Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1717

 

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Κόρινθο με τον δήμαρχο Β. Νανόπουλο

  


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στην Κόρινθο, με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα και έργα που αφορούν τον Δήμο Κορινθίων, μεταξύ των οποίων έργα αναπλάσεων, πολιτισμού, αθλητισμού, όπως επίσης και το θέμα του σιδηροδρόμου.

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας μετέβη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας όπου είχε συναντήσεις με αιρετούς, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με θέμα της Περιφερειακής Ενότητας.






Πίστωση από την Περιφέρεια για αναζωογόνηση του δάσους του Πευκιά

  


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την χρηματοδότηση για την πλήρη αναζωογόνηση του δάσους του Πευκιά, με πίστωση περί τα 800.000 ευρώ.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου, με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, ο οποίος του επέδωσε την σχετική μελέτη.

Ο Π. Νίκας διευκρίνισε ότι η πιο πάνω πάνω πίστωση είναι ανεξάρτητη από το κονδύλιο που θα διατεθεί για την προστασία του εξαιρετικού κάλλους παραθαλάσσιου αυτού δάσους από τη διάβρωση, η οποία το απειλεί






Το ελαιοτριβείο στον Σολομό επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής

    


Το ελαιοτριβείο στον Σολομό επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε εν όψει της έναρξης της φετινής ελαιοκομικής περιόδου.





Η Αθηνά Κόρκα επισκέφθηκε τα χωριά του Φενεού

  


Τα χωριά του Φενεού επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα. Κόρκα δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το Φενεό όπου συζήτησα με τους συμπολίτες μου στα χωριά της περιοχής. Το μεγάλο πρόβλημα στις ορεινές μας περιοχές είναι το οδικό δίκτυο και οι διασυνδέσεις. Ενημέρωσα τους κατοίκους ότι έχουν ήδη εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο έργα ύψους 2.300.000 και 400.000 για την υποστήριξη του δικτύου, ώστε να βοηθήσουμε την προσβασιμότητα και ανάδειξη αυτής της εξαιρετικού φυσικού κάλλους περιοχής. Επίσης επισκέφθηκα την ιστορική ιερά μονή Αγίου Γεωργίου, τον αρχαιολογικό χώρο Φενεού καθώς και το κλειστό, δυστυχώς, μουσείο του Αρχαίου Φενεού. Θα ξεκινήσουμε επαφές με το δήμο και το υπουργείο Πολιτισμού για να δούμε πως μπορούμε να υποστηρίξουμε την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και των περιοχών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στο Φενεό.»




  



  



Δεν υπάρχουν σχόλια