Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1716

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Βασίλης Νανόπουλος: Υπουργικές αποφάσεις καθορίζουν τα τέλη ελλιμενισμού, ΟΧΙ το Λιμενικό Ταμείο

  


Κόρινθος, 27 Οκτωβρίου 2020
Την δημόσια παρέμβαση του Δημάρχου Κορινθίων προκάλεσαν ψευδείς αναφορές και δημοσιεύματα τα οποία επιχείρησαν να δημιουργήσουν για ακόμα μια φορά εντυπώσεις αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο και τα τέλη ελλιμενισμού του . «Τα τέλη ελλιμενισμού δεν ορίζονται από το ΔΣ του λιμενικού ταμείου αλλά από υπουργικές αποφάσεις» διεμήνυσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος σε υψηλούς τόνους εκθέτοντας ουσιαστικά όσους βιάστηκαν να κάνουν λόγο για «παζάρι» και για φθηνά, σε σύγκριση με τα τέλη ελλιμενισμού στο Αίγιο, τέλη του λιμανιού της Κορίνθου.

«Στην Κόρινθο δεν παζαρέψαμε και δεν δώσαμε καλύτερη τιμή. Τα τέλη τα καθορίζει υπουργική απόφαση (αρ. 8122.1/03/04 ΚΥΑ , ΦΕΚ 310 11.02.04) ανάλογα με το είδος, το μέγεθος του πλοίου ,τις υπηρεσίες που παρέχονται και δεν τα εισπράττει το δημοτικό ταμείο. Τα εισπράττει το λιμεναρχείο και τα αποδίδει στο λιμενικό ταμείο. Η υπάλληλος πήρε την υπουργική απόφαση και έβγαλε το ποσό που πρέπει να πληρώσει το πλοίο. Δεν υπάρχει παζάρι, δεν υπάρχει άλλη διαπραγμάτευση.»

Ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές πως ο ελλιμενισμός είναι η αρχή της έλευσης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κορίνθου αφού ήδη γίνονται και οι απαραίτητες εργασίες στο βυθό για την φιλοξενία τους και υπάρχει δέσμευση από την πλοιοκτήτρια εταιρία περί ένταξης της Κορίνθου στα δρομολόγια της κρουαζιέρας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν!

«Το πλοίο θα μείνει ελλιμενισμένο όσο διαρκεί ο κορωνοιός και κατόπιν η Κόρινθος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας της πλοιοκτήτριας εταιρίας, έχω ήδη λάβει μια τέτοια δέσμευση» ανέφερε ο Δήμαρχος σημειώνοντας πως έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και καταγραφή του βυθού ώστε να γίνουν οι ενέργειες που πρέπει αλλά και ξεκαθαρίζοντας πως η παρουσία των κρουαζιερόπλοιων δεν θα επηρεάσει τον εμπορικό χαρακτήρα του λιμανιού. « Τα πλοία δεν θα επηρεάσουν την μεταφορά φορτίων και την εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού. Υπάρχει πρόβλεψη και τρόπος να συνυπάρξουν και οι δυο δραστηριότητες. Η αλήθεια και η ορθή διαχείριση των υποθέσεων του δήμου από πλευράς μου θα εκθέτουν πάντα εκείνους που επιχειρούν είτε έχοντας έλλειψη γνώσης είτε αποκρύπτοντας τα δεδομένα, να παραπλανήσουν τους πολίτες» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.





Η πανδημία σε όλες τις μορφές

  

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο 5ο Συνέδριο των “Sm@rt Cities”

«Η πανδημία είναι η ευκαιρία που έχουμε για να μετασχηματίσουμε τους δήμους ψηφιακά» Την στρατηγική του δήμου Κορινθίων για τον εκσυγχρονισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις καλές πρακτικές, τις καινοτομίες και τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την αστική, τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του δήμου αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρουσίασε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens» το οποίο ξεκίνησε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, μέσα από την πανδημία να βρουν νέες – έξυπνες λύσεις εξυπηρέτησης οριοθετώντας και ξεκινώντας μια ευρύτατη αλλαγή στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. «Οι απαιτούμενες ενέργειες πρέπει να γίνουν σε τοπικό επίπεδο και κάθε Πόλη να αναλογιστεί την ευθύνη που έχει στην ψηφιακή της ανάπτυξη, βασίζοντας την όλη διαδικασία στο πλαίσιο της κοινωνικής και συλλογικής οικονομίας. Ενας τέτοιος μηχανισμός έχει τη δύναμη να βελτιστοποιήσει τη δομή και να επιφέρει σημαντικές ποιοτικές αλλαγές σε μια πόλη, εξασφαλίζοντας το παρόν και παρέχοντας ευοίωνο μέλλον τους πολίτες» σημείωσε ο Δήμαρχος αναπτύσσοντας τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών, παρουσιάζοντας εργαλεία όπως τα 5G, το Internet Of Things, τις υπηρεσίες Mobile Services.

« Πρέπει να οραματιστούμε έναν πιο έξυπνο, πράσινο, κατοικήσιμο και βιώσιμο τρόπο ζωής! Η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα αυτή με τον πλέον ηχηρό τρόπο αφού οι λεγόμενοι «παλιοί τρόποι» δεν μπορούν πλέον να αποδώσουν. Ως δήμος Κορινθίων έχουμε ήδη ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό διευρύνοντας την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, συμμετέχοντας σε προγράμματα όπως αυτό των Smart Cities, συνάπτοντας δεσμούς με πόλεις που έχουν εμπειρία και ανάλογους στόχους, αποκτώντας πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία που επιτρέπουν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Συνεχίζουμε με συμμάχους τις υπηρεσίες, κυρίως όμως με συμμάχους τους πολίτες μας» κατέληξε ο Δήμαρχος. 
Το Συνέδριο διεξήχθη διαδικτυακά.





Τηλεδιάσκεψη Δημάρχων με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Κορινθίων

  

Β.Νανόπουλος: «Η Κόρινθος θ αφήσει το δικό της μοναδικό στίγμα στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

Κόρινθος, 23 Οκτωβρίου 2020
Στην τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετείχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την αξία συμμετοχής και συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος Κορινθίων αναφέρθηκε στο πλάνο που από πλευράς δήμου έχει καταρτιστεί διαβεβαιώνοντας πως η Κόρινθος θ αφήσει το δικό της μοναδικό στίγμα.

Οι εξελίξεις που αφορούν την πανδημία αποτέλεσαν επίσης αντικείμενο αναφοράς






Μόνο όσοι δεν θέλουν δεν βλέπουν τα έργα στο δήμο Κορινθίων

  


Κόρινθος, 23 Οκτωβρίου 2020
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ απαντά στην κριτική δημοτικής παράταξης ότι δήθεν δεν γίνεται έργο στο δήμο Κορινθίων ως εξής:

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έκανε με τους συνεργάτες του το Σεπτέμβριο του 2020, λεπτομερή απολογισμό των έργων της πρώτης χρονιάς της θητείας του στο δήμο Κορινθίων.

Μόνο όσοι δεν θέλουν δεν βλέπουν τα έργα που γίνονται στο δήμο Κορινθίων

Οι Κορίνθιοι βλέπουν τα σταματημένα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς πχ στην πλατεία περιβολάκια, στην άρδευση από το βιολογικό καθαρισμό , στο πολυδύναμο νηπιαγωγείο, στις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, στην καθαριότητα κλπ Αθόρυβα και αποτελεσματικά η δημοτική αρχή προετοιμάζει τις μελέτες για τα νέα έργα που θα ενταχθούν σύντομα σε επιδοτούμενα προγράμματα

Στο τέλος της 4ετιας οι Κορίνθιοι θεωρούμε ότι θα εκτιμήσουν τον απολογισμό της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής και θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν για την επόμενη θητεία .

Από το γραφείο τύπου





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940»
 

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στο δήμο Κορινθίων όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου έως το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2020.

Την 27η Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη, στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της ημέρας.

Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ, στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο θα τελεστεί δοξολογία. Θα παραστούν ο Δήμαρχος Κορινθίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, Των Σωμάτων Ασφαλείας, ο σημαιοφόρος από κάθε σχολείο οι Διευθυντές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης. Με το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου Γεωργούδη Μαρία. Κατόπιν στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στον αύλειο χώρο του Αποστόλου Παύλου θα ψαλλεί επιμνημόσυνος δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από περιορισμένο αριθμό ατόμων, βάσει πρωτοκόλλου.

Ο χώρος της τελετής θα είναι οριοθετημένος και οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν την θέση που πρέπει σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη. Σε όλη τη διάρκεια της τελετής θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζουν τα πρωτόκολλα της πανδημίας.

Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος Σελιώτης Σπυρίδων. H Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου παρακαλείται να μεριμνήσει για την ιεροτελεστία.

Η Φρουρά Κορίνθου να μεριμνήσει για την έπαρση και υποστολή της Σημαίας Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να μεριμνήσει για την τήρηση της τάξης. Στα δημοτικά διαμερίσματα και τις κοινότητες του δήμου Κορινθίων, αμέσως μετά την λειτουργία στους Ιερούς Ναούς με φροντίδα των τοπικών Προέδρων θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων.

Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική και μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28 ης Οκτωβρίου.

Κόρινθος 26 Οκτωβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλειος Νανόπουλος





Β.Νανόπουλος: Τιμούμε την 28η Οκτωβρίου 1940 με ενότητα, ομοθυμία και ευθύνη!

  

Με ξεχωριστό τρόπο τιμούμε την φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η πανδημία που συνεχίζει να απειλεί την δημόσια υγεία δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση παρελάσεων και εκδηλώσεων λαμπρών ως είθισται. Είναι όμως μια λαμπρή ευκαιρία να αποδείξουμε όλοι μας πως η ενότητα, η ομοθυμία και η συλλογική ευθύνη έναντι μιας απειλής κεκαλυμμένης είναι στοιχεία βαθιά ριζωμένα στις ψυχές των Ελλήνων.

Καλούμαστε όλοι μας να γιορτάσουμε με υπευθυνότητα!

Να τιμήσουμε με ευθύνη! Χωρίς διόλου να υποβαθμίζουμε τις πράξεις των προγόνων μας, τους αγώνες τους που σήμερα μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε Ελευθερία και Πατρίδα!

Τιμούμε βάζοντας την Ελληνική Σημαία στο μπαλκόνι μας, σε κάθε Δημόσιο και Δημοτικό κτίριο.

Δοξολογώντας στους Ιερούς Ναούς τους Αγωνιστές μας

Καταθέτοντας στην Μνήμη τους δάφνινο στεφάνι ως ελάχιστη αναγνώριση και τιμή στα όσα προσέφεραν! Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθούν με απόφαση του Πρωθυπουργού. Η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα πανδημίας

Ο Δήμος Κορινθίων θα υψώσει την ελληνική σημαία σε όλα τα δημοτικά κτίρια από το πρωί της Δευτέρας 26ης Οκτωβρίου. Καλεί όλους τους πολίτες να πράξουν αναλόγως! Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος θα δώσει το παρόν την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των Αγωνιστών. Η τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας δεν αφαιρεί αξία από την ημέρα, αφαιρεί μόνο την φυσική μας παρουσία! 

Χρόνια πολλά σε όλους!





ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

  


Ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Νίκος Σταυρέλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης έδωσαν από κοινού σήμερα συνέντευξη για τα τετελεσμένα και τον προγραμματισμό δράσης της Δημοτικής Αρχής Νανόπουλου για τον ένα χρόνο που πέρασε.

Επιγραμματικά ανέφεραν:

Δεν υπάρχει στρατηγική από το Δήμαρχο και τη νέα Δημοτική Αρχή.

Αναπορρόφητες οι πιστώσεις με αποτέλεσμα να αυξηθούν αδικαιολόγητα τα ταμειακά διαθέσιμα από 28,3 εκατομ. σε 30,9 εκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο.

Δεν υλοποιήθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό το τεχνικό πρόγραμμα (μόλις 9,6%)

Εργα δεν έγιναν στα περισσότερα χωριά του Δήμου

Δεν ανατέθηκαν με διαγωνισμούς μελέτες για να υλοποιηθούν έργα του χρόνου και τα επόμενα χρόνια.

Προέβη σε Αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες με την κοπή 200 αιωνόβιων ελαιοδένδρων κληροδοτήματος Σακελλαρίου στο Περιγιάλι με αποτέλεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση και να καταδικάσει τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Η Καθαριότητα , παρά την αρχική βελτίωση έπεσε σε χαμηλά επίπεδα πάλι

Η Δημοτική Αγορά στο ίδιο χάλι. Καμμία δραστηριότητα

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Αθικίων και Αγίου Γεωργίου ακόμα να υπογραφούν οι συμβάσεις με κίνδυνο να χαθούν οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου ανατέθηκε στον δεύτερο μειοδότη με ζημιά για το Δήμο 248.000 € και έχουν περάσει 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης χωρίς ξεκινήσουν ακόμα οι οικοδομικές εργασίες Ασφαλτοστρώσεις στους κατεστραμμένους δρόμους του κέντρου της πόλης πέρασαν 14 μήνες και μόλις τώρα αρχίζει δειλά δειλά να πραγματοποιούνται.

Δεν είδαμε απολύτως καμία ενέργεια ή δράση της Δημοτικής Αρχής για βασικά θέματα , όπως κατασκευή νέων έργων:

Για νέο κλειστό Γυμναστήριο

Μουσείο Μικρασιατών και Ποντίων στο Συνοικισμό

Πνευματικά Κέντρα στον Ασσο και Λέχαιο

Το Ξενία Αρχαίας Κορίνθου

Διαμόρφωση εισόδων πόλεως Κορίνθου

Κατασκευή θεάτρου Εξαμιλίων

Θέατρο στο λόφο Νικηταρά Χιλιομοδίου

Αναπλάσεις στα παραλιακά μέτωπα όλου του Δήμου

Τουριστικό αναψυκτήριο Κορίνθου στο Φλοίσβο

Μαρίνα στο Κόρφο και τη Κόρινθο

Τα σχέδια πόλης σε όλο το Δήμο δεν έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Αντιδημάρχου.

Κανένα έργο στο λιμάνι, παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμες 4 μελέτες

Κρουαζιερόπλοιο ήλθε αλλά ήταν άδειο και δεν βλέπουμε στο μακρινό ορίζοντα τα 10 εκατομμύρια του Νανόπουλου που μας έταξε το 2014.

Και στην Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης το έργο είναι ελάχιστο:

Το έργο του Νερού του Βιολογικού Καθαρισμού για άρδευση με ρυθμούς χελώνας.

Αποχετευτικά λυμάτων σε Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο. Καμία εξέλιξη.

Διαδικτύωση Υδρευσης (Αγωγός Στυμφαλίας Αρχαίων ΚλεωνώνΑσσου-Κορίνθου) Β΄ φάση 7.200.000 € για την υδροδότηση βασικά της δημοτικής ενότητας Ασσου Λεχαίου με νερό Στυμφαλίας. Ακόμα να δημοπρατηθεί.

Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Ασσου-Λεχαίου 660.000 €. Μεγάλη καθυστέρηση.

Πολιτιστικά και αθλητικά σε υποβάθμιση , ενώ η Φιλαρμονική φθίνει καθημερινά.

Η λειτουργία του ΚΕΠΑΠ προβληματική. Η ανοχή των μελών της παράταξής μας έληξε. Κοινωνική πολιτική ελάχιστη. Ούτε μειώσεις τιμών στα πανάκριβα δημοτικά τέλη, όπως ζητήσαμε, ούτε διανομή τροφίμων σε απόρους σε ικανοποιητικό βαθμό εν μέσω κορονοϊού.

ΔΑΕΚ υποβαθμισμένη, χωρίς εφαρμογή του εργοληπτικού πτυχίου και χωρίς προσλήψεις εργατοτεχνιτών οικοδόμων ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ ηλικίας 55-67, χωρίς κόστος για την ΔΑΕΚ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22/10/2020





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Ειδικό Βοήθημα για την επανασύνδεση στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών

   


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους:

Α) Μέσω email, στην ηλεκτρονική διεύθυνση masouri@vochas. gov.gr

B) Καταθέτοντας τον φάκελο με τα σχετικά δικαιολογητικά στο τμήμα πρωτοκόλλου του Δήμου Βέλου Βόχας με την ένδειξη ΄΄υπόψιν επιτροπής για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος΄΄ (8.00 -14.00)

Γ) Καταθέτοντας τον φάκελο στην γραμματεία του γραφείου Δημάρχου στο Ζευγολατιό (9.0013.00)

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2741360520 & 521

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

1.Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και τις 30/4/2020.

2.Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας τους.

3. Εισοδηματικά κριτήρια:

• Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 9.000 ευρώ

• Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 13.500 ευρώ

• Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 15.750 ευρώ

• Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη 18.000 ευρώ

• Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 24.750 ευρώ

• Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 27.000 ευρώ

•Για νοικοκυριό που περιλαμβάνει άτομο/-α με αναπηρία 67%, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 8.000 ευρώ και για νοικοκυριό με άτομο/-α που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη με χρήση ιατρικών συσκευών, κατά 15.000 ευρώ.

• Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται ποσό 4.500 ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος 2.250 ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των 31.500 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού μελών του νοικοκυριού.

Οι καταναλωτές πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά: 1.Αίτηση, που επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986

2.Δήλωση Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους, όλων των μελών του νοικοκυριού

3.Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9), όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής

4.Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό), του τελευταίου φορολογικού έτους, όλων των μελών του νοικοκυριού

5.Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), του τελευταίου φορολογικού έτους, όλων των μελών του νοικοκυριού

6.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

7.Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α., για νοικοκυριό με άτομο/-α με αναπηρία 67%

8.Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου για νοικοκυριό με άτομο/-α που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, με χρήση ιατρικής συσκευής

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά την υποβολή της αίτησης, σε σχέση με την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει την μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κλπ.)

Ως προς το ύψος του ειδικού βοηθήματος:

• Για οφειλές έως 6.000 ευρώ, καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής.

•Για οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και έως 9.000 ευρώ, καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής.

•Για οφειλές άνω των 9.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ, καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής.

•Για οφειλές άνω των 12.000 ευρώ, καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.

Στις περιπτώσεις που το ειδικό βοήθημα δεν επαρκεί για να καλυφθεί το σύνολο της οφειλής, οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και θα εξοφλούν οι ίδιοι το εναπομείναν ποσό, σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.





Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό για τα 200 χρόνια από τη Επανάσταση

  

Ο Δήμαρχος ΒέλουΒόχας πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, Υπουργούς και συναδέλφους Δημάρχους αναφορικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Ο Δήμος μας, έχει καταθέσει δύο σημαντικές προτάσεις στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» που αφορούν αφενός στην ανάδειξη της εθνικής παραδοσιακής φορεσιάς σε συνεργασία με το Θέατρο Δόρα Στράτου και αφετέρου σε διήμερη εκδήλωση με διπλή συναυλία για τον δικό μας Μίκη Θεοδωράκη, έναν μοναδικό Ελληνα, που έχει μεταφέρει τις ελληνικές μουσικές και την ελληνική μελοποιημένη ποίηση στα πέρατα της γης.






Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

    


Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως παρακάτω:

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και οικιών από της 8ης πρωινής ώρα της 25ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσης του ηλίου, της 28ης Οκτωβρίου 2020.

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ) Ωρα 10.00 π.μ: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Παπακωνσταντίνου από τον Δήμαρχο, Πρόεδρο Κοινότητας Ζευγολατιού και μαθητές Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΛΟΥ Ωρα 10.00 π.μ: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων από τον Πρόεδρο της Κοινότητας και μαθητές Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ Ωρα 10.00 π.μ: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Πρόεδρο ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄, Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου και μαθητές Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ο εορτασμός στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Προέδρων, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Δήμο.

Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθούν όλες οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου (ΑΔΑ:65AO46MTL6-ΘΕΩ-εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών).

Οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας 
Αννίβας Παπακυριάκος





  

  



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Επιγείος Ψεκασμός «ΠΕΥΚΙΑ»

  


Την Δευτέρα 26-10-2020 έχει προγραμματισθεί η έναρξη των εργασιών του επίγειου ψεκασμού του Αισθητικού Δάσους «Πευκιάς» Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με κατάλληλο Βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας), για την καταπολέμηση της πυτιοκάμπης.

Το ανωτέρω σκεύασμα έχει επιλεκτική δράση και προσβάλλει μόνο τις προνύμφες των συγκεκριμένων εντόμων. Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, ζώα κλπ.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν από 26/10/2020-05/11/2020 Παρακαλούνται οι πολίτες να μην εισέρχονται στον Πευκιά, διότι ενδέχεται να προκληθούν αλλεργίες.

Ο Αντιδήμαρχος 
Σπύρος Αποστολόπουλος





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Ένα ακόμη απορριματοφόρο ανακύκλωσης στο Δήμο

   

 
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αξιοποιεί το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ενισχύει τον στόλο καθαριότητας με ένα ακόμη απορριμματοφόρο ανακύκλωσης

Τη σύμβαση για την προμήθεια απορριμματοφόρου ανακύκλωσης 16m3 υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α. ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.” για την εξυπηρέτηση αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

Το απορριμματοφόρο όχημα με συμπιεστή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων τύπου πρέσας 16 κυβικών μέτρων και σύστημα ανύψωσης κάδων πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την προμήθεια του απορριμματοφόρου οχήματος προέρχεται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 183.520,00€. Η παραλαβή του απορριμματοφόρου αποτελεί επίτευξη μιας στοχευμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και της ασφαλέστερης εργασίας του προσωπικού.





Σύμβαση με κτηνιάτρους για τα αδέσποτα υπέγραψε ο Δήμος

  


Στο πλαίσιο των ετησίων προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την ανάθεση παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών στείρωσης, εμβολιασμού, σήμανσης και αποπαρασίτωσης, για την προστασία της υγείας των μικρών μας φίλων και της δημόσιας υγείας.





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


28 Οκτωβρίου 1940

  


-Η ιστορία και οι μνήμες δε χάνονται στο βάθος της ιστορίας, αλλά τις ζούμε σήμερα ως Εθνος, ως Χώρα στη καθημερινή μας ζωή.

Ημέρα τιμής, μνήμης και σεβασμού στους αγωνιστές του ΟΧΙ του 1940, που αντιστάθηκαν και πολέμησαν τους Ιταλούς και ακολούθως τους Γερμανούς, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, τα βουνά και τις πεδιάδες, παντού συναντά μνημεία ηρώων, μνημεία μνήμης σημαντικών γεγονότων, που αφορούν σε όλες τις εποχές της μακραίωνης ιστορίας του έθνους μας.

Ολοι οι Ελληνες, απανταχού γης, οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμάμε αυτούς που αγωνίστηκαν, πολέμησαν, τραυματίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας, για μια πατρίδα ελεύθερη.

Η πατρίδα μας περνάει μια νέα δύσκολη εποχή οικονομικής, υγειονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο μόνος δρόμος για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, την ελευθερία της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας είναι ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης παντού, σε όλα τα επίπεδα.

ΚΙΑΤΟ 28 - 10- 2020

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Σ.ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ & ανίκανοι της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων

  


-Κατάφεραν με τις απαξιωτικές ενέργειες τους, να προσβάλουν τον μεγάλο συμπατριώτη μας Ανδρέα Κ. Παπανικολάου, από την Κοινότητα Μουλκίου Κορινθίας, Ομότιμο Καθηγητή Νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τεννεσί Η.Π.Α. Κέντρο Επιστημών Υγείας.

- Ο ίδιος μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Πριν κάποιους μήνες και μετά από σχετική εισήγηση και ομόφωνη απόφαση του τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Μουλκίου, όπου γεννήθηκα, ψηφίσατε ομόφωνα να μου απονεμηθεί το «μετάλλιο τιμής του Δήμου» για την επιστημονική μου σταδιοδρομία στις νευροεπιστήμες σε πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία του».

« Σας απευθύνω λοιπόν τώρα αυτό το μήνυμα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για δύο λόγους: Πρώτον για να σας ευχαριστήσω για την ομόφωνη απόφασή σας να με τιμήσετε και, δεύτερον, να σας εξηγήσω γιατί δεν πέρασα από το Δημαρχείο για να το συλλέξω την επομένη της προγραμματισμένης απονομής όπως μου σύστησε ο πρόεδρός σας. Η πράξη μου, να μην περάσω από το Δημαρχείο, είχε σκοπό να προφυλάξει τον θεσμό από την απαξίωση που συνεπάγεται η συμπεριφορά των επιφορτισμένων με την εκτέλεση των αποφάσεών σας».

«Το μετάλλιο δεν προβλέπεται να είναι ένα κομμάτι κόντρα πλακέ κολλημένο σε ένα χάρτινο κουτί (το οποίο και σας επιστρέφω μέσω του κ. Λάμπρου) αλλά κάτι λιγότερο πρόχειρο και ευτελές που περιγράφεται λεπτομερώς στο προαναφερθέν άρθρο[4] του Καν.».

« Εάν λοιπόν επέλεγα να «πεταχτώ στις οκτώ παρά τέταρτο να το πάρω» κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στου οποίου το πρόγραμμα η απονομή δεν συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των 16 θεμάτων, η πράξη μου θα εξέφραζε την ίδια απαξίωση του θεσμού την οποία, κατά την γνώμη μου, εκφράζει ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ χειρίστηκαν αυτό το θέμα. Επομένως, το γεγονός ότι δεν σας ενόχλησα κατά την συνεδρίαση σας και ότι σας επιστρέφω το χάρτινο κουτί δεν σημαίνει ότι περιφρονώ την καλή σας προαίρεση να με τιμήσετε. Σημαίνει απλώς ότι οι εντολοδόχοι σας δεν υλοποίησαν σωστά την απόφασή σας με αποτέλεσμα να την ευτελίσουν. Και αυτό είναι ένα πρακτικό ζήτημα που έγκειται στον καθένα από σας να διορθώσει, εάν βέβαια το κρίνει σκόπιμ層.

«Σας ευχαριστώ Ανδρέας Κ. Παπανικολάου»

-Τα λόγια πολίτες του ιστορικού Δήμου Σικυωνίων είναι περιττά. ΚΙΑΤΟ 18 -10-2020

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ.





ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ

  


-Τα ζητήματα του Λιμανιού και του Αλιευτικού Καταφυγίου της πόλης του Κιάτου είναι μείζονα και οι αρμόδιοι φορείς, κυρίως η Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, οφείλουν να τα έχουν σε πρώτη προτεραιότητα.

-Τα τελευταία χρόνια είναι σε ανάπτυξη το έργο επέκτασης του Αλιευτικού Καταφυγίου και ο ανάδοχος του έργου, για λόγους εξυπηρέτησής του έχει αποκλείσει, με μηχανήματα και υλικά, μεγάλο μέρος του Λιμανιού που παραμένει ανενεργό. -Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, παρότι οι εργασίες έχουν φθάσει στο τέλος τους, ο ανάδοχος του έργου εξακολουθεί να κρατά κλειστό μεγάλο μέρος του Λιμανιού.

-Εκτός αυτού η κεντρική πόρτα του Λιμανιού έχει υποστεί ζημιές και κατέπεσε στο έδαφος, όπου παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, με σοβαρούς κινδύνους για την προστασία και την υγεία των διερχομένων πολιτών και κυρίως των παιδιών και μαθητών .

-Η ανίκανη και ανύπαρκτη Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, δυστυχώς για τον τόπο μας, δεν έχει ακόμα πάρει «χαμπάρι» τι γίνεται.

-Μπορεί το Λιμάνι να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες φόρτωσης και εκφόρτωσης των καραβιών, παράλληλα όμως, όταν αυτό είναι εφικτό, χρησιμεύει και για στάθμευση των οχημάτων, μιας και δεν υπάρχουν πολλοί χώροι στάθμευση οχημάτων στην πόλη μας.

ΚΙΑΤΟ 23- 10 - 2020 
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ







Δεν υπάρχουν σχόλια