Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1721

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Γιατί τόσο μεγάλη πρεμούρα για τα εμβόλια;


Από την πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκε ο Κορονοϊός και άρχισε να εξαπλώνεται ανά την Υφήλιο και φυσικά στην Ελλάδα, άρχισε μία άνευ προηγουμένου δημοσιολογία γύρω από το θέμα της προέλευσης του ιού, τον τρόπο διάδοσης και τα αναγκαία μέρα προστασίας. Η σεναριολογία κέρδισε την πρωτοκαθεδρία των δικτυακών και όχι μόνο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Η αμφιβολία για τις δυνατότητες προσβολής της δημόσιας υγείας, τα επιβληθέντα μέτρα προστασίας, η οργή και η αγανάκτηση, αλλά και ο πειθαναγκασμός από τον εσμό των κεντρικών ΜΜΕ με την καθημερινή πλύση εγκεφάλου δημιούργησε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Τον φόβο και τη χειραγώγηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Εύλογα ερωτήματα έχουν προκαλέσει γεγονότα προάγγελοι του κακού, όπως η προαναγγελία από τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέϊτς «περί του ιού της Γιοχάν και της ανάγκης εμβολιασμού των ανθρώπων» και άλλες περιπτώσεις, που βαπτίστηκαν από το σύστημα οι ομιλούντες «ψεκασμένοι»» και ανρωτιέμαι: Τόσο τρελά και απαράδεκτα είναι αυτά που μας λέγει το ακόλουθο άρθρο στο el.gr ;

«Δυναμίτης» Κούβελα για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο, 30 Νοεμβρίου, 2020. Γιατί όχι για τον καρκίνο; Τους χάλασε το αφήγημα... «Αυτό που με παραξένεψε και το θεωρώ λίγο ανήθικο είναι ότι άλλαξαν την διαδικασία έγκρισης, που την επιτάχυναν πάρα πολύ», δήλωσε ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας, σχετικά με την αστραπιαία έγκριση που πήραν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. «Δημιούργησαν ένα καινοφανές φαινόμενο, εκείνο της κυλιόμενης έγκρισης», προσέθεσε.

«Μέχρι τώρα, στην Ελλάδα ο ιός έχει σκοτώσει κάποιους ανθρώπους. Κάθε χρόνο όμως άλλες παθήσεις, ο καρκίνος, σκοτώνει 40.000 ανθρώπους.

Όταν λοιπόν βγει ένα καινούριο αντικαρκινικό που μπορεί να είναι θεραπεία, το κοιτάμε για έναν χρόνο. Δεν μας απασχολεί πως 20.000 άνθρωποι θα πεθάνουν στο ενδιάμεσο και γιατί μας απασχολεί τώρα; Αν λοιπόν ο Ευρωπαϊκός Όργανισμός Φαρμάκων (EMA) είχε την δυνατότητα να κάνει την επιταχυνόμενη διαδικασία (για το εμβόλιο του κορωνοϊού) γιατί δεν την κάνει και για τα άλλα προϊόντα; Επίσης γιατί σε όλα τα άλλα ακόμα και σήμερα, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία με ένα παράβολο των 250-300 χιλιάδων ευρώ, ενώ ειδικά για τον κορωνοϊό δεν χρειάζεται ούτε καν αίτηση;», σημείωσε ο κ. Κούβελας… Εσείς τι λέτε;





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η καθημερινότητα ενός ανθρώπου στο lockdown στο συγκλονιστικό εξώφυλλο του «The New Yorker


Με τίτλο ¨Η καθημερινότητα ενός ανθρώπου στο lockdown στο συγκλονιστικό εξώφυλλο του «The New Yorker»¨ διαβάζω στο el.gr του πάντα πληροφορημένου Δήμου Λιακόπουλου: « Δύο παράλληλοι κόσμοι στους πρωτόγνωρους καιρούς της πανδημίας Στο τελευταίο του εξώφυλλο για το The New Yorker, που φέρει τον τίτλο Love Life, ο Adrian Tomine αποτυπώνει τη «νέα πραγματικότητα» την οποία καλούμαστε να ζήσουμε εδώ και μήνες, εξαιτίας της πανδημίας.

Σ’ ένα ακατάστατο δωμάτιο, με φόντο την κουζίνα, βλέπουμε πεταμένα αντικείμενα στο πάτωμα, όπως άδειες σακούλες, βαράκια αλλά και προϊόντα τα οποία εισέβαλαν στις ζωές μας τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας: γάντια, μάσκες και αντισηπτικά. Μία γυναίκα πίνει ένα ποτό μπροστά στον υπολογιστή της μιλώντας ψηφιακά με κάποιον, ενώ απολαμβάνει το ποτό της, αυτό που υπό κανονικές συνθήκες θα έπινε σε κάποιο μπαρ παρέα με φίλους. Δύο παράλληλοι κόσμοι, αυτός της ακαταστασίας και της απομόνωσης και αυτός που διψάει για επικοινωνία και αγάπη.»

Από τη μέρα που τέλειωσαν τα πανηγύρια περί «νίκης επί της πανδημίας» μέχρι τώρα, που η Πελοπόννησος και η Κορινθία φυσικά διατηρούν μία καλύτερη εικόνα συγκριτικά με τη γειτονική Αττική και τις Βόρειες Περιφέρειες,, αλλά έχουμε καθημερινή παρουσία στα δελτία του ΕΟΔΥ, η κρουσματολογία είναι δυστυχώς επικρατούσα. Η ανησυχία, ο φόβος για τη ζωή μας και την Οικονομία όπως την ξέραμε έχουν φύγει από το προσκήνιο. Ερωτηματικά προκαλούν οι «λαγοί» της παγκοσμιοποίησης, που κάθε λίγο πετάνε πανομοιότυπες ατάκες, τύπου «Ξεχάστε την καθημερινότητα που ξέρατε». Κι αυτό επικρατεί απ άκρου εις άκρον του Πλανήτη Γη

Αυτή την εντύπωση την έχει συντηρήσει, τόσο ο ΕΟΔΥ με την ασυνεπή του γενικά ανταπόκριση στο αίτημα για την αναγκαιότητα της ενιαίας ενημέρωσης, αλλά και την μικρή του παρουσία στα σημεία ενδιαφέροντος, όσο και άλλες σχετικές αρχές και υπηρεσίες παρουσίαζουν. Ειδικά αυτές τις ημέρες τα κόμματα της Αντιπολίτευσης βρήκαν την αφορμή από τις αποκαλύψεις διαφόρων παραγόντων για εσφαλμένους αριθμούς και διγλωσσία και έχουν ξεσπαθώσει εναντίον της Κυβέρνησης με ομοβροντία Ερωτήσεων στη Βουλή και δηλώσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Εύλογα λοιπόν. ο κοινός άνθρωπος πολίτης αυτής της χώρας μέσα στα τεράστια οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα που του δημιουργούν οι απαγορεύσεις, διερωτάται. Πού μας πάνε οι «Σωτήρες»;.





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ, αλλά…


«Βόμβες» κατά Ερντογάν από Αμερικανό διπλωμάτη. Το έχει παρατραβήξει, είναι πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ Τις «Βόμβες» κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο Αμερικανός διπλωμάτης και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολα Μπερνς, αναφέροντας ότι η Αγκυρα έχει εξελιχθεί σε σοβαρό «πονοκέφαλο» τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το έχει παρατραβήξει. Μιλώντας στο Mega ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολίασε ερωτώμενος για το ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ότι, «φυσικά ανησυχώ για κάτι τέτοιο ως κάποιος που θέλει να βλέπει την ελληνική εδαφική κυριαρχία σεβαστή. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο πρόεδρος Ερντογάν το παρατράβηξε, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία και Ελληνικά Χωρικά Ύδατα.

Δεν τίθεται ερώτημα, με βάση την Διεθνή Νομοθεσία δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τα σύνορα. Δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο, οι Τούρκοι επί μακρόν αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία στο ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι οι Τούρκοι πρέπει να κάνουν πίσω. Είναι η προσωπική μου άποψη και να σταματήσουν αυτές τις πολύ επιθετικές κινήσεις εναντίον Ελλάδας και Κύπρου και να επιστρέψουν σε συζητήσεις. Αν έχουν διαφορετική άποψη υπάρχει ένα μέρος για να το διατυπώσουν. Το Διεθνές Δικαστήριο είναι ένα από αυτά τα μέρη να το πράξουν».

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απέναντι στην Τουρκία, εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ ο ίδιος ανέφερε, «δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να προβλέψω τί θα πράξει ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν όταν αναλάβει την εξουσία, δεν θα ήθελα να προβλέψω, είναι πολύ νωρίς, απλά παραθέτω την προσωπική μου άποψη. Η Τουρκία έχει μετεξελιχθεί σε ένα σοβαρό πονοκέφαλο για όλο το ΝΑΤΟ και φυσικά για τις χώρες της ΕΕ».

Λόγια ή «έπεα πτερόεντα» όπως θα έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δηλαδή «λόγια του αέρα» και στην πράξη, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση, όλοι αφήνουν την Τουρκία του Ερντογάν να αλωνίζει στα χωρικά μας ύδατα με τη δυναμική στήριξη της Γερμανίας – πάντα αυτή στα Ελληνοτουρκικά – στα χωρικά μας ύδατα και στον αέρα. Μπουχτίσαμε να ακούμε από τους άσπονδους φίλους μας, ακόμη και από τους συμμάχους τα ωραία λόγια τα παχιά και τα μεγάλα…






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠOYN

Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε βγει από την κρίση...


Η υγειονομική κρίση και τα μέτρα περαιτέρω αντιμετώπισής της, οι σχέσεις της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης συνολικά με την Τουρκία με αφορμή το μεταναστευτικό, καθώς και οι προοπτικές της Ελλάδος μετά την πανδημία, ήταν τα βασικά αντικείμενα της αποψινής συζήτησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Columbia University Lee C. Bollinger. Σε ότι αφορά την πανδημία ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος εκτιμώντας ότι μέχρι την άνοιξη θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση και θα καλυφθεί γρήγορα το χαμένο έδαφος στην οικονομία. «Αναμένω ότι θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση, ως την άνοιξη του 2021 και αναμένω μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας την οποία έχουμε ανάγκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος το συντομότερο δυνατόν, ανάκαμψη που παρατηρείται μεταπολεμικές περιόδους.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της οικονομίας το χαρακτήρισε «επίπονο» και είπε ότι είναι αναγκαία η παροχή στήριξης μήνα με το μήνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι «διαθέτουμε τους πόρους για να το κάνουμε αυτό τουλάχιστον ως την άνοιξη του 2021» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στήριξε με επιτυχία αυτούς που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ξεκαθάρισε ότι κάποια είδη οικονομικής δραστηριότητας όπως η νυχτερινή διασκέδαση «απλά δεν θα λειτουργήσουν έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο. Δεν μπορούμε να έχουμε συγχρωτισμό στα μπαρ έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο». ‘Αφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για την εστίαση εκτιμώντας ότι ίσως να υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας της με την τήρηση των πρεπουσών αποστάσεων, καθώς και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου όπου, όπως είπε, κάποιοι περιορισμοί θα είναι απολύτως απαραίτητοι έως ότου να βρεθεί το εμβόλιο.

Το καλό είναι ότι -όπως σας είπα- έχουμε τα χρήματα, τη ρευστότητα, ώστε να στηρίξουμε την οικονομία κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ επίπονης περιόδου». Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι παρά την αύξηση του δανεισμού της χώρας μας-όπως συνέβη σε όλες οι χώρες όπως είπε- προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της παγκόσμιας κρίσης, οι αγορές δεν ανησυχούν για την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας και αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμιστικές περγαμηνές της κυβέρνησης. «Πιστεύω ότι έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την υποστήριξη με ρευστότητα για όσο καιρό είναι αυτό αναγκαίο», ανέφερε. «Ύπάρχει η πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει ισχυρότερη από αυτή την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός.





Δεν υπάρχουν σχόλια