Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1715

 

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 16 Οκτωβρίου 2020

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν σαράντα πέντε (45) άτομα, προσήχθησαν ογδόντα πέντε (85) και έγινε έλεγχος σε οχτακόσια εβδομήντα τέσσερα (874) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια πενήντα επτά (657) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εβδομήντα (270) παραβάσεις Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, τσιγαριλίκι κάνναβης κ.ά.

Εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 13.10.2020 έως και χθες (15.10.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οχτακόσια εβδομήντα τέσσερα (874) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια πενήντα τέσσερα (654) ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι (220) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια πενήντα επτά (657) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα πέντε (85) άτομα, από τα οποία σαράντα επτά (47) ήταν ημεδαποί και τριάντα οχτώ (38) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα πέντε (45) άτομα. Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους . Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Τρίπολη, 12 Οκτωβρίου 2020

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας στην Κορινθία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος δύο (2) ατόμων, 43χρονης αλλοδαπής και 42χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, στις 11.10.2020 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων εντοπίσθηκαν σε οικία της 43χρονης, η ίδια και ο 42χρονος, θανάσιμα τραυματισμένοι φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι. Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας/ Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...


Λουτράκι

Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι για Ληστεία με τη χρήση βίας στο Λουτράκι

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ληστεία στην Κορινθία Συνελήφθησαν, στις 17.10.2020 το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, τρεις (3) ανήλικοι, δύο (2) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός, για ληστεία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, την 16.10.2020 το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, με τη χρήση βίας, ακινητοποίησαν ανήλικο ημεδαπό και του αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο και χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, το βράδυ στο Λουτράκι Κορινθίας, οι ανωτέρω ανήλικοι εντοπίστηκαν, προσήχθησαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν. Επιπλέον, στην κατοχή του ενός (1) ανήλικου αλλοδαπού βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο και μέρος των χρημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Οι συλληφθέντες θα oδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Νεμέα

Συνελήφθη επ΄ αυτοφόρω άντρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού στην Αρχαία Νεμέα
  
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Κορίνθου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Προβέστα, του Δήμου Νεμέας. Για το ανωτέρω περιστατικό επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

korinthosnews


Κόρινθος:

Βαρύς ο πέλεκυς - Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα ρούχων

Με απόφαση του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κορινθίας επιβλήθηκε σε επιχείρηση Ενδυμάτων-Υποδήματων-Αξεσουάρ που βρίσκεται στην Κόρινθο, διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ... Το πρόστιμο επιβλήθηκε σε εφαρμογή της παρ.1 και 2 του άρθρου 1 της υπ.αρ.91354/30-08-2017 Απόφασης Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε συνδυασμό με τα άρθρα 4 και 7 του Νόμου 4177/13 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν», επειδή κατά την ημερομηνία του ελέγχου, ήτοι 07-10- 2020, διαπιστώθηκε ότι σε δύο κωδικούς ενδυμάτων στη βιτρίνα του καταστήματος δεν υπήρχαν ενδεικτικές πινακίδες κατά παράβαση της παραγράφου 1 και 2 του άρθρου 1 της 91354/17 Απόφασης Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ» (ΦΕΚ 2983/Τ.Β/30-08-2017, για την οποία βάσει του άρθρου 1 παρ.4.Α. προβλέπεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ ανά κωδικό προϊόντος, συνεπώς 2*1.000=2.000 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια