Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1717

 

  

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


ΥΠΕΞ σε Τουρκία :
Ανακαλέστε άμεσα την παράνομη Navtex – Διάβημα διαμαρτυρίας

  


Λίγη ώρα μετά την έκδοση αντιNavtex από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, ήρθε και η αντίδραση σε διπλωματικό επίπεδο με το υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάζει την ενέργεια της Τουρκίας και να ενημερώνει πως ο Νίκος Δένδιας «έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά»

in.gr 1 Νοεμβρίου 2020

Διπλή είναι η απάντηση της Αθήνας στη νέα πρόκληση της Αγκυρας, η οποία παρατείνει κι άλλο τις παράνομες Νavtex του Οruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Λίγη ώρα μετά την έκδοση αντι – Navtex από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, ήρθε και η αντίδραση σε διπλωματικό επίπεδο με το υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάζει την ενέργεια της Τουρκίας και να ενημερώνει πως ο Νίκος Δένδιας «έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά». Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως «δυστυχώς η Τουρκία με την έκδοση νέας παράνομης Navtex για την περίοδο 1-14 Νοεμβρίου, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας προκειμένου να διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι συνεχίζει να αγνοεί τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών».

Γίνεται λόγος για ενέργεια που «δημιουργεί περαιτέρω ένταση σε μια ευάλωτη περιοχή» και επισημαίνεται πως η τουρκική πλευρά «δείχνει εκ νέου ότι η Τουρκία συνεχίζει να δρα σε αντίθεση με τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Οκτωβρίου, το οποίο καλούσε την Τουρκία να τερματίσει τις ενέργειες αυτές». Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την «παραβατική συμπεριφορά» της τουρκικής πλευράς, τονίζοντας πως «απομακρύνει την προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου» και καλεί την άλλη πλευρά να «ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex που εξέδωσε». Πλην της εντολής για το διάβημα διαμαρτυρίας, ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους συμμάχους της χώρας «για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά».

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού ναυτικού -όπως κάνει παγίως όταν οι Τούρκοι έχουν εκδώσει Navtex παράνομη και σε περιοχή δικής μας δικαιοδοσίας- επισήμανε ότι η τουρκική αναγγελία «αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή η οποία επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Ταυτόχρονα, ο σταθμός του Ηρακλείου τόνισε πως η συγκεκριμένη Navtex έχει εκδοθεί από σταθμό που δεν έχει την αρμοδιότητα για τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία ανήκει στην Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.






Νάσος Ηλιόπουλος: 
Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα και για τους χώρους λατρείας 


Περαστικά στον Μητροπολίτη Θεόκλητο εύχεται ο Νάσος Ηλιόπουλος και τονίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει πως απαιτούνται άμεσα μέτρα και για τις εκκλησίες.

news247 01 Νοεμβρίου 2020

Ανάρτηση με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στις εκκλησίες έκανε στο facebook ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νάσος Ηλιόπουλος προχώρησε στην ανάρτηση με αφορμή το γεγονός πως ο Μητροπολίτης Θεόκλητος που συμμετείχε στη δοξολογία του Αγ. Δημητρίου, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο κ. Ηλιόπουλος ευχεται ταχεία ανάρρωση στον Μητροπολίτη και τονίζει πως συνεχίζει να υπάρχει ανοχή από τη μεριά της Εκκλησίας σε φωνές που αρνούνται να τηρήσουν έστω και τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης.

Λέει συγκεκριμένα:

«Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει χώρο για εξαιρέσεις. Δυστυχώς όμως, συνεχίζει να υπάρχει ανοχή από τη μεριά της Εκκλησίας σε φωνές που αρνούνται να τηρήσουν έστω και τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής θα έπρεπε να γίνεται κατανοητή ως ύψιστη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Μητροπολίτη Θεόκλητο. Τη στιγμή που το σύνολο της κοινωνίας έρχεται αντιμέτωπο με την όξυνση της πανδημίας, η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα και για τους χώρους λατρείας και η Εκκλησία να επιδείξει τη κατάλληλη στάση ευθύνης».





Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για τη δημόσια Υγεία και τη στήριξη των πληγέντων

  

Με σύνθημα «ώρα για δράση», το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε συγκεκριμένο σχέδιο προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και τη στήριξη των πληγέντων από την κρίση. Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου, ασκείται σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, ενώ επισημαίνονται προτάσεις που αφορούν τον τομέα της Υγείας, των ΜΜΜ, αλλά και των σχολείων. Συγκεκριμένα προτείνεται:

Τεστ παντού

• Δειγματοληπτικά τεστ σε τυχαίο δείγμα πολιτών ώστε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι έγκαιρα ,την έκταση της διασποράς του ιού σε κάθε περιοχή.• Υποχρεωτικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση για υγειονομικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα γηροκομεία και στις δομές μεταναστών.• Αξιοποίηση του δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση για τους ελέγχους.• Διατίμηση των τεστ και κάλυψη του κόστους από τον ΕΟΠΥΥ. • Ο ιδιωτικός τομέας υγείας να ενταχθεί στον ενιαίο σχεδιασμό για νοσηλεία ασθενών με τον ιό και κλίνες ΜΕΘ.• Αμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. Να παρουσιαστούν άμεσα στα νοσοκομεία αυτοί που προσλήφθηκαν προσωρινά λόγω covid .

Για τα ΜΜΜ

•Αμεσες fast track προσλήψεις οδηγών και τεχνικών στα δημόσια μέσα μεταφοράς.300 οχήματα που υπάρχουν δεν κυκλοφορούν. Μέχρι τότε ενοικίαση τουριστικών πούλμαν για να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Παιδεία & χώροι λατρείας

•Εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας (φυσική παρουσία τις μισές ημέρες του μήνα) στα σχολεία με αναμόρφωση της ύλης. Αξιοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

•Τήρηση των προτάσεων των ειδικών και στους χώρους λατρείας

Εργασία

•Οσοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή εργασίας να παίρνουν το 100% του μισθού τους με όριο τα 1000 ευρώ τον μήνα. Κάλυψη όλων των ανέργων με επίδομα για όλο το διάστημα της κρίσης, Αμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των εργαζομένων με τηλεργασία.

•Νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 3 Δις. Ευρώ για τις επιχειρήσεις, με κριτήριο την μείωση του τζίρου. email: info@pronews.gr 01/11/2020






ΜέΡΑ25 κατά Χρυσοχοΐδη για την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

  


CΝΝΝwsroom Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020

Δριμεία κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης του φυγόποινου Χρήστου Παππά της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ασκεί το ΜέΡΑ25. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η επικήρυξη με 100.000 ευρώ των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «έρχεται σε αισθητή αντίθεση με τη σωρεία δικαιολογιών και θεσμικής ανοχής που μετήλθε στην υπόθεση του (ακόμα) φυγόποινου Χρήστου Παππά».

Ειδικότερα, το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι καταδίκασε την επίθεση στον πρύτανη, αλλά, προσθέτει, «μένουμε έκπληκτοι από τη διαφορά προτεραιοτήτων μεταξύ μιας επαίσχυντης πλην αναίμακτης επίθεσης, και τη σύλληψη του υπαρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης





Είναι ώρα απεργιακού συναγερμού, οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης!

  

Αθήνα, 29 Οκτ 2020:: Το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στοχεύει να μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη πλήρους ασυδοσίας του κεφαλαίου, απαγόρευσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και φίμωσης κάθε φωνής που αγωνίζεται για τα εργατικά δικαιώματα.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην κυριολεξία φέρνει τις «ανατροπές του αιώνα», αφού: Νομοθετούν για πρώτη φορά στη χώρα μας τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα.

Με βάση την κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται αυτολεξεί: «… οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός του ίδιου 6μήνου εξοφλούν τις ώρες με αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας…», ενώ σε άλλο σημείο προβλέπεται «προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία την Κυριακή». Δηλαδή οι εργαζόμενοι ως σύγχρονοι σκλάβοι θα αναγκάζονται να εργάζονται 10 ώρες με απλήρωτες υπερωρίες για σχεδόν 6 μήνες, με μόνη προϋπόθεση οι εργοδότες να τους δίνουν λίγες μέρες άδεια στο ίδιο διάστημα.

Επανέρχεται ουσιαστικά η απαγόρευση της απεργίας στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ και στους περισσότερους συγκεντρωμένους εργασιακούς χώρους, 44 χρόνια μετά τον μαύρο νόμο του Λάσκαρη. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αναφέρει πως «..καθίσταται προϋπόθεση για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, η απογραφή στο ήδη νομοθετημένο Γενικό Μητρώο», δηλαδή εγκαινιάζει ένα κυνήγι απέναντι στα συνδικάτα, δημιουργώντας ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος σε όσους εργαζόμενους επιλέγουν να οργανωθούν. Επιδιώκουν να φτιάξουν ένα αρχείο συνδικαλισμένων εργαζομένων, το οποίο θα είναι στη διάθεση του υπουργείου και της εργοδοσίας.

Είναι ώρα απεργιακού συναγερμού, οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης






Από τις Αναρτήσεις στο facebook

  


27 Οκτωβρίου στις 2:31 μ.μ. •

Tο αποκαλύψαμε στην Βουλή!! Ολα τα κόμματα βαθιά σιωπή!! Yπάρχει εντολή από Δικαστές: Στηρίξτε τις Τράπεζες και όχι το Λαό. #ΕΛΕΟΣ #ΝΤΡΟΠΗ

Τους προκαλέσαμε και κανείς δεν μιλάει! Το ξέρουν όλοι αλλά επειδή η #Ελληνική_Λύση το έφερε στο #ΦΩΣ δεν το λένε ! #ΠΡΩΤΑ είναι το #ΕΘΝΙΚΟ_ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και όχι το κομματικό Κύριοι!! Οτι και αν ψηφίζετε αξίζει να το δείτε και να εξάγετε συμπέρασμα !!

ΜΟΤΟ - ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας καινοί #Ελληνες ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους! 
Δείτε εδώ την ομιλία του Βουλευτή Σερρών Κ ω ν σ τ α ν τ ί ν ο ς Μπούμπας : https://youtu.be/ vvcEmrFP6zQ

Stathis Floros 22 Οκτωβρίου στις 1:54 π.μ. •

730.000 ευρώ πρόστιμο για την κεραλοιφη -αντισηπτικο του Βελόπουλου ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ #ΕΣΡ ΣΕ 25 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ . ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ #ΕΣΡ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΠΟΡΝΟΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ «ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ #covid_19» ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ! ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ .....ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ !

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ; ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΙΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ; ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ...Ε ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΒΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,Η ΝΕΑ #ΠΡΟΔΟΣΙΑ_ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ #ΚΥΡΙΑΡΧΟ_ΛΑΟ ! ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΛΥΣΗ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ !


Δεν υπάρχουν σχόλια