Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1715

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οδηγούμαστε στην μεγαλύτερη καταστροφή μετά το 1922!


Ο Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. – Συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, είναι από τους ελάχιστους κυριότερος Τουρκολόγος με προϋπηρεσία στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται από απόψεως ειδικών γεωπολιτικών γνώσεων. Η τεκμηριωμένη αρθρογραφία του έχει βαρύνουσα σημασία γιατί επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα εξελισσόμενα γεγονότα. Το τελευταίο του μήνυμα σε τηλεοπτικό Σταθμό, που απευθύνεται προς την Ελληνική Κυβέρνηση ήταν:

"Εάν δεν αντιδράσουμε τώρα στις τουρκικές προκλήσεις θα οδηγηθούμε στην μεγαλύτερη εθνική καταστροφή μετά το 1922!" Καταπέλτης ήταν ο αμυντικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Αφού ανέλυσε διεξοδικά τις τουρκικές προκλήσεις και τον τρόπο που κινείται η Τουρκία, εισηγήθηκε την άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων παντού στα 12 μίλια, ειδάλλως η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε καταστροφή αντιστοιχεί με αυτή του 1922! Αφήσαμε τον Ερντογάν απολύτως ανεξέλεγκτο και τώρα τρέχουμε να τον μαζέψουμε. Εδώ και βδομάδες το Ορούτς Ρέις κάνει ότι θέλει χωρίς να ενοχλείται από κανέναν! Το τουρκολιβυκό μνημόνιο μπορεί να είναι παράνομο, όμως πλέον παράγει τετελεσμένα, διότι εμείς δεν αντιδρούμε!

Ολοκληρώνοντας ο Σάββας Καλεντερίδης τόνισε ότι «είναι πλέον απόλυτη αναγκαιότητα η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ως μοναδική απάντηση για να τεκμηριώνονται οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Ενώ τόνισε ότι οποιαδήποτε σκέψη για αποστρατιωτικοποίηση το νησιών, ισοδυναμεί με σταδιακή παράδοση των νησιών στην Τουρκία.»

Η Ελληνική Κοινή γνώμη είναι διχασμένη με την πλειοψηφία να επιθυμεί μία πιο σθεναρή και μη φοβική αντιμετώπιση των Ελληνοτουρκικών πραγμάτων. Η Ελλάδα επιτέλους να πάψει να ακολουθεί κατά γράμμα τις κωλυσιεργίες που δημιουργεί η φιλότουρκη Γερμανίδα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δίνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο χρόνο χάριτος στις διεθνώς έκνομες ενέργειες του Ερντογάν




ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Αναζητά απεγνωσμένα ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα;


Ο Έρντογάν ζητά εδώ και τώρα την «Μεγάλη Τουρκία»! Ωστόσο, τα μαντάτα για το τουρκικό Κράτος δεν είναι καθόλου καλά! Η συνεχής εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις γονατίζει την τουρκική οικονομία και εκτοξεύει τα ελλείμματα. Προκειμένου να αντέξει η γείτονα τους πολέμους σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ και στην Αφρική, ο Πρόεδρος της χώρας έχει αυξήσει τους φόρους, καθώς χρειάζονται οικονομικοί πόροι και έμψυχο προσωπικό, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα κεκτημένα με τις κάθε είδους κατακτήσεις, όπως σας είχε γράψει στο el.gr πριν από μήνες ο Κίμωνας Χαραλάμπους! Μόνο για τον μήνα Ιανουάριο, η Τουρκία είχε έλλειμμα 7.1 δις, ενώ μέσα σε δύο χρόνια το έλλειμμα συνολικά έφτασε τα 17.3 δις! Αυτό φέρνει την Τουρκία σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, με τον Έρντογάν να ψάχνει οικονομική στήριξη και από την Έυρωπαϊκή Ένωση με βιτρίνα δήθεν το «Προσφυγικό» εκμεταλλευόμενος την Προεδρία από τη φιλότουρκη Γερμανία..

Η πολιτική του Έρντογάν έχει επιφέρει την διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, ενώ ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει επίμονα σε διψήφιους αριθμούς. Συγκεκριμένα, ο δομικός πληθωρισμός έφτασε το 12,1%. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Τουρκία στηρίζεται σε βραχυπρόθεσμες ροές χρημάτων κυρίως από το Αραβικό Κατάρ που θα μπορούσαν να εξατμιστούν γρήγορα. «Η σχέση της χώρας με τις ΗΠΑ, η στρατιωτική επέμβασή της σε πολλά μέτωπα και η έντονη εγχώρια πολιτική της ενέχουν κινδύνους». Μπορεί η Τουρκία να εμφανίζεται, από όλους, ως μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, μια πολιτική δύναμη τεραστίων διαστάσεων κι ένας «χωροφύλακας» της ευρύτερης περιοχής που έχει ισχυρές βάσεις, η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Όλοι έχουν τον Έρντογάν να ακολουθεί την τύχη του Σαντάμ του Ιράκ και Καντάφι της Λιβύης!

Η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, οι ξένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ισορροπία τρόμου μεταξύ χρεοκοπίας και βαθιάς κρίσης. Η λίρα καταρρέει! Σε πρόσφατη ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στο δύσκολο δρόμο που βρίσκεται η τουρκική οικονομία. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τουρκική οικονομία… πάσχει από υπερθέρμανση. Πραγματική υπερθέρμανση όχι σαν την υποτιθέμενη του πλανήτη! Μια υπερθέρμανση που θα οδηγήσει την Τουρκία, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, σε οριστική ασφυξία! Μήπως αυτός είναι ο λόγος που αναζητά απεγνωσμένα ένα θερμό επεισόδιο με την Έλλάδα για να αποφύγει τα χειρότερα στο εσωτερικό της χώρας;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Οι «Στρατολογημένοι» έχουν όριο ζωής…


Εμείς οι Ελληνες της κεντροδεξιάς Παράταξης, οι μετριόφρονες, αλλά πατριώτες, που Αγαπάμε την Πατρίδα, Δημιουργούμε και Προστατεύουμε την Οικογένεια, που έχουμε βαθιά ριζωμένη στην καρδιά μας την Πίστη και Αφοσίωση στην Ορθόδοξη Θρησκεία, που διαθέτουμε υπομονή όταν βλέπουμε κάποιους, που αυτοαποκαλούνται «Επαναστάτες» του δικαίου και της Ελευθερίας, αλλά με τις πράξεις τους δεν πείθουν κάνουμε υπομονή και συγχωρούμε. Ακόμα και σ΄αυτούς που με κρυμμένα πρόσωπα κάτω από κουκούλες κάνουν με τις πράξεις τους δολοφονίες και κακουργήματα, καταστροφές και λεηλασίες, δείχνουμε μεγαλοψυχία και αναγνώριση του δικαιώματος του «διαφορετικού». Ολα αυτά, όμως, έχουν και τα όριά τους. Η συμπεριφορά των ορθοφρονούντων έναντι των Πεμπτοφαλαγγιτών, τείνει να παρεξηγηθεί ή να ληφθεί, ως αδυναμία αντίδρασης των Εθνικιστών, που κακώς εκλαμβάνεται ντε φάκτο, ως μειονεκτική βρισιά, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί τίτλο τιμής το να αγαπάς την Πατρίδα σου, το Εθνος. Φυσικά δεν εξομοιώνουμε τον γνήσιο Πατριωτισμό με κάθε είδους ισμό, όπως Ναζισμό, Φασισμό και πρώην Σοβιετικό Κομμουνισμό.

Στη διαστρέβλωση όλης αυτής της έκνομης κατάστασης, υπάρχουν οι πολιτικοί ένοχοι, όπως είναι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, καθώς η αστυνομία κυνηγά κλασικά, κατ΄εντολή, τους δεξιούς, αφήνοντας τους αριστερούς να καίνε, να καταστρέφουν και να κλέβουν τα πάντα σε κεντρικά καταστήματα των Αθηνών και όχι μόνο. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει να συλλαμβάνονται δεκάδες κουκουλοφόροι, με απτές αποδείξεις διατάραξης της κοινωνικής γαλήνης και να έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στο βιός αθώων επιχειρηματιών του Κέντρου της Αθήνας, να είναι γνωστοί οι δράστες τριών δολοφονιών με ρίψη καπνογόνων στη MARFIN, να έχουν δολοφονήσει δύο Χρυσαυγίτες στα Γραφεία του κόμματος, τραυματίσει Αστυνομικούς στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος και να μην κρατούνται ούτε ένα βράδυ στα Κρατητήρια ή να έχουν εντοπιστεί και λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη; Κι αυτό γιατί κάποιος εξωτερικός, ξένη Πρεσβεία ή κυβερνητικός παράγοντας παρενέβη και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι, χωρίς καν να έχει γίνει προανακριτική ενέργεια.

Εχουμε τη γνώμη πως τον χειρότερο ρόλο στην αποθράσυνση και την ασυλία, που απολαμβάνουν οι Πεμπτοφαλαγγίτες κουκουλοφόροι έχουν παίξει τα ¨συστημικά ΜΜΕ και οι συντεταγμένοι κονδυλοφόροι έχοντες σχέσεις με ¨μυστικά κονδύλια¨ Πρεσβειών και Μυστικών Υπηρεσιών Κρατών, που συντηρούν την Ελλάδα, ως ¨χώρα υπό εκκόλαψη Αποσταθεροποίησης¨ ή ¨Μαύρων Επιχειρήσεων¨. Ολοι αυτοί προκαλούν βάναυσα το κοινόν αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, διότι και γνωστοί είναι οι δράστες όλου του φάσματος, αλλά και αδύνατοι μπροστά σε ένα κύμα σιωπηρής δύναμης, που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή και να αιματοχυθεί απ΄ άκρου εις άκρον η Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι δεν θα μας φανεί παράξενο, αν συνεχιστεί η πρόκληση να δούμε να φανούν στους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο αφυπνισμένοι Αστυνομικοί εναντίον των γνωστών αριστεριστών κουκουλοφόρων και ΜΚΟ. Αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Καθώς η αστυνομία, δεν θα κυνηγά κλασικά τους δεξιούς, αφήνοντας τους αριστερούς να καίνε τα πάντα διαπράττοντας έγκλημα, τις ΜΚΟ να εργάζονται σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς τιμωρία…. Να είναι βέβαιοι πως κάποτε θα έχουν την τύχη της παρέας του Κουφοντίνα, του Σαντάμ Χουσεϊν και του Καντάφι, που αφού έπαιξαν το ρόλο τους «αμοίφθηκαν» καθώς τους άξιζε από τα αφεντικά τους…




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

Έβγαλαν τον Ομπάμα στη φόρα!


Όλα για όλα από τους διεθνιστές για να πάρουν και πάλι την εξουσία στις ΗΠΑ 22 Οκτωβρίου, 2020 Το δυνατό χαρτί της αριστεράς στις ΗΠΑ εν όψει των εκλογών σε λίγες ημέρες. Μια Πολιτεία-κλειδί και ένα τμήμα του εκλογικού σώματος κρίσιμης σημασίας: με τη συνάντησή του με τους ηγέτες της αφροαμερικανικής κοινότητας της Πενσιλβάνιας ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το παρών στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, του πρώην αντιπροέδρου του, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις του Ντόναλντ Τραμπ αλλά δεν εμφανίζεται δημοσίως τις τελευταίες ημέρες. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο δεν είχε απολύτως τίποτα στο πρόγραμμά του σήμερα. Αντιθέτως, ο Τραμπ εξακολουθεί να οργώνει τις Πολιτείες, παραμονή του πολυαναμενόμενου δεύτερου ντιμπέιτ μεταξύ τους.

«Αν δεν ψηφίζετε, οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην σας»: 13 ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Ομπάμα προσπάθησε να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους, ιδίως τους νεαρούς Αφροαμερικανούς, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά από μήνες που έκανε εκστρατεία μέσω του διαδικτύου. Η συμμετοχή αυτών των ψηφοφόρων, που ήταν μειωμένη το 2016, θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Πρέπει «να διασφαλίσουμε ότι όλοι καταλαβαίνουν πως δεν γίνεται να επιτρέψουμε να ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια όπως αυτά», υπογράμμισε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Φιλαδέλφεια. «Ποτέ δεν έχασα την ελπίδα μου αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ήμουν θυμωμένος, αισθανόμουν εξαπατημένος, αλλά δεν έχασα την ελπίδα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, που συμμετείχε φορώντας μάσκα. «Η πανδημία θα ήταν δύσκολη για οποιονδήποτε πρόεδρο», παραδέχτηκε ο Ομπάμα. «Όμως το επίπεδο ανικανότητας και παραπληροφόρησης, ο αριθμός των ανθρώπων που πιθανότατα θα είχαν πεθάνει αν δεν κάναμε τα προφανή…» συνέχισε, δηλώνοντας ότι, χωρίς να υπόσχεται κάποιο θαύμα, ο Μπάιντεν και η υποψήφια αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ήταν ικανοί «να διαχειριστούν αυτήν την πανδημία πιο αποτελεσματικά».

Ο Ομπάμα συναντήθηκε επίσης με κατοίκους και εθελοντές που συμμετέχουν στην εκστρατεία του Μπάιντεν. Χαριτολόγησε μάλιστα ότι η μάσκα τους πηγαίνει καλύτερα, παρά στον ίδιο, λόγω των… αυτιών του. «Θα έλεγε κανείς ότι είμαι έτοιμος να απογειωθώ», αστειεύτηκε. Ο Ομπάμα πρόκειται να εκφωνήσει στη συνέχεια μια ομιλία σε στιλ drive-in, με το πλήθος να παραμένει μέσα στα αυτοκίνητα τους, ελέω της πανδημίας. «Οι πρώην πρόεδροι συνήθως δεν αναμιγνύονται υπερβολικά στην πολιτική. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η πρόθεσή του, αλλά ο Τραμπ την άλλαξε», σχολίασε στο CNN ο Ντέιβιντ Άξελροντ, πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, αναφερόμενος σε αυτήν τη συγκέντρωση… Πηγή: el.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια