Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1719

 

  


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Μητσοτάκης: Θα λάβουμε πάνω από 25 εκατ. δόσεις του εμβολίου - Θα είναι δωρεάν για όλους

  


Για τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατ. δόσεις. «Θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου, μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τη στρατηγική εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες, ενώ στο προσωπικό του λογαριασμό facebookαναφέρει: Από την αρχή αντιμετωπίσαμε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό θα διατεθεί δωρεάν σε όλους. Αυτός ο εμβολιασμός θα είναι διαφορετικός: Βάσει ειδικού σχεδίου θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και κινητά συνεργεία που θα εμβολιάζουν υγειονομικούς, οίκους ευγηρίας και όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ομως θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν η είδηση για το εμβόλιο μας οδηγήσει σε εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει το ανάποδο - να μας κάνει πιο δυνατούς και προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα. https://primeminister.

gr/2020/11/13/25225 CNN Newsroom Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού






Ανακοίνωση για την απόφαση για περιστολή συνθροίσεων

  
Επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης των συναθροίσεων ενόψει των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε πως δεν θα παραστεί φέτος στο αστυνομοκρατούμενο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι, αλλά θα βρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η πρωτοφανής και χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης για περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων τις μέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας αλλά στη προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές του ευθύνες. Καθώς και στη στόχευσή του να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού ακροατηρίου καθώς και της Ακροδεξιάς πτέρυγας στο κόμμα του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα παραστεί φέτος στο αστυνομοκρατούμενο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι. Εορτασμός του Πολυτεχνείου με ραντεβού και άδεια από την Αστυνομία δεν μπορεί να υπάρχει. Αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του ΕΑΤΕΣΑ που μαρτύρησαν αγωνιστές της δημοκρατίας. Καμία αντισυνταγματική απαγόρευση δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να τιμήσουμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην επιμείνει στην τεχνητή όξυνση και στην επίδειξη αχρείαστης καταστολής.





Το βλέποντας και κάνοντας συνεχίζεται με κόστος σε ζωές

  

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε με την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται, με δύο «όχι» και ένα «ναι». Το πρώτο «όχι» αφορά τη δυνατότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντεπεξέλθουν στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Το δεύτερο «όχι» αφορά τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το «ναι», και μάλιστα ξεκάθαρο, αφορά τη δυνατότητα του Κινήματος Αλλαγής να διεμβολίσει τον «τεχνητό» δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι διεκδικεί για το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι ρόλο συμπληρώματος λέγοντας ότι δεν βολεύεται με το 8% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών.

Οσον αφορά την ίδια, ξεκαθάρισε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής τον Νοέμβριο του 2021. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, είναι αισιόδοξη ότι μέχρι τότε το Κίνημα Αλλαγής θα είναι σε καλύτερη θέση η οποία προφανώς θα αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Η κυρία Γεννηματά εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η δυσφορία που ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται στην κοινωνία για την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα αναζητήσει προοδευτική πολιτική έκφραση.

Και επεσήμανε ότι η επαναφορά του Κινήματος Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η αδυναμία του Τσίπρα να ανασυγκροτήσει τον προοδευτικό χώρο εγκυμονεί τον κίνδυνο ενός μονοπολικού πολιτικού συστήματος, δηλαδή στην απόλυτη κυριαρχία της δεξιάς στη χώρα.





Απότοκο της έλλειψης προετοιμασίας η απόφαση για τα σχολεία

  


«Η κ. Κεραμέως δύο μόλις μέρες μετά, τα όσα έλεγε πως δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, ανακοίνωσε το κλείσιμο δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών», αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη.

«Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση αναδιπλώνεται, εδώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαμήνυε το πρωί πως δεν υπάρχει περίπτωση για ολικό lockdown και το ίδιο απόγευμα ο Υπουργός Υγείας το εξήγγειλε. Ούτε όμως και η πρώτη φορά που η Υπουργός Παιδείας αναιρεί τον εαυτό της, καθώς ακόμα παλεύουν μέχρι και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις διαστάσεις των περιβόητων μασκών των σχολείων, ενώ επίσης ψάχνουμε και να βρούμε μία άλλη χώρα της ΕΕ που να αναφέρει έστω και κάτι για το περιβόητο κρασάρισμα του server της Cisco.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι και η απόφαση αυτή έρχεται ως απότοκο της έλλειψης προετοιμασίας και της εγκληματικής ολιγωρίας της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που επιτελεί άριστα, είναι η εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας. Αναμένουμε λοιπόν με πολύ ενδιαφέρον, να δούμε πως θα λειτουργήσουν και αυτά τα τηλεμαθήματα»








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΦΙΜΩΣΗΣ” ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ

  


Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΕΣΡ, με την οποία ζητά ουσιαστικά τη “φίμωση” των ΜΜΕ που εκτελούν τη βασική τους υποχρέωση να μεταδίδουν την είδηση -αρεστή ή όχι- στο ζήτημα των λαθροεισβολέων η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής: Το να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε μέσο “αστυνόμευσης” της ελεύθερης γνώμης – είδησης αποτελεί πράξη ασύμβατη με τα δημοκρατικά ιδεώδη της χώρας μας. Το να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να “φιμώσει” την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει σε αρκετές δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών δείχνει απροκάλυπτα το φόβο του να μην έρθουν στην επιφάνεια τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του στο θέμα αυτό, κάτι που βέβαια με πιστό τρόπο υπηρετεί και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Να υπενθυμίσουμε τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, ότι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αποτελεί μία αναπόσπαστη έκφανση της ελευθερίας της έκφρασης, όπως αυτή κατοχυρώνεται στο άρθρο 14 παρ.1 του Συντάγματος.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα κάνει ο,τι μπορεί ώστε η συστηματική αυτή προσπάθεια “φίμωσης” με την επιβολή “αστυνομίας” έκφρασης που επιχειρείται εσχάτως,να πέσει στο κενό!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια