Header Ads

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: ΠΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ φ.1717

 

Τσιτσιπάς : Πώς εμπνεύστηκα από τις συναντήσεις μου με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

  


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε πώς οι πρόσφατες συναντήσεις του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην Αθήνα, τον ενέπνευσαν πριν από τα τελευταία τουρνουά της χρονιάς στο ATP Tour

Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρασαν κοινές στιγμές τον περασμένο μήνα, λίγο μετά τον ημιτελικό του 22χρονου έλληνα πρωταθλητή στο Roland Garros. Ο 22χρονος τενίστας χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χρόνο του όχι μόνο για να ανακάμψει από τον τραυματισμό του στο πόδι, αλλά και για να ζητήσει συμβουλές από τον Giannis, δύο σεζόν στη σειρά MVP στο ΝΒΑ, σχετικά με τις εμπειρίες του στον ανταγωνισμό σε κορυφαίο επίπεδο. «Πέρασα πολύ καλά με τον Γιάννη και για άλλη μια φορά κατάλαβα πόσο ταπεινός και πόσο καλός τύπος είναι» είπε ο Τσιτσιπάς.

«Νομίζω ότι υπήρχαν πολλά για να μάθω από αυτόν. Το γεγονός ότι παίζουμε διαφορετικά αθλήματα σε τόσο υψηλό επίπεδο σημαίνει ότι έχουμε πολλά πράγματα που μπορούν να μας συνδέουν. Ήμουν πολύ χαρούμενος που μίλησα μαζί του, συζήτησα τις διαφορές των αθλημάτων μας, της εργασιακής ηθικής και βασικά της ζωής μας. Πέρασα πολύ καλά μαζί του. Γνώρισα τη γυναίκα του, γνώρισα τον μικρό του γιο, που γεννήθηκε πριν από λίγους μήνες. Συνολικά, ήταν μια υπέροχη εμπειρία» τόνισε ο Τσιτσιπάς, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ATP.

«Προσπαθώ να βελτιωθώ παντού. Δεν θα έλεγα απαραίτητα ότι γίνομαι καλύτερος εφέτος και αυτό ήταν επίσης κάτι που συζήτησα με τον Γιάννη όταν ήμουν στην Ελλάδα που έκανα τις διακοπές μου. Πώς, δηλαδή, μερικές φορές έρχεται μια στιγμή όπου νιώθεις ότι φτάνεις στα όριά σου, αλλά τότε υπάρχουν ορισμένα πράγματα που σε κάνουν να αντιμετωπίζεις τα πράγματα σοφότερα και χωρίς να υπερβάλεις. Μικρά πράγματα που δεν σε κάνουν απαραίτητα να ανεβάζεις το παιχνίδι σου, γιατί, σίγουρα, υπάρχει ένα μέγιστο όριο σε κάποιο σημείο. Δεν μπορείς να λειτουργείς ως Θεός. Είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο να το κάνει αυτό» πρόσθεσε.

Ενας τομέας όπου ο Τσιτσιπάς πιστεύει ότι έχει βελτιωθεί σαφώς το 2020 είναι η ψυχική του προσέγγιση στο άθλημα, διατηρώντας την ψυχραιμία του σε δύσκολες στιγμές. «Νομίζω ότι εφέτος η στάση μου έχει βελτιωθεί πολύ. Ή ηρεμία μου γενικά, αλλά και το πόσο ήρεμος είμαι στο γήπεδο μού έδωσε πολλές νίκες και επίσης πολλή αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου όταν εμφανίζονται δύσκολες καταστάσεις σε έναν αγώνα» τόνισε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι ενθουσιασμένος που έχει άλλη μια ευκαιρία να παίξει στο ATP Tour στο Παρίσι, κάνοντας την τρίτη συνεχόμενη εμφάνισή του στο τουρνουά ATP Masters 1000.

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει στην πρεμιέρα εναντίον του Ούγκο Ουμπέρ ή του Κάσπερ Ρουντ. «Νιώθω καλά. Δεν αισθάνομαι εξαντλημένος, γιατί δεν έχω παίξει τόσα πολλά τουρνουά εφέτος, οπότε δεν έχω πραγματικά λόγο να εξαντληθώ. Το θέμα που το καθιστά πιο κουραστικό από το συνηθισμένο είναι ο κοροναϊός και όλα τα πράγματα που συνεχίζουν να εμφανίζονται και οι αλλαγές που συμβαίνουν. Θα έλεγα ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή. Αλλά σχετικά με τα τουρνουά θα ήθελα να παίζω κάθε εβδομάδα, ειλικρινά. Αν μπορούσα θα ήθελα να παίζω κάθε εβδομάδα, να εγγραφώ σε ένα τουρνουά κάθε εβδομάδα και να παίζω. Αλλά, σίγουρα, προσπαθώ να κρατήσω το σώμα μου σε καλή ισορροπία, όχι να το παρακάνω και να δώσω έμφαση και προσοχή στα σημαντικά τουρνουά».

πηγή in.gr 2 Νοεμβρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια