Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1716

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Μητσοτάκης σε Ασκεναζί για τουρκικές προκλήσεις...


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκαμπί Ασκεναζί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την αυριανή σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της τριμερούς Ελλάδας-ΙσραήλΚύπρου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε μια σειρά από τομείς, καθώς και των περιφερειακών σχημάτων συνεργασίας υπό το φως των νέων δυνατοτήτων που διανοίγονται μετά την ιστορική συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκαμπί Ασκεναζί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήα για την αυριανή σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της τριμερούς ΕλλάδαςΙσραήλ-Κύπρου

. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε μια σειρά από τομείς, καθώς και των περιφερειακών σχημάτων συνεργασίας υπό το φως των νέων δυνατοτήτων που διανοίγονται μετά την ιστορική συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Ασκεναζί αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία στις σχέσεις της με την ευρύτερη γειτονία της. Μίλησαν ακόμη για την επικίνδυνη εργαλειοποίηση της θρησκείας από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών, ότι η Ελλάδα εξαρχής έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο ως ζήτημα που υπερβαίνει τον πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αγγίζει ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα. Κάτι που, όπως υπογράμμισε, αποδεικνύεται ακόμη περισσότερο μετά και τις τελευταίες προσβλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας έναντι του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γκαμπί Ασκεναζί συζήτησαν ακόμη για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και αντάλλαξαν απόψεις για πρακτικές και μέτρα. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ για τα στοχευμένα μέτρα που λαμβάνει πλέον η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση της πανδημίας, καθώς και για την τελευταία δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και περιορισμό της νυχτερινής κυκλοφορίας.






ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Σενάρια συνωμοσίας και ποια είναι η αλήθεια;


Διαβάζουμε στο email: info@pronews. gr 28.10.20 και έχουμε κυριολεκτικά μπερδευτεί μη δυνάμενοι εμείς υποτίθεται οι ειδικοί να ξεχωρίσουμε ποια είναι η αλήθεια και η πραγματική εικόνα της λεγόμενης πανδημίας «Μετά τα 1.547 κρούσματα, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει το pronews.gr η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες απαγορεύσεις, οι οποίες αναμένεται να «πνίξουν» οικονομικά τους Ελληνες πολίτες, με την κυβέρνηση να «ακολουθεί» κατά πόδας ότι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων ανά ημέρα και των εκατοντάδων νεκρών με Covid-19. Πρακτικά, οδεύουμε προς νέα καραντίνα σε όλη την χώρα.

Μάλιστα οι «ειδικοί» λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι έχουν μεταβληθεί σε κυβερνήτες της χώρας, πραγματοποιούν σύσκεψη αυτή την ώρα στην οποία αναμένεται να αποφασίσουν τα παρακάτω μέτρα:

Να μπει νωρίτερα η Θεσσαλονίκη στο επίπεδο 4 (μερικό lockdown). Περιορισμός κυκλοφορίας στην Αθήνα. Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 το βράδυ και μία στις 22:00 το βράδυ. Μάλιστα, σε 15 ημέρες η κυβέρνηση θα αποφασίσει, αν θα προχωρήσει σε ολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο θα καταστρέψει εντελώς όχι απλώς ό,τι έχει απομείνει από την δύσμοιρη οικονομία και εκατομμύρια Ελληνες, αλλά και το μέλλον μιας ακόμα γενιάς Ελλήνων μετά την γενιά των Μνημονίων. Το «όριο» που έχει βάλει η κυβέρνηση για το γενικό lockdown είναι τα 2000 κρούσματα, με την «κρουσματολογία» να συνεχίζεται περισσότερο, ως «πλύση εγκεφάλου» παρά ως πραγματικό πρόβλημα υγείας, αφού το 98% των κρουσμάτων είναι ¨ασυμπτωματικοί¨.

Τώρα πόσοι από τους 600 ανθρώπους που έχουν αποβιώσει και είχαν κορωνοϊό, πέθαναν εξ αυτού ή θα απεβίωναν έτσι ή αλλιώς, είναι ένα ερώτημα στο οποίο κανείς δεν απαντά. Περί τις 100.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ελλάδα από την 1/1/2020, αλλά όλα τα φώτα είναι σε αυτούς τους 600. Κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 120.000 έλληνες από κάθε είδους θανατηφόρες ασθένειες και δεν μιλάει κανείς γι΄ αυτούς. Γιατί τα συστημικά ΜΜΕ μόλις πεθάνει έστω και ένας ακόμα μεταδίδουν τον πανικό με την αρχή του « σοκ και δέος;». Μπορεί κάποιος αρμόδιος να δώσει εξηγήσεις;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Οι Βούλγαροι δίνουν μαθήματα Εθνικής Αξιοπρέπειας…


Βουλγαρία: «Δεχόμαστε πιέσεις από το Βερολίνο να τα δώσουμε όλα στα Σκόπια, αλλά δεν υποχωρούμε είμαστε ανεξάρτητο κράτος» , αναφέρει το PRONEWS. Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος πριν λίγο καιρό απείλησε τα Σκόπια με αποστολή τεθωρακισμένων αν συνεχίζουν να «κλέβουν» την βουλγαρική ιστορία, υποστήριξε πως η Βουλγαρία, δέχεται πιέσεις από τη Γερμανία η οποία κατέχει επί του παρόντος την προεδρία της ΕΕ να τα «δώσει όλα» στα Σκόπια. «Οι Σκοπιανοί μας πιέζουν, αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, η Βουλγαρία έχει τη δική της αξιοπρέπεια και είναι κυρίαρχο κράτος. Είμαστε υπό διπλωματική πίεση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Καρακατσάνοφ. «Η Γερμανία είναι πολύ δραστήρια με το επιχείρημα ότι «μπορείτε να τους σταματήσετε ξανά»», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Στη συνέντευξη με την συντάκτρια της εκπομπής «Ευθεία Οδήγηση», αναφέρθηκε σε ορισμένα ιστορικά γεγονότα για τον Γκότσε Ντέλτσεφ. «Τα Σκόπια όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας και Φιλίας, αλλά θεωρεί ακόμη ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να τη σέβεται. Στη Βόρεια Μακεδονία, έπρεπε να γίνει κατανοητό στις 9 Οκτωβρίου πέρυσι ότι η άρνηση της βουλγαρικής ταυτότητας του πληθυσμού στη Βόρεια Μακεδονία, είναι προσβολή προς τους Βούλγαρους», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Η Βουλγαρία αν και θεωρητικά πιο αδύναμη από την Ελλάδα φαίνεται πως επιλέγει έναν διαφορετικό δρόμο στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και δεν είναι πρόθυμη να οδηγηθεί αμαχητί στις δικές της «Πρέσπες». Ο Ελληνικός Λαός με δημοψηφίσματα αρνητικά και συγκεντρώσεις εθνικού παλμού για τη Μακεδονία δεν παραχώρησε ποτέ το δικαίωμα σε Ελληνική κυβέρνηση και Άντιπολίτευση να παραχωρήσει τα Ιερά και τα Οσια, την ένδοξη Ελληνική Ιστορία της σε Σλάβους. Βεβαίως οι «πρόθεμοι» της συμφωνίας των Πρεσπών πληρώθηκαν από την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού με το νόμισμα που τους άξιζε για την αποστασία τους. Το μεν πρώτο κόμμα υποβαθμίστηκε κατά το ήμισυ, αν και πριμοδοτήθηκε με τους αποστάτες του ΠΆΣΟΚ, ενώ το δεκανίκι του στη δικομματική κυβέρνηση πήγε στοn αγύριστο και δεν θα δει ξανά Ελληνική Βουλή. Ηταν μιας χρήσης κι αυτή συνοδευόμενη με το στίγμα της προδοσίας. Άς πάρουν μαθήματα από τους συναδέλφους τους Βούλγαρους οι πολιτικοί μας…






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ ζητά Επίσπευση παράδοσης των Rafale…


Eν μέσω μιας περιόδου ακραίων εντάσεων με την Άγκυρα, το θέμα της ενίσχυσης της εθνικής άμυνας έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Οι EΔ οι οποίες βιώνουν τις επιπτώσεις του πολυετούς «παγώματος» εξοπλισμών που έφερε η οικονομική κρίση, επανεξοπλίζονται, με την Γαλλία να ενισχύει την άμυνα της χώρας. Όπως σας έχει αναφέρει το Πενταπόσταγμα, η προσθήκη των Rafale αλλάζει άρδην τα δεδομένα υπέρ της Ελληνικής ΠΆ, όπου μαζί με τα F-16 και τα Mirage θα έχουμε την απόλυτη υπεροχή σε Άιγαίο και Ά. Μεσόγειο! Τα γαλλικά μαχητικά θα θέσουν σημαντικό εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να αποκτήσει εναέρια υπεροχή στο Άιγαίο Πέλαγος ή σε τμήματα της Άνατολικής Μεσογείου, ειδικά με τους πυραύλους Meteor και Scalp. Συγκεκριμένα, ο πύραυλος Meteor έχει τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους σημερινούς πυραύλους αέρος - αέρος. Με τους πυραύλους αυτούς θα μπορούν να προσβληθούν επίγειοι στόχοι, στρατηγικής σημασίας σε μεγάλο βάθος εντός του τουρκικού εδάφους έως την Άγκυρα.

Tι αναφέρουν οι πληροφορίες: Να «σπάσει» τις αλυσίδες της γραφειοκρατίας και να επισπεύσει την παράδοση των πρώτων μεταχειρισμένων Rafale μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 στοχεύει το Ελληνικό επιτελείο με τον Άρχηγό ΓΕΕΘΆ Κωνσταντίνο Φλώρο να ζητά από τη Γενική Διεύθυνση Άμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων επίσπευση των διαδικασιών. Στόχος είναι ακόμα και μέσα στην Άνοιξη οι Γάλλοι να παραδώσουν τις πρώτες «ριπές» στην Πολεμική μας Άεροπορία, έστω ακόμα και ένα ζευγάρι από τα έξι πρώτα μεταχειρισμένα Rafale ώστε σταδιακά έως το καλοκαίρι να φτάσουν και τα υπόλοιπα στην Τανάγρα και στην 114 Πτέρυγα Μάχης, αναφέρει το newpost.gr. Εγχείρημα όχι εύκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά όχι και ακατόρθωτο όπως αναφέρουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές.

Την ίδια ώρα, το υπ. Άμυνας και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, βρίσκονται επί ποδός. Οπως αναφέρουν από το Πεντάγωνο, «οι Ενοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».





Δεν υπάρχουν σχόλια