Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1721

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Β.Νανόπουλος: «Θεραπεύουμε» με άμεσες & αποτελεσματικές ενέργειες το ΓΠΣ Κορίνθου – Σε διαβούλευση η ΣΜΠΕ

  

Κόρινθος, 30 Νοεμβρίου

2020 Άμεσα και αποτελεσματικά λειτούργησε ο Δήμος Κορινθίων στο νευραλγικό ζήτημα της θεραπείας του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Κορίνθου το οποίο εξέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του προχώρησαν το μήνα Σεπτέμβριο στην υποβολή της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την εκτίμηση και αξιολόγηση πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εφαρμογή του ΓΠΣ της Δημοτικής Ενότητας Κορίνθου, ενέργεια η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στην αρχική έγκριση του Γ.Π.Σ στο παρελθόν από την προηγούμενη δημοτική αρχή ώστε ο δήμος να μην μπει στην «περιπέτεια» της έκπτωσης του ΓΠΣ της εν λόγω περιοχής.

Κύριος σκοπός της ΣΜΠΕ είναι η διερεύνηση, ο εντοπισμός, η περιγραφή και η κατάλληλη αξιολόγηση των επιπτώσεων στις οποίες ενδέχεται να επιφέρει ο προτεινόμενος χωροταξικός σχεδιασμός στο περιβάλλον, και ο προσδιορισμός των μέτρων εκείνων που θα μετριάσουν ή θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις αυτές σε επίπεδο χωρικό και χρονικό.

Η Μελέτη ολοκληρώθηκε, θεωρήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020 και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης. Τις απόψεις του μπορεί να διατυπώσει κάθε ενδιαφερόμενος εγγράφως ή/και ηλεκτρονικά προς την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Άδειοδότησης του Υ.Π.ΕΝ. (Λ. Άλεξάνδρας 11, Τ.Κ. 114 73 Άθήνα, Email: sec .dipa@prv. ypeka.gr).

Η «θεραπεία» του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Κορίνθου θα επιτρέψει στο δήμο Κορινθίων

• Να εξειδικεύσει τις κατευθύνσεις του χωροταξικού περιφερειακού σχεδιασμού στο επίπεδο της χωρικής οργάνωσης της Δ.Ε. στα πλαίσια της Χωρικής – Πολεοδομικής νομοθεσίας και της Άειφόρου Άνάπτυξης με σωστή χρήση των προσφερόμενων μηχανισμών και κινήτρων.

• Να καθορίσει τα μεγέθη της οικιστικής ανάπτυξης σε όλη την έκταση της Δ.Ε.

• Να προσδιορίσει τις περιοχές Ειδικής Προστασίας (ΠΕΠ) που δεν πρέπει να πολεοδομηθούν.

• Να υποδείξει ζώνες παραγωγικών δραστηριοτήτων με βάση τις ανάγκες και τις κατευθύνσεις.

• Να δώσει τις αναγκαίες κατευθύνσεις της πολεοδομικής οργάνωσης των θεσμοθετημένων και προτεινόμενων οικιστικών υποδοχέων.

«Θεραπεύουμε» με άμεσες & αποτελεσματικές ενέργειες το ΓΠΣ Κορίνθου. Το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ θα μας δώσει την δυνατότητα να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της ανάπτυξης των επόμενων χρόνων» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση και δημοσιοποίηση της Σ.Μ.Π.Ε

Το κείμενο της ΣΜΠΕ βρίσκεται αναρτημένο στο site του δήμου Κορινθίων https://www.korinthos.gr/.. ./%CE%A3%CE%9C%CE%A0%C E%95...





Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει στη ζωή των Κορινθίων 
Δίκτυο 50 και πλέον σημείων σε ολόκληρο το δήμο

  


Κόρινθος, 1 Δεκεμβρίου 2020

Την πρόταση του για Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων υπέβαλλε ο Δήμος Κορινθίων στο Πράσινο Ταμείο ανταποκρινόμενος στην «πρόκληση» της ηλεκτροκίνησης, ενός περιβαλλοντικά ορθού τρόπου μετακίνησης με οφέλη αυταπόδεικτα.

Το Σχέδιο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μελέτης με ποσό 59.520 ευρώ και προβλέπει την χωροθέτηση δημόσιων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης με ένα κατ ελάχιστον σημείο επαναφόρτισης ανα 1.000 κατοίκους, ήτοι πάνω από 50 σημεία σε όλο το δήμο και ειδικά στις τουριστικές περιοχές του. Ο Δήμος, επενδύοντας σε μεθόδους που δρουν ανακουφιστικά για το περιβάλλον, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση που «άνοιξε» στις 23 Νοεμβρίου και κατέθεσε την πρόταση του την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Τα ΣΦΗΟ θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Ο «Φάκελος Σ.Φ.Η.Ο.» θα συμπεριλαμβάνει: Ανάλυση της Υφιστάμενης Κατάστασης σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με το ήδη εκπονούμενο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά του Δήμου.

Χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων-Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης.

Εκθεση Διαβούλευσης.

Ολοκλήρωση Φακέλου & Εφαρμογή Σχεδίου. 
Το πρόγραμμα είναι 3ετές αναμένεται ωστόσο ν ακολουθήσουν και άλλες προσκλήσεις





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ - ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

  


Ακούσαμε χθες τον κ. Δήμαρχο να αναφέρει πως η Δημοτική Αγορά είναι ένας χώρος παραμελημένος για χρόνια (είναι αλήθεια αυτό) , ένα θέμα που επείγει (ξεχνάει ότι έχουν περάσει 15 μήνες Δημοτικής Αρχής Νανόπουλου) και πως εκπονείται στατική μελέτη για το κτίριο, η οποία μάλιστα είναι σε φάση ολοκλήρωσης και η πληροφόρησή του λέει πως δεν συμφέρει να ανακαινίσουμε το κτίριο, αλλά είναι προτιμότερο να το κατεδαφίσουμε και να κατασκευάσουμε καινούργιο.

θα εκπονηθεί μελέτη μέσα στη χρονιά για το πως πρέπει να γίνει το κτίριο και υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό.

το έργο θα δημοπρατηθεί το 2022 και θα ολοκληρωθεί όπως πρέπει.

Για την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει ο Δήμαρχος το έργο και τα αναφερθέντα από τον ίδιο, είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε ότι:

► Καμία στατική μελέτη δεν έχει ανατεθεί σε κανένα μελετητή για τη στατικότητα ή οποιασδήποτε άλλης φύσεως μελέτη για τη δημοτική αγορά από το αρμόδιο όργανο της Οικονομικής Επιτροπής, ούτε έχει γίνει σχετική προκήρυξη.

► Καμία πίστωση δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 για οποιαδήποτε μελέτη ανάδειξης του κτιρίου, η οποία μάλιστα θα είναι έτοιμη στα μέσα του 2021.

Κατά συνέπεια μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Δεν ξεχνούμε βέβαια ότι σε αυτούς τους 15 μήνες έχουμε ακούσει αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες τους για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει στρατηγική από τη Δημοτική Αρχή:

► Να στεγάσει τη Δομή Κοινότητας

► Να στεγάσει το Πανεπιστήμιο

► Να στεγάσει Υπηρεσίες του Δήμου

Και δεν ξέρω τι άλλο έχει ακουστεί.

Όπως διαφαίνεται εμείς λέμε δυστυχώς άλλα τέσσερα χρόνια χαμένα!!!


ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 27/11/2020





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του δήμου Βέλου Βόχας

  

Σε συνέχεια της τοποθέτησης των μπασκετών στα σχολεία μας, την κατασκευή ραμπών για πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες, την σηματοδότηση και τις διαγραμμίσεις, τις εργασίες ελαιοχρωματισμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και τις εργασίες συντήρησης (υδραυλικών-ηλεκτρολογικών), ο Δήμος Βέλου Βόχας με την Τεχνική Υπηρεσία του συνεχίζει τις εργασίες στις σχολικές μονάδες με την τοποθέτηση τάπητα και οργάνων στους αύλειους χώρους των νηπιαγωγείων του Δήμου. Στόχος την δημοτικής αρχής είναι η συνεχής συντήρηση και η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, προκειμένου οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να απολαμβάνουν ένα καλαίσθητο και ασφαλές περιβάλλον σε χώρους διαμορφωμένους που μπορούν να αθληθούν και να παίξουν.





ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ στο πρόγραμμα ΄΄ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ΄΄ 
Πολύ μεγάλη μέρα σήμερα για το Δήμο Βέλου Βόχας.

  

Πολύ μεγάλη μέρα σήμερα για το Ζευγολατιό. Προσπάθειες, αγωνίες και κόποι 10 ετών δικαιώθηκαν με την οριστική απόφαση χρηματοδότησης του μεγάλου έργου της αποπεράτωσης του δημαρχείου στο Ζευγολατιό.

Η ένταξη του έργου με τίτλο ΄΄ΆΠΟΠΕΡΆΤΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΆΤΆΣΤΗΜΆΤΟΣ ΄΄ στο πρόγραμμα ΄΄ΆΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ΄΄ έργο ύψους 2.950.000,00€ υπογράφηκε στις 27/11/2020. Το δημαρχιακό κτίριο στο Ζευγολατιό θα αποπερατωθεί και θα αποτελέσει το σύγχρονο διοικητήριο του Δήμου Βέλου-Βόχας που δημιουργήσαμε τα τελευταία 10 χρόνια , κάτω από τις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες μέσα από τεράστιες προσπάθειες και αγώνες. Για εμένα προσωπικά και τους συνεργάτες μου , εκτός από τη βαθιά ικανοποίηση της χρηματοδότησης ενός μεγάλου και σπουδαίου έργου, η εξασφάλισή της, είναι μία δικαίωση του συνεχούς αγώνα που δώσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το τιμόνι του δήμου Βέλου-Βόχας όταν βρήκαμε ένα έργο τελματωμένο-απενταγμένο, χωρίς καμία ελπίδα υλοποίησης.

Πάνω στο έργο αυτό, στο οποίο εμείς με σοβαρότητα και υπομονή προσπαθούσαμε να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση, κάποιοι έχτισαν ψεύτικη, λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Άς είναι..

Ομως, η αλήθεια πάντα νικά στο τέλος, και σήμερα είναι μια μέρα χαράς για όλους. Στο προσεχές εξάμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημότες, ότι εγώ προσωπικά και όλοι οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την βελτίωση όλων των συνθηκών διαβίωσης στον τόπο που αγαπάμε.

Με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, με ταπεινότητα και γνώση. Δεδομένου ότι έρχονται κι άλλα καλά νέα για το δήμο μας, να είστε σίγουροι ότι θα ζήσουμε κι άλλες στιγμές χαράς σαν τη σημερινή.

Τη Δευτέρα θα ενημερώσω αναλυτικά για την πορεία του έργου και για όλους όσους βοήθησαν για την ένταξή του.

Ο Δήμαρχος σας 
Αννίβας Παπακυριάκος





ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Σαμούτανη, το (από)παιδί του Βραχατίου ;

 

  
Προς το Δ.Σ. Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Η Αναγέννηση Βραχατίου

Πριν από 2 χρόνια περίπου αγόρασα ένα σπίτι στην περιοχή Σαμούτανη Βραχατίου, την οποία επισκέπτομαι, συχνά-πυκνά και διαμένω για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μετά από 2 χρόνια, πιστεύω πως έχω αρκετή γνώση της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να εκφράσω, καλοπροαίρετα βεβαίως, την άποψη μου, για διάφορα θέματα τα οποία θεωρώ σοβαρά, πλην όμως, οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και όχι μόνο, μάλλον δεν τα παίρνουν στα σοβαρά.

Πιστεύω πως, έχω και την υποχρέωση, μα και το δικαίωμα, μια που είμαι συνεπής και στις όποιες υποχρεώσεις μου, να κάμω τις παρακάτω επισημάνσεις πολύ επιγραμματικά.

Ελλιπής ή υποτυπώδης καθαριότητα, των δρόμων, των κοινόχρηστων και των ιδιωτικών χώρων. Δρόμοι στενοί και χορταριασμένοι, με πολλά άχρηστα αντικείμενα περιμένουν μια δυνατή βροχή για να τα παρασύρει στη θάλασσα. Παιδική χαρά, όχι αυτό που αξίζουν τα παιδιά. Οικόπεδα, ανάμεσα στα σπίτια, χορταριασμένα, με επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά, έχουν μετατραπεί σε χώρους φιλοξενίας φιδιών, αρουραίων, κουνουπιών και άλλων βλαβερών για την υγεία ερπετών. Ολη η παραλία της περιοχής αντιαισθητική με πολλά άχρηστα αντικείμενα. Το ποτάμι Ζαπάντι, που εκβάλει στην περιοχή, είναι εστία μολύνσεως, γεμάτο με κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα, που και αυτά περιμένουν την ορμή του, για να τα μεταφέρει στη θάλασσα. Το οδόστρωμα του παραλιακού δρόμου χαλασμένο, φαγωμένο από τα κύματα και επικίνδυνο, αλλά χάρις στον Αγιο Δημήτριο, που και αυτός έπαυσε να λειτουργείται, δεν έχομε θρηνήσει θύματα.

Αλλα μικρότερης σημασίας θέματα δεν θα αναφέρω, εκτός μόνο το γεγονός ότι, πριν από 2 μήνες διαπίστωσα διαρροή νερού από κεντρικό αγωγό και θεώρησα υποχρέωση μου να το αναφέρω προσωπικά στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όχι μία αλλά τρεις φορές. Δυστυχώς αντιμετωπίστηκα απαξιωτικά και το νερό συνεχίζει να αναβλύζει και να χάνεται.

Βέβαια, όλοι μας έχομε και το μερίδιο της ευθύνης μας και πρέπει να συμβάλλομε στην ατομική και ομαδική καθαριότητα, αλλά και να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε τα αυτονόητα, προκειμένου να διορθώνονται καταστάσεις που προανέφερα. Ευτυχώς που υπάρχει, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», με τις προσπάθειες του, τις οποίες οφείλομε να στηρίζομε όλοι ηθικά και οικονομικά.

Για τους Αρχοντες μας όλων των βαθμίδων θέλω να επισημάνω ότι, Βραχάτι δεν είναι μόνο το Κέντρο της παραλίας με τις καφετέριες, αλλά και η Σαμούτανη είναι παιδί και όχι αποπαίδι του Βραχατίου, την οποία απαιτούμε και οφείλουν να την προσέξουν, έστω αντισταθμιστικά.

Παρακαλώ θερμά τους Προϊσταμένους όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών : Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αντιπεριφέρεια Κορίνθου, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εκκλησία, Υγειονομικό, Λιμενικό Ταμείο, Υπηρεσία Περιβάλλοντος κ.λπ, κ.λπ, να κάμουν μια επίσκεψη και στην περιοχή μας και να πράξουν το καθήκον τους και τίποτε άλλο.

Σταύρος Φωτάκης Τηλ. 6976865482

ΥΓ) Την παραπάνω επιστολή είχα συντάξει και είχα παραδώσει πριν ένα χρόνο στο Δ.Σ. του Συλλόγου, για τις δικές του ενέργειες και ως ύλη της εφημερίδας, πλην όμως όπως ενημερώθηκα, δεν ανακοινώθηκε γιατί θεωρήθηκε πολιτικό!!!!! κείμενο, αν είναι δυνατόν. Επανέρχομαι με το ίδιο κείμενο, το περιεχόμενο του οποίου ισχύει και σήμερα, μετά παρέλευση ενός έτους, πλην της διαρροής νερού που αποκαταστάθηκε. Επισημαίνω ξανά το απαράδεκτο φαινόμενο του παραλιακού δρόμου της Σαμούτανης και μόνο, γιατί ούτε ο Ασσος ούτε το Κοκόνι εμφανίζουν αυτή την άθλια και επικίνδυνη εικόνα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του μα και μυαλό στους αρμοδίους για να μην γίνουν τα σπίτια μας θάλασσα.





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
  



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
  



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Δωρεάν 586 μαστογραφίες και 425 τεστ ΠΑΠ στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

  


Ολοκληρώθηκε στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, που διενήργησε κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου”.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος συνολικά εξετάσθηκαν 668 γυναίκες, από τις οποίες 586 έκαναν μαστογραφία και 425 τεστ Παπ.

Το εν λόγω πρόγραμμα, υλοποιήθηκε δωρεάν με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.

Με την απαραίτητη κοινωνική αυτή δράση ο Δήμος μας στέλνει το μήνυμα για την σημασία του τακτικού ελέγχου υγείας , καθώς είναι δεδομένο ότι η πρόληψη-πρώιμη διάγνωση σώζει ζωές.






ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
 Από τους Ενεργούς Δημότες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

  


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/11/2020 μεταξύ άλλων θεμάτων ήταν και η «Έγκριση της Συμφωνίας για την Πράσινη Ανάπτυξη». Ένα τόσο σημαντικό θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εισήγηση από τη Δημοτική Αρχή (ως συνήθως) και με το κείμενο της Συμφωνίας στην Αγγλική γλώσσα!

Σχολιάσαμε αρνητικά το γεγονός αυτό και ζητήσαμε εξηγήσεις. Τονίσαμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θεώρησε υποχρέωσή της να ετοιμάσει μία σοβαρή εισήγηση για τους άξονες της Συμφωνίας, απαξιώνοντας για μία ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εγκρίναμε την υπογραφή της συμφωνίας από τον Δήμαρχο. Προτείναμε και προτρέψαμε τη Δημοτική Αρχή να ετοιμάσει και να υποβάλει μελέτη για ένταξη και χρηματοδότηση του Δήμου μας στην πρόσκληση ΑΤ12 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», που αποτελεί έναν από τους άξονες της Πράσινης Ανάπτυξης.

Στο θέμα «Τροποποιήσεις προϋπολογισμού» αναδείξαμε τις παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής στο έργο «Διαμόρφωση Δημοτικής Οδού επί της Αριστοναυτών 2 της Κοινότητας Ξυλοκάστρου», με τις συνεχείς αφαιρέσεις και προσθέσεις κονδυλίων σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν σαν αποτέλεσμα την μη έναρξη εκτέλεσης του έργου. Για την υποβολή αιτήματος ένταξης τριών παραλιών του Δήμου μας στο Πρόγραμμα «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» τοποθετηθήκαμε θετικά, τονίζοντας ότι απέχουμε αρκετά από το παρελθόν, όταν ο Δήμος μας εξασφάλιζε 6 και 7 γαλάζιες σημαίες.

Επισημάναμε ότι προϋπόθεση για την απόκτηση γαλάζιων σημαιών είναι ύπαρξη ακτών, οι οποίες κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της επεκτεινόμενης διάβρωσής τους. Προτείναμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Δημοτική Αρχή για την αναχαίτιση του φαινομένου που πλήττει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας στα πλαίσια καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Στο θέμα της επιχορήγησης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης υπογραμμίσαμε τα πρόσθετα έξοδα που επιβαρύνουν το Δήμο από τη μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠ και τη μίσθωση πρώην ιδιωτικού παιδικού σταθμού για 12 έτη με μίσθωμα 780€ μηνιαίως! Τις μεθοδεύσεις προεπιλογής του ακινήτου από την Δημοτική Αρχή έχουμε κατ’επανάληψιν καταγγείλει.

Συμφωνήσαμε στην ενίσχυση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Στις παρούσες συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης η παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε ηλικιωμένους και ΑμΕΑ και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς και υγιούς διαβίωσής τους αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ στηρίζουμε κάθε δράση στην κατεύθυνση αυτή, ενώ θα υποβάλουμε και δικές μας προτάσεις που θα αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας.

Επαμεινώνδας Κατσούλας Επικεφαλής Συνδυασμού






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Εργασίες στο parking του Κολυμβητηρίου με τη συνδρομή του 747 Τάγματος Μηχανικού

  


Εργασίες εξομάλυνσης του χώρου parking στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου με τη συνδρομή του 747 Τάγματος Μηχανικού Λουτρακίου. 
Ο Δήμαρχος ΛουτρακίουΠεραχώρας- Άγίων Θεοδώρων Γεώργιος Άλκ. Γκιώνης απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (ΕΤΜΧ) Λουτρακίου και τον Διοικητή του, Άντισυνταγματάρχη (ΜΧ) Γρηγόριο Μπερτάκη για την καθοριστική συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου.





Δεν υπάρχουν σχόλια