Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1719

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


2η Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Κορινθίων

 

   
Κόρινθος 15 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμος Κορινθίων σας καλεί στη δεύτερη διαβούλευση για το υπό εκπόνηση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Η διαβούλευση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00μ.μ.

Λόγω των συνθηκών η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε σύνδεσμο που θα κοινοποιηθεί μετά την επιβεβαίωση συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατηγικές βιώσιμης κινητικότητας αφορούν σε μία σύγχρονη αντίληψη για τις μετακινήσεις μέσω της προώθησης του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα προωθείται η οδική ασφάλεια με την προαγωγή των ήπιων μετακινήσεων και εν γένει η αλλαγή της φιλοσοφίας της μετακίνησης στην πόλη.

Σε αυτή τη δεύτερη διαβούλευση για το υπό εκπόνηση ΣΒΑΚ Δήμου Κορινθίων θα παρουσιαστούν από το Δήμο και την ανάδοχο εταιρεία οι αρχικές προτάσεις του σχεδίου με στόχο να επιλεγούν από κοινού οι κατευθύνσεις των σεναρίων του ΣΒΑΚ Δήμου Κορινθίων. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι πολίτες, οι επαγγελματίες, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι εκπρόσωποι ενώσεων και συλλόγων πολιτών και λοιπών φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Κορινθίων να δηλώσουν την συμμετοχή τους.

Για την ηλεκτρονική συμμετοχή σας, δηλώνετε το email σας και το όνομα του εκπροσώπου που θα συμμετέχει μέχρι την Τρίτη 10.11.2020 στο sioannidi@diadikasia.gr Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μέσω της πλατφόρμας του zoom. Για πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω τηλ, τις ώρες 10:00 –17:00 Diadikasia Business Consulting, τηλ: 2106729040

Υπεύθυνη: Ιωαννίδη Σταυρούλα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

5.00 - 6.00 μ.μ. Δοκιμαστική είσοδος συμμετεχόντων

6.00 - 6.15 μ.μ. Χαιρετισμός Δημάρχου

6.15 – 6.30 μ.μ. Εναρξη διαβούλευσης και προγραμματισμός επόμενων ενεργειών 
Εισηγητής: Γεώργιος Κουμπαράκης, Manager, Diadikasia Business Consulting, Υπ. Διδάκτορας ΕΜΠ, Μέλος/Συνεργάτης Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ, Ανάδοχος ΣΒΑΚ

6.30 - 6.45 μ.μ. Προτεραιότητες ΣΒΑΚ Δήμου Κορινθίων 
Εισηγητής: Θάνος Βλαστός Καθηγητής ΕΜΠ – Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ

6.45 – 7.00 μ.μ. Αναγνώριση προβλημάτων στις μετακινήσεις του Δήμου 
Εισηγητής: Χρήστος Καρολεμέας, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc Γεωπληροφορικής, Ανάδοχος ΣΒΑΚ

7.00 – 7.20 μ.μ. Προτάσεις για το ΣΒΑΚ Δήμου Κορινθίων– Επιλογή ήπιου ή ριζοσπαστικού σεναρίου ανάπτυξης 
Εισηγητής: Στέφανος Τσιγδινός, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ, Ανάδοχος ΣΒΑΚ

7.20 -8.00 μ.μ. Ανοικτή συζήτηση με φορείς και κοινό






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  


Χαιρετίζουμε τις ενέργειες των Συλλόγων Διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κορίνθου, τα οποία μέσα στην περίοδο της πανδημίας όρθωσαν το ανάστημά τους απαιτώντας καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα πέτυχαν:

Άμεση δρομολόγηση τοποθέτησης εκπαιδευτικού προσωπικού σε κάλυψη των κενών που δημιουργούνται από τις άδειες ειδικού σκοπού. Τοποθέτηση δύο επιπλέον καθαριστριών μέχρι το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολείων της Πρωτοβάθμιας. Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου, δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό αρχικά στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείο του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κορίνθου από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου (19/11).

Συνάδελφοι, συσπειρωμένοι στους Συλλόγους Διδασκόντων και στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών μπορούμε να αποκρούσουμε την βάρβαρη αντιλαϊκή –αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και να δημιουργήσουμε συνθήκες τέτοιες όπου όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία με ασφάλεια και χωρίς ταξικούς φραγμούς






Rapid covid test στην Δ.Ε Τενέας του Δήμου Κορινθίων

   


Κόρινθος, 17 Νοεμβρίου 2020

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, στα πλαίσια της πρόληψης της διασποράς του Covid-19 και της προστασίας της υγείας των πολιτών του Δήμου Κορινθίων, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 και τις ώρες 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. προληπτικούς ελέγχους (Rapid test).

Το κλιμάκιο ειδικών θα βρίσκεται στο Χιλιομόδι, στην Αποθήκη του Συνεταιρισμού (πρώην Σταθμός ΟΣΕ), και μπορούν να προσέλθουν, έχοντας μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα, όσοι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Τενέας το επιθυμούν. Ο Δήμος Κορινθίων, λειτουργώντας στην ίδια κατεύθυνση πρόληψης και προστασίας, θα συνεχίσει και στο επόμενο διάστημα τους προληπτικούς ελέγχους.






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΚ. ΓΚΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  


Λουτράκι, 17 Νοεμβρίου 2020

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί μια επέτειο χαραγμένη στη μνήμη όλων ως ένα ισχυρό σύμβολο αφοσίωσης των Ελλήνων στη Δημοκρατία και μας καλεί να τιμήσουμε διαχρονικές αξίες όπως, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Παιδεία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη, με έναν διαφορετικό τρόπο.

Σήμερα, συμπληρώνονται 47 χρόνια από τον αγώνα της φοιτητικής νεολαίας ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, επαναφέροντας με γενναιότητα και αυτοθυσία τη θεμελίωση και την εδραίωση της σύγχρονης Δημοκρατίας. Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας φέρνει στη μνήμη ένα μήνυμα ελπίδας που παραμένει ζωντανό και συμβολίζει τον αγώνα για περισσότερη δημοκρατία, για καλύτερη παιδεία, για εθνική ανεξαρτησία.

Στις μέρες μας, που τα αυτονόητα αγαθά και ανθρώπινα δικαιώματα αμφισβητούνται και διακυβεύεται η σταθερότητά τους, η ανάμνηση ηρωικών πράξεων για την υπεράσπιση αξιών και θεσμών είναι επιτακτική. Το Πολυτεχνείο μας εμπνέει και μας διδάσκει, καθώς καλούμαστε να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πολεμήσουμε τον σημερινό, κοινό για όλους μας εχθρό, την πανδημία που μαστίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Με ενότητα, με κοινές αρχές και αξίες, τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, τους φοιτητές, τη νεολαία και τον ελληνικό λαό που υπερασπίστηκε τη δημοκρατία ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή και αγωνίστηκαν με δύναμη, σθένος και αυτοθυσία για τα ιδανικά μιας ολόκληρης γενιάς.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 Για τη Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου ΣΟΧ 1/2020

  


Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την Άνακοίνωση ΣΟΧ 1/2020 του Δήμου μας, συνολικά τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων, για τη σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Άγίων Θεοδώρων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την 18η-11-2020, ημέρα Τετάρτη έως και την 27η11-2020, ημέρα Παρασκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε την Άνακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου στο παρακάτω link: http:// new.loutraki-agioitheodoroi.gr/diagonismoi/anakoinosi-soch-1-2020parartima/

Η αίτηση συμμετοχής με συνημμένα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά θα υποβληθεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο info@loutraki.gr και πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη με φυσική υπογραφή. Άνυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.

ΕΠΙΣΗΜΆΝΣΗ: Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αναγράφουν στο θέμα του μηνύματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ένδειξη: “Για την ΣΟΧ 1/2020”. Γραφείο Τύπου






Γκιώνης: Υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των μαθητών και συλλόγων γονέων, την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων


  


Υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των μαθητών και των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Αγίων Θεοδώρων 

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή και Συντήρηση σχολικών κτηρίων στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων», μεταξύ του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ &ΣΙΑ Ο.Ε., παρουσία του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων Σπύρου Ράτη. 
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό των 70.000€ θα ξεκινήσει άμεσα να υλοποιείται και η χρηματοδότηση γίνεται με ίδιους πόρους του Δήμου.





Φυλλάδιο των πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης που διασχίζουν την Ελλάδα

  


Η συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας από το 2015 στον Σύνδεσμο Ευρωπαίκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal Towns Association)που έχει πιστοποιηθεί από το 2010 σαν πολιτιστική διαδρομή και η προσπάθεια σύνδεσης του θερμαλιστικού προϊόντος με τον πολιτισμό έχει έναν ακόμη σημαντικό σταθμό.

Η έκδοση φυλλαδίου των πολιτιστικών διαδρομών που διασχίζουν την Ελλάδα δίνει την δυνατότητα στις Ελληνικές Ιαματικές πηγές να αναδείξουν τα σπουδαία προτερήματα τους και να δηλώσουν την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκο και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιστορικών Λουτροπόλεων συμμετέχουν εκτός από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και οι Δήμοι Καβάλας, Αλμωπίας, Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Ιστιαίας-Αιδηψού

Η έκδοση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία ασκεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.

Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κ.Βλάση, τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, το γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Στρασβούργου, καθώς και τις Περιφέρειες της Ελλάδος.





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Μια παλαιά δημοσίευση ζητάει απάντηση. Με έργο στη Λίμνη Δόξα 
  
 Σε ανασκόπηση της δημοσιευθείσας ύλης στην εφημερίδας μας σε συνδυασμό με πρόσφατη επίσκεψή μας στην περιοχή Λίμνης Δόξα και Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού, διαπιστώσαμε η πιο κάτω επιστολή δεν έτυχε ακόμη απάντησης από την Περιφέρεια. 
Την επαναφέρουμε, ως έχει: 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
«Η ΑΡΧΑΙΑ ΦΕΝΕΟΣ» 
Εδρα Αθήνα, οδός Ζωοδ. Πηγής 3 
Τ.Κ. 10678
Τηλ. 210-8611770 

ΠΡΟΣ 

Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας 
Αξιότιμον Κύριον Αναστάσιο Γκιολή 
Κόρινθος ΤΚ 20100

Κύριε Αντιπεριφερειαρχη,

Αφορμή λαβόντες, οι Σύμβουλοι του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου μάς και εγώ προσωπικά, από το ενημερωτικό Σημείωμα του Γραφείου Σας, που δόθηκε προς δημοσίευση στην εβδομαδιαία Έφημερίδα «Ή Φωνή της Κορινθίας» και δημοσιεύθηκε στην τελευταία σελίδα της με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2020 και έχει τον τίτλο «ΈΡΓΑΣΙΈΣ ΣΥΝΤΉΡΉΣΉΣ ΈΠΑΡΧΙΑΚΉΣ ΟΔΟΥ ΚΙΑΤΟ-ΣΟΥΛΙ-ΚΑΣΤΑΝΙΑ-ΓΚΟΥΡΑ», ότι θα γίνουν διάφορες εργασίες οδοοτρωσίας ασφαλτικών, σήμανσης ασφαλείας, που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση βλαβών και τη βελτίωση της παραπάνω επαρχιακής οδού προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται και η βασική επαρχιακή τουριστική οδός από Μεσηνό προς την Τοπική Κοινότητα Αρχαία Φενεός, Λίμνη Φενεού «Φράγμα ΔΟΞΑ» Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου που είναι απαράδεκτη (και σε άθλια) κατάσταση του οδοστρώματος της, για το εκατοντάδες τουριστικό Λεωφορεία, που γεμάτα μεταφέρουν κόσμο από διάφορα μέρη της Πατρίδας μας για να απολαύσουν κσι θαυμάσουν αφενός την τεχνητή Λίμνη Φενεού «ΦΡΑΓΜΑ ΔΟΞΑ» σε υψόμετρο 1.000 περίπου μέτρων και αφετέρου την απεριορίστου φυσικού κάλλους περιοχή με τα πανύψηλα πεύκα και έλατα γύρωθεν αυτής και διέρχονται κάθε μέρα και τα λεωφορεία του ΚΤΈΛ Κορινθίας που μεταφέρουν το επιβατικό κοινό, που πηγαινοέρχεται από Αρχαία Φενεό και Πανόραμα προς Κιάτο και Τανόπαλι, καθώς επίσης και τα εκατοντάδες IXΈ. αυτοκίνητο που πηγαίνουν προς τη Λίμνη και το ως άνω Μοναστήρι και τις πέριξ αυτής περιοχές κάθε Σαββατοκύριακο.

Θερμή παράκληση να επιδείξετε το ιδισίτερον ενδιαφέρον σας προκειμένου να προτάξετε την εκτέλεση των εργασιών ασφαλτόστρωσης της ως άνω επαρχιακής οδού καθότι αρχίζοντας προσεχώς οι βροχές κ.λπ. της ορεινής αυτής περιοχής, θα είναι δύσκολη η εκτέλεση των εργασιών ασφαλτόστρωσης, όπως σας είναι γνωστόν.

Έπίσης είναι αναγκαία και η επίσπευση της κατασκευής της γέφυρας του Ολβιου ποταμού κοντά στο Μεσινό που δι’ αυτής η διέλευση από το ένα μέρος προς το άλλο (προς Αρχαία Φενεό κ.λπ.) μέρη και σήμερα διέρχονται δια της σιδερένιας γέφυρας που κατασκεύασε, για προσωρινή διέλευση αυτού, ο Έλληνικός Στρατός.

Αθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2020-11-16 

Με Έντολή του Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΈΔΡΟΣ Παναγιώτης Κουρτέτσης 
Τέως Νομάρχης – Δικηγόρος ε.τ. –Συγγραφέας

Κοινοποιήσεις : Περιφεριεάρχη Πελοποννήσου Αξιότιμο κ. Νίκα Κ.α. φορείς





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Έκφραση Συλλυπητηρίων

  


Νεμέα : 16-11-2020 

Ο Δήμος Νεμέας εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια για το χαμό του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου , πιστού φίλου της Νεμέας για σχεδόν 20 χρόνια.

Ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος υπήρξε ο άνθρωπος που με προσωπική δράση ολοκλήρωσε την αναστήλωση του Ναού του Νεμείου Διός και προχώρησε στη συντήρηση της εισόδου της σήραγγας στο Αρχαίο στάδιο . Στις 27 Μαΐου του 2004 Ίδρυσε το Σωματείο « Οφέλτης – ο Φίλος της Νεμέας», με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας. Παράλληλα έχει υπάρξει μέλος της Τιμητικής Επιτροπής του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμείων Αγώνων.

Ο κίονας του Οφέλτη στην είσοδο της Αρχαίας Νεμέας θα θυμίζει πάντα την προσφορά του στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας ,ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Συνολικά 668 γυναίκες εξετάστηκαν στον Δήμο Ξυλοκάστρου στο πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου

   


Ολοκληρώθηκε στο Ξυλόκαστρο το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, που διενήργησε κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου”. Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος συνολικά εξετάσθηκαν 668 γυναίκες, από τις οποίες 586 έκαναν μαστογραφία και 425 τεστ Παπ.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και των δήμων της Κορινθίας, θα συνεχιστεί στον Δήμο Σικυωνίων αμέσως μετά την άρση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

  


Σας ενημερώνουμε ότι οι πάσης φύσεως συναλλαγές θα πραγματοποιούνται αυστηρά τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά. Με φυσική παρουσία θα εξυπηρετούνται όσες περιπτώσεις κρίνονται ως έκτακτες και επείγουσες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξυπηρέτησης.

Τα τηλέφωνα για ραντεβού είναι τα εξής :

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: 2741360520 & 521 

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: 2741360518

Δ Η Μ Ο Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο : 2741360516

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: 

TMHMA EΞΟΔΩΝ: 2741360519 & 535

TMHMA EΣΟΔΩΝ: 2741360505 & 531

 TAMEIAKH YΠΗΡΕΣΙΑ: 2741360515

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: 2741360536 & 2741360521 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΕΛΟΥ 

 ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ: 2742360316 & 317 

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: 2742360334&311 

 ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: 2742360314

AYTOTEΛΕΣ 
 ΓΡΑΦΕΙΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: 2742360308

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - TMHMA ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: 2741050301 

NΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄: 2741050421 & 422

KEΠ 2741050255

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ:

ΚΕΠ ΒΕΛΟ: 2742030128

ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ (ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ): 2741050040

ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΒΕΛΟ): 2742034366

Ολες οι υπηρεσίες του Δήμου θα σταθούν στο πλάι καθενός, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα δουλεύουν με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση ώστε το διάστημα αυτό να περάσει χωρίς ουσιαστικά προβλήματα

Τα ανωτέρω ισχύουν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020.





Παράταση επιδομάτων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος & Επιδόματος Στέγασης

  


Ο Δήμος Bέλου Βόχας, σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού υπεγράφη Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων, «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» και «Επίδομα Στέγασης», οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Θα σταλούν από το Υπουργείο μηνύματα στους δικαιούχους για να ενημερωθούν σχετικά με τις παρατάσεις των αιτήσεών τους. Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) στέλνουν ενημερωτικά μηνύματα στο κινητό και στο email που έχει δηλωθεί στην αίτηση, ενώ για το Επίδομα Στέγασης ΜΟΝΟ στο email.

Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής 
Υπεύθυνη Μαρία Καλλίρη





Διευρυμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στο Δήμο Βέλου Βόχας

  


Η υποστηρικτική δομή πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου Βέλου Βόχας συνεχίζει τη λειτουργία της εξυπηρετώντας τους πολίτες σε οποιοδήποτε πρόβλημά τους. Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και ώρες 9.00-12.00 η κοινωνιολόγος κα. Ραφτοπούλου Ξένια θα βρίσκεται στη διάθεση των συνδημοτών μας στην τηλεφωνική γραμμή 2741056393 για την Δ.Ε Βόχας. Στην Δ.Ε Βέλου ο ψυχολόγος κ. Πατρινόπουλος Άγγελος βρίσκεται και παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στην τηλεφωνική γραμμή 2742035310 τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 8.30-14.00.

Επίσης καθημερινά από τις 9.00 έως τις 13.00 η κοινωνική λειτουργός κα. Λιάκη Κωνσταντίνα θα παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης βασικών αναγκών των ευπαθών ομάδων (φάρμακα, τρόφιμα, ψώνια κλπ), αλλά και ψυχολογική υποστήριξη των συνδημοτών στα τηλέφωνα 2742360308 & 2742360333. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου μας, ώστε να καταγραφούν αρχικά και να υποστηριχθούν στη συνέχεια ευάλωτοι και ευπαθείς συνδημότες μας μέσω της υπηρεσίας Πρόνοιας και Άλληλεγγύης.

Μαρία Καλλίρη 
Πρόεδρος ΑΝΕΛΙΞΗ – Υπεύθυνη Κοινωνικών Δομών





Δεν υπάρχουν σχόλια