Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1719

 

Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Η απαγόρευση των συναθροίσεων είναι αντισυνταγματική και προκλητική, το κίνημα έχει αποδείξει ότι σέβεται τη δημόσια υγεία.

  


Σημεία από την παρέμβαση του Γ. Ψυχογιού στο IONIAN Channel και την εκπομπή «Χαμηλή Πτήση» με αφορμή την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων.

Τέτοιου είδους αποφάσεις είναι απαράδεκτες από κάθε πλευρά. Ή πρόταση του κου Μητσοτάκη δείχνει νομίζω ότι έχει πιεστεί από τις αντιδράσεις θέλει να κάνει μία κίνηση απεγκλωβισμού από αυτήν την προβληματική για αυτόν συγκυρία.

Εκτός από μεμονωμένους ανθρώπους που πάντα βλέπω και έρχονται δεν θυμάμαι ποτέ την επίσημη Νέα Δημοκρατία να έχει έρθει το Πολυτεχνείο ή να έχει συμμετάσχει στην πορεία. Ο χρόνος που γίνεται η πρόταση του πρωθυπουργού δείχνει ότι είναι μία υποκριτική κίνηση στρατηγικής δεν είναι πρόταση ουσίας. Θα μπορούσε να είχε γίνει πριν από όλα αυτά.

Οπως κάναμε και τις προηγούμενες εβδομάδες και προηγούμενους μήνες σε όποιες δημόσιες εκδηλώσεις έγιναν παρεστήκαμε τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα και τις αποστάσεις. Ή απόφαση πυροδότησε μία αντίδραση των τριών κομμάτων της αριστεράς στο Κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δεν υπέγραψε συγκεκριμένο κείμενο θα αξιολογηθεί από τους πολίτες. Το μόνο που κάνει η κοινή ανακοίνωση είναι να οδηγεί τα κόμματα σε συσπείρωση κομμάτων ώστε να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου.

Υπάρχει μία κατάφωρη και πλήρης παραβίαση του άρθρου 11 του Συντάγματος, η οποία προέρχεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος τόπος και συγκεκριμένη χρονική διάρκεια του σκοπού της απαγόρευσης και μάλιστα χωρίς να προβλέπονται εναλλακτικές ώστε να υπάρξει άσκηση του δικαιώματος με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα και την προστασία της Δημόσιας Υγείας

Μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Μάρτη δεν μπορεί γενικώς και αορίστως να δίνει την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να προβαίνει σε αυτές τις αθλιότητες Μία συμβολική πράξη απόδοσης τιμής με βάση τους υγειονομικούς κανόνες πρέπει και μπορεί να γίνει και άλλωστε αυτό ήταν το επίδικο μέχρι τώρα, επομένως δεν υπήρχε λόγος για την απαγόρευση.

Αυτό εξυπηρετεί την ανάγκη του κου Μητσοτάκη να απευθυνθεί στο ακροδεξιό και συντηρητικό ακροατήριο εντός και εκτός του κόμματός του.

Θα αναδείξουμε το θέμα και στην Ευρώπη με τους ευρωβουλευτές μας, με με ρωτήσεις και παρεμβάσεις. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν ληφθεί τέτοιες αποφάσεις σε δημοκρατικό πολίτευμα.

Ή πρόσφατη απόφαση για την ΧΑ διδάσκει ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες και στις πιο δύσκολες συνθήκες πρέπει να ασκούνται με έναν τρόπο οργανωμένο και να γίνονται σεβαστά. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει και να παραβιάζει τα πάντα επειδή πιέζεται πολιτικά λόγω της δικής της διαχείρισης στο θέμα της πανδημίας. 

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη στο σύνδεσμο: https://youtu.be/ KbgNwVEtlIM





Δεν υπάρχουν σχόλια