ: «Θα θρηνήσουμε 10.000 νεκρούς»

  


Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020: Το να κλείνεις τους ανθρώπους για περισσότερο χρόνο κάθε μέρα σε κλειστό χώρο για μια λοίμωξη που διαδίδεται κυρίως σε κλειστό χώρο είναι παράλογο!» Εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ο καθηγητής του Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης. Δεν υπήρξε ποτέ «συστηματική επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας. Απαιτούνται άμεσα, μαζικά τεστ»! συνέντευξη στην Κέλλυ Φαναριώτη

Σενάριο τρόμου που θέλει τη χώρα μας να θρηνεί ακόμα και 10.000 θύματα από τον κορωνοϊό έως τον Φεβρουάριο, αν συνεχιστεί το καθεστώς της ελλιπούς επιδημιολογικής επιτήρησης, φέρνει στην επιφάνεια μέσω της συνέντευξής του στη «δημοκρατία» ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης. Ό ομογενής γιατρός, που έχει επικριθεί ουκ ολίγες φορές για τις επιστημονικές του τεκμηριώσεις επειδή δεν συνάδουν με το κυρίαρχο κυβερνητικό αφήγημα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την προστασία του πληθυσμού, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή.

«Αν και ελπίζω να αλλάξουμε πορεία στην Ελλάδα, έστω και τώρα, κάνοντας σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και πιο μαζικά τεστ και προφυλάσσοντας καλύτερα τα γηροκομεία και τους ευπαθείς πληθυσμούς, υπάρχει δυστυχώς η πιθανότητα να συνεχίσουμε ανοχύρωτοι. Όπότε, ως τα τέλη Φεβρουαρίου μπορεί να έχουμε ήδη φτάσει σε 5.000 έως 10.000 θανάτους, αν όχι περισσότερους, και να έχουμε μολυσμένο πάνω από το 20% του ελληνικού πληθυσμού, με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά στη βόρεια Ελλάδα!» προειδοποιεί ο κ. Ιωαννίδης και συνεχίζει: «Δεν ξέρω πόσο ακριβώς θα μπορεί να προσφέρει πλέον ένα εμβόλιο, αν φτάσουμε σε αυτή τη φάση… Μπορεί να είναι αργά. Το απεύχομαι, φυσικά». Στοιχίζει η αθρόα προσέλευση ταξιδιωτών από τις βαλκανικές χώρες χωρίς κανέναν έλεγχο…

https://piraeuspress.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια