Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1722

 


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια στον Νομό μας…

Εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια η Ελλάδα ζει μέσα σε μια εθνική τραγωδία και οι Ελληνες, ζουν ο καθένας το δικό του δράμα, πλην ελαχίστων, οι οποίοι τυγχάνει να είναι και οι κυρίως υπεύθυνοι. Η Μνημονιακή οικονομική κρίση έχει καταφέρει θανάσιμο πλήγμα στα οικονομικά όλων μας. Από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγουν παρά ελάχιστοι, που ευνοούνται από τις αποφάσεις των κυβερνώντων και του «Λόχου» της Βουλής. Στον Νομό μας, στην Κορινθία, τις πόλεις και τα χωριά, στα ίδια τα νοικοκυριά, επικρατούν συνθήκες τριτοκοσμικής ανέχειας, οι οποίες διαρκώς επιδεινώνονται παρά τις μεγαλοστομίες κυβερνητικών και άλλων παραγόντων περί του αντιθέτου. Θα ήταν ευχής έργον, αν η ελπίδα ήταν μικροοικονομικής διάρκειας.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να επαυξάνουν τις στρατιές των νεόπτωχων Ελλήνων και οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα, τα λουκέτα, τις χασούρες από τις περικοπές, τα φορολογικά μέτρα, τα χαράτσια κινητής και ακίνητης περιουσίας, από την κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και τόσα άλλα επώδυνα μνημονιακά μέτρα, που μας τα παρουσιάζουν, ως απαραίτητα και ως μονόδρομο στη μελλοντική μας ζωή, για δήθεν νέα επανεκκίνηση. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά, ακόμα και στο κέντρο της Κορίνθου για να καταλάβει το μέγεθος της εξαθλίωσης, που επεβλήθη χάριν άλλων σκοπιμοτήτων, που δεν έχουν, ως στόχο την εξυγίανση του δημόσιου βίου. Τα λουκέτα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις αυξάνονται, ενώ η ανεργία καλπάζει, την ώρα που ο τζίρος των επιχειρήσεων κατρακυλάει στην άβυσσο, αφού τα λεφτά όλων μας έχουν φροντίσει να κατατίθενται στις Τράπεζες ατόκως και μάλιστα μέχρι πρότινος με τις απαγορευτικές διατάξεις των Capital controls.

Ερχονται ημέρες Χριστουγέννων, ημέρες, χαράς, ευχών και επαναβεβαίωσης Χριστιανικής πίστης, ημέρες αφιερωμένες στην οικογένεια και στην αλληλεγγύη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Αφού ευχαριστήσουμε τον Θεάνθρωπο για τον ερχομό Του, το Θείο Κήρυγμα , τον Σταυρικό του θάνατο για να ξεπλύνει το Προπατορικό Αμάρτημα του Ανθρώπινου γένους και την Ανάσταση, αλλά και για την ύπαρξή μας, ας φροντίσουμε να κάνουμε τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια και δώρα από την τοπική αγορά. Στα μικρομάγαζια και όχι στα Πολυκαταστήματα, που απομυζούν το αίμα μας. Να μείνουν τα λεφτά μας εδώ και στην Ελλάδα…

«Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια