Header Ads

ΜΕ ΑΝΕΝΤΙΜΟ, ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ φ.1717

 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΜΕ ΑΝΕΝΤΙΜΟ, ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ





του Ιωάννη Ασλανίδη*


- Ολοι γνωρίζουμε, με τις τόσες προκλήσεις και ιστορικές αποδείξεις, πως η σημερινή Ήγεσία της Τουρκίας επιδιώκει την αναδημιουργία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την επέκταση, στα προ του 1900, εδάφη της.

-Κάποιοι πιστεύουν, και μάλιστα η άποψή τους αυτή είδε το φως της δημοσιότητας, πως πρέπει να προχωρήσουμε με την Τουρκία σε έναν έντιμο συμβιβασμό, με την δικαιολογία ότι θα ησυχάσει η Τουρκία και έτσι θα αποφύγουνε χειρότερα δεινά η Έλλάς και η Κύπρος.

-Διαφωνώ ριζικά ότι πρόκειται να ησυχάσει η Τουρκία. Θα σταματήσει μόνο όταν ολοκληρώσει το Σχέδιό της, έστω και μετά από χρόνια.

- Ολοι γνωρίζουμε πως η Έλλάς δεν επιδιώκει τίποτε από αυτή που είναι σήμερα. Έκείνο που κάποτε εκ μέρους της Έλλάδος θα πρέπει να ρυθμισθεί σύμφωνα με τις Ισχύουσες συνθήκες είναι τα θαλάσσια όρια μεταξύ Έλλάδος και Τουρκίας, και τίποτε άλλο απολύτως.

-Δεν μπορεί απλά και λογικά να γίνει έντιμος διάλογος με ένα ανέντιμο και βάρβαρο κράτος όπως είναι η Τουρκία. Την ανεντιμότητα και με την Ιστορική σκόπιμα άγνοια, βλέπουμε τα θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και που πρόκειται να θέσουν οι Τούρκοι στον έντιμο συμβιβασμό:

-Πρώτον: Την καταπίεση της Έλληνικής υπηκοότητας Μουσουλμάνων, κατά αυτούς Τούρκους, της Θράκης, από την Έλληνική πολιτεία. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος ντροπής και προβληματισμού στο κράτος αυτό. Διότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης έμειναν στην ανταλλαγή 120.000 έναντι των 300.000 Χριστιανών της Κωνσταντινουπόλεως. Σήμερα! Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ζουν όπως οι λοιποί Έλληνες χωρίς διακρίσεις με όλα όσα μπορεί να προσφέρει η Δημοκρατική Έλλάδα. Τι έγιναν όμως οι 300.000 Χριστιανοί της Κωνσταντινουπόλεως; Τους έσφαξαν οι Τούρκοι, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν τις περιουσίες τους και σήμερα είναι δεν είναι 3.000 Χριστιανοί και αυτοί ζουν υπό τον τρόμο του αφανισμού.

- Δεύτερον: Οι προκλητικές αξιώσεις του Τούρκου προέδρου δεν προέκυψαν από παρθενογένεση. Ή Τουρκία επί δεκαετίες επιδιώκει να θέσει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα της Έλλάδας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, << γκριζάροντας >> και αμφισβητώντας την Έλληνικότητα δεκάδων νησιών και βραχονησίδων και στην συνέχεια τα διεκδικεί με το γνωστό για αυτή τρόπο, δείχνοντάς το έμμεσα μεν, αλλά εάν χρειαστεί και δια της βίας.

-Στα νησιά δεν υπάρχει Στρατός. Αυτοί που υπάρχουν είναι Στρατοχωροφύλακες και το Έλληνικό κράτος όταν αντιληφθεί τις προθέσεις τη Τουρκίας, από δηλώσεις παραγόντων, την μεταφορά της 1η Στρατιάς της Τουρκίας στα δυτικά παράλια, την μεταφορά αποβατικών και λοιπών πλοίων στα δυτικά παράλια κατά την κρίση 1963-64, τότε! Μπρος του διαφαινομένου κινδύνου μετέφερε στα νησιά Στρατοχωροφύλακες. Διότι προ του κινδύνου της απώλειας εδάφους, καμία συμφωνία ή νόμος δεν μπορεί να τηρηθεί για την άμυνα και υπεράσπιση του πάτριου εδάφους.

- Σήμερα! Ή Τουρκία, αυτό το ανέντιμο και βάρβαρο κράτος, βαρύνετε με γενοκτονίες λαών χωρίς καμία μετάνοια. Βαρύνετε με επίθεση , κατάληψη και διατήρηση στρατευμάτων κατοχής σε κράτος μέλος της Έυρωπαϊκής Ένωσης, με καταδικαστική προς τούτο απόφαση του Ο.Ή.Έ, αλλά εκ μέρους της Τουρκίας, είναι γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια. Αρα Ο.Ή.Έ και Έ.Έ είναι απλά ένα εμπορικό κατάστημα, που διοικείται από το κεφάλαιο.

-Με αυτό το βάρβαρο κράτος που τόσα το βαραίνουν, τι έντιμο συμβιβασμό μπορεί να κάνει η Έλλάδα και η Κύπρος. Μπορεί με την Τουρκία να γίνει << Έντιμος Συμβιβασμός >> μόνο όταν η Τουρκία:

Αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Έλλήνων και Αρμενίων της Μικράς Ασίας

Αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο.

Αναγνωρίσει ότι, οι Μουσουλμάνοι Έλληνικής υπηκοότητας της Θράκης δεν διαφέρουν για την Έλληνική Δημοκρατία από τους λοιπούς Έλληνες, και Τα νησιά του Αιγαίου είναι Έλληνικά εδώ και χιλιάδες χρόνια.

- Μόνο τότε ‘’Ναι’’ να κάνουμε οποιαδήποτε συνάντηση, για την βοήθεια και των δυο λαών μας. -Τέλος! Έμείς όμως πρέπει να εκτιμήσουμε σοβαρά, αυτά που είπε και έκανε κατά την επίσκεψή του στην Έλλάδα ο Αμερικανός Υπουργός Έξωτερικών Μάικ Πομπέο. Έίπε μεταξύ άλλων:

.Στόχος της Τουρκίας είναι όλοι οι γείτονες της να γίνουν Βορά στον τευτονικής έμπνευσης παντουρκισμό, διαπνεόμενο από την φιλοσοφία των αδερφών Μουσουλμάνων. Ή Τουρκία βέβαια προτιμά να καταπίνει έναν έναν τους εχθρούς της, παρά να τους αντιμετωπίζειόλους μαζί. Μας λέει ότι είμαστε οι επόμενοι και ότι, αν δεν ενωθούμε με τους φυσικούς μας συμμάχους, θα έχουμε συνεχώς σοβαρότατα προβλήματα με την Τουρκία.

.Έμείς, η Ή.Π.Α είμαστε με το Ισραήλ, τον πιο αξιόπιστο συνομιλητή μας στην περιοχή. Έσείς είστε; Και εάν ναι, πότε θα το αποδείξετε, διότι η υπομονή των Ή.Π.Α εξαντλείται. Οι Ή.Π.Α κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο, να πετύχουν το ακατόρθωτο, να συνασπισθεί σχεδόν όλος ο Αραβικός κόσμος υπέρ του Ισραήλ, βλέποντας την απειλή της Τουρκίας. Ή Έλλάδα όμως τουλάχιστον έτσι βγαίνει έξω, κάνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ομως! Έχω την γνώμη, το αδυσώπητο ρολόι του χρόνου πλέον, να λειτουργεί εις βάρος της Πατρίδος μας.

- Ολα αυτά πρέπει να τα εξετάσουμε σοβαρά για ορθά συμπεράσματα και αντί να μιλάμε για << έντιμο συμβιβασμό >>, θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά για μια ισχυρή Έλλάδα.

- Έντιμος συμβιβασμός με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει, διότι! είναι μια χώρα η οποία απέδειξε και αποδεικνύει συνεχώς τη διαχρονική της πρόθεση, αφ’ ενός να περιφρονεί όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε από την συνθήκη της Λοζάνης και αφετέρου να απαιτεί φορτικά όποτε την συμφέρει, από όλους τους άλλους, να τα τηρούν με ευλάβεια.

- Έίπε ο ΜΑΝΤΉΣ ΚΑΛΧΑΣ: <<… Συνάγεται η γνώση των μελλούμενων εκ της πείρας των παρελθόντων και όστις τα παρελθόντα αγνοεί, τα μελλούμενα δεν προνοεί>>.

* O κ.. Ιωάννης Μ. Ασλανίδης είναι Αντιστράτηγος ε.α Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια