Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1717

 

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Εισήγηση Χρίστου Δήμα στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση των συμφωνιών με την Ρωσία και το Κουβέιτ

  


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας τοποθετήθηκε σήμερα στη Βουλή επί των Σχεδίων Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την: 1) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη συνεργασία στην Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία» και 2) «Κύρωση του Μνημονίου μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ στον τομέα της Βιομηχανικής Συνεργασίας».

Ο κ. Δήμας , κατά την εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε :

«Σήμερα το Εθνικό Κοινοβούλιο κύρωσε δύο σημαντικές διακρατικές συμφωνίες που προάγουν την συνεργασία στις Επιστήμες, την Τεχνολογική ανάπτυξη, την Καινοτομία και την Βιομηχανική συνεργασία με την Ρωσία και το Κουβέιτ. Οσον αφορά την συμφωνία μας με την Ρωσία σημειώνω ότι υπάρχει σε ισχύ Συμφωνία Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας που υπεγράφη στην Αθήνα, στις 30.6.1993. Στο πλαίσιο αυτής έχουν στο παρελθόν υλοποιηθεί και χρηματοδοτηθεί επιστημονικές ανταλλαγές και κοινά ερευνητικά έργα. Σε ό,τι αφορά το παρόν, έχει συμφωνηθεί να υπάρξει και 5η κοινή προκήρυξη σε από κοινού επιλεγόμενες θεματικές προτεραιότητες. Συνολικός προϋπολογισμός από την ελληνική πλευρά (Ε.Π.Αν.Ε.Κ.) 7.000.000 €, ανά πρόταση έως 500.000 στους ακόλουθους τομείς :

- Νανοτεχνολογία

- Τεχνολογία επικοινωνιών και πληροφοριών

- Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη

- Ανθρωπιστικές επιστήμες, υγεία και φαρμακευτικά

- Ενέργεια

- Πολιτιστική Κληρονομιά

Κλείνοντας, όσον αφορά την συμφωνία με το Κουβέιτ, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην ανάπτυξη ακόμα ισχυρότερων δεσμών στην οικονομική και βιομηχανική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών. Μην ξεχνάμε ότι το Κουβέιτ είναι μια χώρα με πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα και μόνο προς όφελος της Ελλάδος είναι να ενδυναμώσουμε αυτές τις σχέσεις.»






Τα Σωματεία ΑμεΑ Κορινθίας και «Φάσμα» ευχαριστούν τον Χρίστο Δήμα

  


Τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου ΑμεΑ Κορινθίας και του Σωματείου Γονέων και Παιδιών με Αυτισμό και Asperger «Φάσμα». Ο Χρίστος Δήμας πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε την πρωτοβουλία και, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των δύο Σωματείων, τους παρέδωσε ενισχυμένο εξοπλισμό γραφείων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το Σωματείο ΑμεΑ Κορινθίας πρόσφατα απέκτησε έναν νέο χώρο για τα γραφεία του και με την πρωτοβουλία του κ. Δήμα ο χώρος αυτός εξοπλίστηκε πλήρως με γραφεία, καθίσματα και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Το Σωματείο Γονέων και Παιδιών με Αυτισμό και Asperger «Φάσμα» αγωνίζεται εδώ και καιρό να δημιουργήσει έναν χώρο για την στέγασή του όπου θα λειτουργεί παράλληλα με δραστηριότητες για τα παιδιά. Ο χώρος αυτός πρόσφατα βρέθηκε με τη βοήθεια του Δήμου Κορινθίων και υπήρχε η ανάγκη να εξοπλιστεί με γραφεία. Το Σωματείο απευθύνθηκε στον Χρίστο Δήμα ο οποίος έδρασε άμεσα και ο χώρος πλέον εξοπλίστηκε και είναι πιο κοντά στο να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Οι εκπρόσωποι από το «Φάσμα» πρόσφεραν συμβολικά στον Χρίστο Δήμα δύο μολυβοθήκες που κατασκεύασαν τα παιδιά του σωματείου, τις οποίες ο ίδιος είπε ότι θα βάλει στα γραφεία των παιδιών του.






10 σχολεία της Κορινθίας ενισχύθηκαν σε εξοπλισμό με πρωτοβουλία του Χρίστου Δήμα

  


Αξιέπαινη πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης και βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα χάρη στην οποία δέκα μικρές σχολικές μονάδες του Νομού μας ενισχύθηκαν σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ο Χρίστος Δήμας μαζί με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν δέκα σχολεία της Κορινθίας και παρέδωσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προβολικά μηχανήματα, φωτοτυπικά κ.α. για τις ανάγκες των μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποια από τα σχολεία τον υφυπουργό συνόδευσαν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας κ.κ. Ντρίμερης και Ασβεστόπουλος οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία του.

Ο Χρίστος Δήμας ανέφερε: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε σήμερα, είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης και της γνώσης.

Χθες, είχα την χαρά να παραδώσω ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε μικρές σχολικές μονάδες της Κορινθίας. Συγκεκριμένα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προβολικά και φωτοτυπικό σε σχολικές μονάδες που το έχουν πραγματική ανάγκη για τους μαθητές τους.

Το οδοιπορικό μας ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο στην Κλένια και περνώντας έπειτα από Σοφικό (Δημοτικό & Γυμνάσιο), Αγίους Θεοδωρους (Δημοτικά, Γυμνάσιο & Λύκειο), Πάσιο (Στο κοινοτικό κατάστημα), Καμάρι (Δημοτικό) και Δερβένι (Δημοτικό) καταλήξαμε στο σχολείο της Γκούρας (Γυμνάσιο & Λύκειο).

Ήταν πραγματικά μια πολύ σημαντική ημέρα για εμένα! Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσπαθώ να φανώ χρήσιμος για την Κορινθία και τους συμπολίτες μου με όποιον τρόπο μπορώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Alpha Bank για την σημαντική της συμβολή στην εκπλήρωση του εγχειρήματος».





Δεν υπάρχουν σχόλια