Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1716

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΚ ΣΤΟ ΚΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

  
Κόρινθος 22-10-2020

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής. Παρόν ο Διευθυντής - ιατρός του ΚΥ κ. Θεόδωρος Λυγερός, συνάδελφοι ιατροί και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής.

Το ΚΥ Ξυλοκάστρου καθώς και το ΚΥ Κιάτου συγκαταλέγονται στα κέντρα covid-19 με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας από τις 15 Οκτωβρίου 2020 και για όσο αυτό απαιτηθεί. Η ΠΕ Κορινθίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην δύσκολη αυτή υγειονομική κατάσταση βρίσκονται δίπλα σε κάθε ανάγκη των πολιτών του νομού Κορινθίας.




ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΖΑΠΑΝΤΗ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ - ΒΕΛΟ ΒΟΧΑ

  


Κόρινθος 21-10-2020

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων του Νομού, συνεργεία της ΠΕ Κορινθίας πραγματοποιούν τον καθαρισμό του ποταμιού της Νεμέας ή χειμάρρου Ζαπάντη στο ύψος του Ζευγολατιού και έως την εκβολή του στην παραλία Βραχατίου.

«Εργασίες που απαιτούνταν εδώ και χρόνια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε αυτοψία του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής «και η ολοκλήρωσή τους είναι στις άμεσες προτεραιότητες, προκειμένου στην αποφυγή καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή όπως ο κυκλώνας Ζορμπάς το 2018».



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΓΓ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ Κ. ΝΙΚΩΝ ΤΖΙΝΙΕΡΗ

  


Κόρινθος 23-10-2020

Στο γραφείο του υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου τον Αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων κ. Νίκων Τζινιέρη. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας - Αργολίδας κ. Χάρης Βυτινιώτης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στα αρδευτικά έργα της Στυμφαλίας, στο συντονισμό και την αποπεράτωση του φράγματος Ασωπού, στη λιμνοδεξαμενή του Ξυλοκάστρου καθώς και στη δημιουργία μικρότερων φραγμάτων – λιμνοδεξαμενών, όπως και σε λοιπά αρδευτικά δίκτυα. Σε κλίμα ευχάριστο, όπως τόνισε ο κ. Γκιολής «είναι ξεκάθαρο πως με τέτοια σημαντικά έργα στο νομό, ο αγροτικός τομέας ενισχύεται πολύ παραγωγικά»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΡΚΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

    


Την Επίδαυρο επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό και την Παιδεία Αθηνά Κόρκα όπου έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη. Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Επισκέφτηκα την Επίδαυρο με τους συναδέλφους Μαργαρίτα Σπυριδάκου και Χάρη Βυτινιώτη, όπου μας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και ο αντιδήμαρχος Χ.Γιαννακήπος στο κάστρο Πιάδα.

Το κάστρο αποτελεί έργο πολιτισμού ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Ξεναγηθήκαμε από τον επικεφαλής αρχαιολόγο στις εργασίες που λαμβάνουν χώρα και ενημερωθήκαμε για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ικριωμάτων. Επειτα βρεθήκαμε στο χώρο της Εθνοσυνέλευσης Επιδαύρου όπου στεγάζεται μόνιμη έκθεση της Βουλής των Ελλήνων. Συζητήσαμε με το δήμαρχο για τις προτάσεις του δήμου για τους εορτασμούς 2021 καθώς και την ανάπλαση του χώρου της Εθνοσυνέλευσης.

Τέλος, βρεθήκαμε στο πνευματικό κέντρο Λυγουρίου που αποτελεί έργο ΠΔΕ, με τις εργασίες να προχωρούν, καθώς και στο ιστορικό και παγκοσμίου φήμης χώρο του μικρού και μεγάλου Θεάτρου Επιδαύρου όπου βάσει προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιείται έργο νέας διαδρομής προς τα προπύλαια.»





ΣΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΕΠΑΥΛΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Η ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ…

  


Επίσκεψη εργασίας στις ανασκαφές της Ρωμαϊκής Επαυλης Λουτράκιου πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Πραγματοποίησα επίσκεψη στις ανασκαφές της Ρωμαικής Επαυλης στην Κατουνίστρα Λουτράκιου μαζί με συναδέλφους όπου λάβαμε πλήρη ενημέρωση απο τον αρχαιολόγο Κώστα Τζιαμπάση για την φετεινή περίοδο ανασκαφών καθώς και τα σημαντικά ευρήματα τόσο στα λουτρά αλλά και στο κεντρικό κτίριο της έπαυλης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην αρχαιολόγο Ζωή Ατζαματζίδου και όλους τους συνεργάτες της και αλλά και τους εθελοντές καθώς και τους κατοίκους της περιοχής που αγωνίζονται για την αναδειξη των μνημειων της ιστορίας του τοπου μας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι συμπαραστάτης και χορηγός.»





Δεν υπάρχουν σχόλια