Header Ads

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ 0 - 0 φ.1719

 

Ελλάδα-Σλοβενία 0-0: Άργησε να ρισκάρει, ήταν άστοχη και κόλλησε στον Όμπλακ (videos+photos)

  


Ελλάδα-Σλοβενία: Η Εθνική ήταν ανώτερη, αλλά άργησε να ρισκάρει κι όταν το έκανε ήταν άστοχη και βρήκε τον Όμπλακ απέναντί της. Το ματς κόλλησε στο 0-0 και η Ελλάδα έχασε την πρωτιά και την ευκαιρία να δει με άλλο μάτι την πορεία της προς το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Η Εθνική απέτυχε να πάρει την πρωτιά στον τρίτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Στον τελικό για την πρωτιά έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία στη Ριζούποη κι έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μία ευκαιρία για το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022. Τουλάχιστον ανέβηκε στο 3ο γκρουπ της κλήρωσης των προκριματικών.

Η Ελλάδα ήταν σαφώς ανώτερη, αλλά άργησε να ρισκάρει κι όταν το έκανε ήταν άστοχη ή βρήκε απέναντί της τον Όμπλακ. Οι Σλοβένοι είχαν δεχθεί μόνο ένα γκολ στα προηγούμενα ματς κι επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν εύκολο να δεχθούν γκολ. Η Εθνική είχε τις φάσεις της, αλλά η αλήθεια είναι ότι άργησε να πιέσει αποφασιστικά και η δεύτερη θέση ασφαλώς είναι αποτυχία.

Δύο αλλαγές 
Η Εθνική ομάδα παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ματς στη Μολδαβία. Ο Κουρμπέλης έπαιξε αντί του Μπουχαλάκη δίπλα στον Ζέκα στα χαφ και ο Γιακουμάκης στην κορυφή της επίθεσης αντί του Παυλίδη. Στο τέρμα ήταν ο Βλαχοδήμος, δεξιά ο Μαυρίας, αριστερά ο Τσιμίκας και στόπερ οι Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας. Δεξί χαφ έπαιξε ο Λημνιός, αριστερά ο Φορτούνης και δεκάρι ο Μπακασέτας. Οι Σλοβένοι αντίθετα, παρατάχθηκαν με 4-4-2.

Ευκαιρίες η Εθνική 
Η Εθνική μπήκε δυνατά και στο 5’ είχε δύο καλές στιγμές. Στο 4’ αριστερό σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής, κόντραρε στον Μπάλκοβετς κι έφυγε κόρνερ και στο 5’ γύρισμα του Γιακουμάκη στον Λημνιό, αυτός σούταρε πάνω στον Όμπλακ από το ύψος του πέναλτι. Στο 14’ σέντρα του Τσιμίκα, ο Γιακουμάκης έκανε την κεφαλιά η οποία κόντραρε σε κόρνερ!

Άγγιξε το 1-0 ο Φορτούνης 
Στη συνέχεια οι Σλοβένοι ισορρόπησαν και πάγωσαν τον ρυθμό. Ο Μπακασέτας ήταν εγκλωβισμένος, ο Λημνιός δεν είχε πολλές καλές επιλογές κι έμεινε ο Φορτούνης να προσπαθεί να δημιουργήσει. Στο 30’ η Εθνική είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο. Σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά, σκαστή κεφαλιά του Φορτούνη έδιωξε πριν τη γραμμή με το κεφάλι ο Μπλάζιτς!

Στη συνέχεια υπήρχε το ίδιο σκηνικό. 
Η Ελλάδα δεν μπορούσε να απειλήσει, οι Σλοβένοι ήταν με τη σειρά τους ακίνδυνοι κι έγινε ένα παιχνίδι με αρκετά λάθη στο κέντρο και τις δύο ομάδες να διστάζουν να πάρουν ρίσκα. Αυτή η κατάσταση, ο αργός ρυθμός και το 0-0, βέβαια, βόλευε τους φιλοξενούμενους.

Αλλαγή και χωρίς ένταση 
Ο Τζον φαν’τ Σχιπ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με αλλαγή φορ. Πέρασε τον Παυλίδη αντί του Γιακουμάκη και η Εθνική προσπάθησε να γίνει πιο ζωηρή. Στο 50’ από πίεση και κλέψιμο ψηλά ο Φορτούνης έκανε δυνατή πάσα στον Παυλίδη και πρόλαβε ο Όμπλακ, στα χέρια του οποίου στο 54’ κατέληξε και το χλιαρό σουτ του Ζέκα εκτός περιοχής.

Η Εθνική, ωστόσο, δεν κατάφερε να δώσει γρήγορο ρυθμό και να βάλει ένταση στο παιχνίδι της. Οι Σλοβένοι έπαιζαν κλειστά και δεν υπήρχε πίεση, ώστε να κάνουν το εύκολο λάθος. Οι φιλοξενούμενοι με τη συμπλήρωση μίας ώρας κράτησαν άνετα το 0-0.

Ρίσκο και πίεση η Εθνική Σε εκείνο το σημείο η Ελλάδα αποφάσισε να παίξει πιο δυνατά. Στο 65’ τρομερό σουτ του Μπακασέτα εκτινάχθηκε κι έδιωξε σε κόρνερ ο Όμπλακ και στο 67’ πέρασε στο ματς τον Τζόλη αντί του Ζέκα. Ο σχηματισμός δεν άλλαξε, αφού ο Φορτούνης έπαιξε ως δεκάρι, ο Μπακασέτας οκτάρι, στα άκρα Λημνιός, Τζόλης και μπροστά ο Παυλίδης.

Άντεξε ο Όμπλακ Στο 72’ σουτ του Λημνιού κόντραρε και μπλόκαρε ο Όμπλακ. Στο 78’, παράλληλα, η Εθνική αναπτύχθηκε ωραία και στο 78’ ωραίο γύρισμα από δεξιά του Φορτούνη, ο Κουρμπέλης στο ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Ελλάδα στο τέλος έπαιξε φουλ επίθεση με τον Μασούρα να περνά στο ματς και τον Κουρμπέλη να πηγαίνει στόπερ σε ένα 4-4-2. Στο 82’ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 84’ ψαλίδι του Παυλίδη έβγαλε σε κόρνερ ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης Όμπλακ κι αφού η μπάλα βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι!

Η Εθνική συνέχισε την πίεση και στο 87’ γύρισμα του Τζόλη από αριστερά, ο Λημνιός από τη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ και στο 89’ κεφαλιά του Παυλίδη πάλι μπλόκαρε ο Όμπλακ. Στο 90’ ο Χατζηδιάκος πήρε την κόκκινη κάρτα, διότι ανέτρεψε εκτός περιοχής ως τελευταίος τον Σπόραρ.

Ελλάδα (Τζον φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Τσιμίκας (91’ Κυριακόπουλος), Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (78’ Μασούρας), Κουρμπέλης, Ζέκα (67’ Τζόλης), Λημνιός, Φορτούνης, Μπακασέτας, Γιακουμάκης (46’ Παυλίδης).

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλγια, Μπάλκοβετς, Λόβριτς (Σκούμπιτς), Μπιγιόλ (77’ Βέτριχ), Κούρτιτς, Μπόχαρ (67’ Βέρμπιτς), Βούτσκιτς (77’ Σπόραρ), Ίλιτσιτς (92’ Μπάιρετς).

ΠΗΓΗ: ONSPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια