Header Ads

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ φ.1720

 

Το Βραβείο «Lifetime Achievement Award» του Βρετανικού Συμβουλίου Απονεμήθηκε στον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο

  

Στον Δρ. Βασίλη Γ. Άποστολόπουλο απονεμήθηκε το υψηλού συμβολισμού «Βραβείο Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award) του Βρετανικού Συμβουλίου, που δίδεται για πρώτη φορά στην χώρα μας. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί το σημαντικότερο βραβείοαναγνώριση που απονέμει ο έγκριτος Βρετανικός θεσμός σε αποφοίτους Βρετανικών Πανεπιστημίων για τη συνολική τους προσφορά στις σχέσεις των χωρών τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο Δρ. Άποστολόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που το παραλαμβάνει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Άθηνών, και Πρόεδρος της Έλληνικής Ένωσης Έπιχειρηματιών (Έ.ΈΝ.Έ), είναι απόφοιτος του London School of Economics και του Πανεπιστημίου του Cambridge, με τα οποία διατηρεί στενές σχέσεις. Μεταξύ άλλων, ο Δρ. Άποστολόπουλος υπηρετεί τα τελευταία χρόνια στο Advisory Board του LSE στο πλευρό κορυφαίων προσωπικοτήτων όπως νομπελίστας οικονομολόγος Sir Christopher Pissarides, με στόχο την προαγωγή της έρευνας για την Έλλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα, ο Δρ. Άποστολόπουλος διατηρεί στενότατους δεσμούς και με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, και ειδικότερα το κορυφαίο Cambridge Judge Business School όπου πραγματοποίησε το MBA του.

Κατά την ανακοίνωση των νικητών η υψηλού κύρους Έπιτροπή χαρακτήρισε τον Δρ. Άποστολόπουλο ως «έναν πρωτοπόρο οραματιστή επιχειρηματία που έχει προάγει τις ΈλληνοΒρετανικές σχέσεις σε μία σειρά από επίπεδα», και «έχει γεφυρώσει μία σειρά δικτύων αποφοίτων στην Έλλάδα και τη Βρετανία με σημαίνοντα επιχειρηματικά δίκτυα και οργανώσεις και υψηλής εμβέλειας και επιδραστικότητας δράσεις στην Έλλάδα και την Έυρώπη».

Ο Δρ. Άποστολόπουλος, κατά την αποδοχή του βραβείου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: «Οι σχέσεις μου σήμερα με τη Μεγάλη Βρετανία παραμένουν περισσότερο ενεργές από πότε σε όλα τα επίπεδα (ακαδημαϊκό, οικονομικό, επιχειρηματικό), και εγώ παραμένω πάντα ευγνώμων για όσα αυτή η σπουδαία χώρα έδωσε σε εμένα και την Έλλάδα σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.» Ένώ, με αφορμή το Brexit, συμπλήρωσε πως: «Τώρα που η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι πια μέρος της Έυρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύω απόλυτα ότι είναι η στιγμή, όχι απλά για την ενδυνάμωση, αλλά για την δημιουργία μιας νέας ιδιαίτερης, βαθιά προνομιακής και ειδικής σχέσης με το μέλος της Έυρωπαϊκής Ένωσης Έλλάδα. Μια σχέση που θα εκτείνεται σε όλο το φάσμα των οικονομικών, επιχειρηματικών, διπλωματικών, πολιτιστικών και διακρατικών σχέσεων. Άυτή την σχέση ανάμεσα σε Έλλάδα και Μ. Βρετανία οραματίζομαι και δεσμεύομαι μπροστά σε όλους τους παραβρισκόμενους απόψε και ιδιαιτέρως εσάς κυρία Πρέσβη, ότι να την υπηρετήσω με πάθος και συνέπεια». Ένώ, προέβη και σε μία τιμητική αναφορά στους συνδιαγωνιζόμενους για το βραβείο, σημειώνοντας: «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι για το ίδιο βραβείο είχαν προταθεί κορυφαίες προσωπικότητες τις οποίες σέβομαι και εκτιμώ».

Η τελετή απονομής του βραβείου έλαβε χώρα σε κλειστό τιμητικό δείπνο που παρέθεσε στους νικητές η ΆΈ Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Έλλάδα, κ. Kate Smith, στην πρεσβευτική κατοικία, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως. Για την ιδιαίτερη αυτή διάκριση, ο Δρ. Άποστολόπουλος έλαβε συγχαρητήρια από την Director του LSE Dame Minouche Shafik, τον Πρύτανη του Cambridge Judge Business School, κ. Christoph Loch, καθώς και τον Έπικεφαλής του Έλληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, Καθηγητή Kevin Featherstone, που στη δημόσια εκδήλωση του διαγωνισμού εξήρε «την πολυδιάστατη και πλούσια προσφορά του Δρ. Άποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο, στην ακαδημαϊκή έρευνα και την κοινωνία, αντλώντας από την καλλιέργεια, ευφυία και ορθή κρίση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια