Header Ads

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 82-68 φ.1715

 

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 82-68 : Νέντοβιτς εσύ σούπερ σταρ

  

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον ηγέτη του Παναθηναϊκού. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σημείωσε 28 πόντους με εφτά τρίποντα και οδήγησε τους πράσινους σε σπουδαία νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε με 82-68. Στο 2-2 ο Παναθηναϊκός πλέον.


Ο Νεμάνια Νέντοβιτς πήγε στον Παναθηναϊκό για να γίνει ο ηγέτης του και απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ απέδειξε τον λόγο.

Ο Σέρβος είχε 28 πόντους με εφτά τρίποντα, «διέλυσε» κάθε αμυντικό σύστημα των Τούρκων και έπαιξε και για τον μεγάλο απόντα, τον αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου.

82-68 το τελικό σκορ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, από έναν Παναθηναϊκό που… πυροβολούσε επιθετικά και «έπνιξε» τη Φενέρ αμυντικά.

Στο 2-2 πλέον οι «πράσινοι», που έχουν παιχνίδι λιγότερο με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία. Εκπληκτικός και ο Σάικς με 11 πόντους και πέντε ασίστ, βοήθησε πολύ ο Σαντ-Ρος με την άμυνα πάνω στον Ντε Κολό.

Μπορεί ο αρχηγός του, Ιωάννης Παπαπέτρου, να έβλεπε το ματς από τον πάγκο λόγω του προβλήματος στα πλευρά, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν από το ξεκίνημα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό πως η Φενέρ πέρασε μπροστά μόνο μια φορά, με 3-2 στο ξεκίνημα και κατάφερε μονάχα να ισοφαρίσει τους πράσινους στην τρίτη περίοδο, πριν δει οριστικά την… πλάτη τους.

Με «βομβαρδισμό» από Νέντοβιτς και Σάικς ο Παναθηναϊκό ξέφυγε από νωρίς με έξι (15-9), την ώρα που στην άμυνα ο Σαντ- Ρος ήταν παντού. Και κυρίως πάνω στον Ντε Κολό τον οποίο και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με συν εννιά (22-13) και με τον Παναθηναϊκό να είναι απόλυτος κυρίαρχος.

Η διαφορά έφτασε στους 11 με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (26-15), με τους Τούρκους να εκνευρίζονται και να χάνουν εν τέλει τον προπονητή τους. Τρεις τεχνικές ποινές, οι δύο εκ των οποίων στον Κοκόσκοφ για διαμαρτυρία, έστειλαν τον Σέρβο τεχνικό στα αποδυτήρια.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, διατηρούσαν σταθερά τη διαφορά από τους έξι έως τους δέκα πόντους και έκλεισαν το ημίχρονο στο 37-30, με την άμυνά τους να είναι καταπληκτική.

Η Φενέρ αντεπιτέθηκε με την έναρξη της τρίτης περιόδου και με τον Ντουβερίογλου να κάνει τρομερό ματς κατάφερε αρχικά να μειώσει στον πόντο (41-40) και να ισοφαρίσει σε 43-43 στο 25’. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην αμυντική του συγκέντρωση, ο Σάικς σημείωσε δύο σερί τρίποντα σε πολύ κρίσιμο σημείο, ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι στους εννιά, με τον Μαχμούτογλου να τη ρίχνει στους έξι με το φινάλε της περιόδου (62-56).

Η τέταρτη περίοδος; Ανέδειξε τον σπουδαίο Νεμάνια Νέντοβιτς, που αν είναι υγιής θα τον δούμε να έχει πολλά τέτοια βράδια τη φετινή σεζόν. Ο Σέρβος «εκτελούσε» με κάθε τρόπο το καλάθι της Φενέρ και έμοιαζε ικανός να σκοράρει όλο το βράδυ.

Κάθε σχήμα των Τούρκων ερχόταν να το διαλύσει μια τρίποντη βόμβα του «Νέντο», με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει τη διαφορά και πάλι στους εννιά πόντους (65-56) και να διαχειρίζεται άψογα την κατάσταση σε κάθε απόπειρα επιστροφής της Φενέρ. Οι παίκτες του Βόβορα δε θα μπορούσαν να χάσουν ένα τέτοιο ματς, με τη διαφορά μάλιστα να καταλήγει στους 14 για το τελικό 82-68, που φέρνει τον Παναθηναϊκό στο 2-2 στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-30, 62-56, 82-68

ΠΗΓΗ:IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια