Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1713

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Μου ξανάρχονται μία μία οι Προφητείες…


Επανέρχομαι με τις Προφητείες της Θρησκείας μας και τα εσχατολογικά, που αφορούν την Ελλάδα.. ΄Όπως έχω πει και άλλη φορά έχω μελετήσει τις Προφητείες των Αγίων ΠατροΚοσμά και Παϊσίου. Μερικά από τα σημεία τους έχουν κάνει την εμφάνισή τους επιβεβαιώνοντας την προόρασή τους. Μου ήλθαν στη μνήμη μου αυτές τις ημέρες με το δώδεκα μίλια, ο μεγάλος πόλεμος αν θ΄ αρχίσει από βορά θα είναι λίγο το κακό για εμάς, αν αρχίσει από νότο θα είναι λίγο χειρότερο κλπ. Βλέπω τις Τουρκικές πολεμικές προετοιμασίες στον Εβρο και στα νησιά μας και τόσα άλλα σοβαρά γεγονότα, που σπάνια τα προβάλλουν τα Αθηναϊκά ΜΜΕ του Κατεστημένου. Τα λόγια του δεύτερου εκ των Αγίων, όταν ήταν Ιερομόναχος στο Αγιον Όρος είναι σαφή. Τα λόγια του Αγίου Παϊσίου στις μέρες μας έρχονται να καταδείξουν το μεγαλείο ενός ανθρώπου του Θεού, ο οποίος, χρόνια πριν, είχε προβλέψει τι θα συνέβαινε με την Τουρκία και πώς η χώρα μας θα βρισκόταν μπροστά σε μια νέα περιπέτεια. Μια μαρτυρία από το 1990, έρχεται να καταδείξει πόσο επίκαιρος παραμένει ο λόγος αυτού του ανθρώπου, ο οποίος με ταπεινότητα δίδαξε το λόγο του Θεού. Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα από μία Συζήτηση με επισκέπτες του Αγίου Όρους στο Κονάκι του Ανθρώπου του Θεού:

«… Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα, που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί. Μόλις ήρθε μέσα του λέω “γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου, αν είναι ευλογημένο”. Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο, το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. Τον ρωτάω “εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;”

“Όχι!”, μου λέει. “Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάριν των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο, που θα γίνει. Θα την πατήσουν (την Τουρκία) αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…”». Θεία Πρόνοια, Θεία φώτιση; Πιστεύω! Το εγγύς μέλλον θα δείξει του λόγου το αληθές… Αν είναι θέλημα Θεού να σωθεί η Ελλάδα, ας γίνει, αλλά κι εμείς οι Ελληνες να σταματήσουμε να ασεβούμε με την Αποστασία από τον Λόγο Του Θεού!...





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Έκθεση καταπέλτης για την προκλητικότητα της Τουρκίας χωρίς κυρώσεις;


Στις μονομερείς, παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας επικεντρώνεται η Κομισιόν, στην ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας , η οποία δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει: «Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, η Τουρκία δεσμεύτηκε για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕΤουρκίας του Μαρτίου 2016 και έπαιξε βασικό ρόλο στη διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών κατά μήκος της οδού της Άνατολικής Μεσογείου. Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2020, η Τουρκία ενθάρρυνε ενεργά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να κάνουν τη χερσαία διαδρομή προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Άυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός άτυπου στρατοπέδου σε ένα από τα ελληνοτουρκικά συνοριακά σημεία διέλευσης στο Παζαρκουλέ, χώρο φιλοξενίας περίπου 60.000 μεταναστών και προσφύγων σε δύσκολες συνθήκες».

Άναφορικά με την κατάσταση στην Άνατολική Μεσόγειο η έκθεση υπογραμμίζει:«Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας συγκρούστηκε με τις προτεραιότητες της ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άσφάλειας. Οι εντάσεις της Άνατολικής Μεσογείου αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα των παράνομων ενεργειών και προκλητικών δηλώσεων της Τουρκίας που αμφισβητούν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται πόρους υδρογονανθράκων στην ΆΟΖ της. της. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση νέων μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένων σύμφωνα με το άρθρο 29 ΣΕΕ και το άρθρο 215 ΣΛΕΕ, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών-μελών της».

Όσον αφορά στην υπογραφή του τουρκολιβυκού συμφώνου, η έκθεση αναφέρει ότι «η υπογραφή διμερούς μνημονίου συμφωνίας για την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης τον Νοέμβριο του 2019 αύξησε τις εντάσεις στην Άνατολική Μεσόγειο, καθώς αγνόησε τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών της Ελλάδας. Υπήρξε μια απότομη αύξηση των προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ιδίως τις τουρκικές υπερπτήσεις ελληνικών κατοικημένων περιοχών»




ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Κατά πού το πάει η Τουρκική ηγεσία;


«Η Τουρκία μετατρέπεται σταδιακά στο Ιράκ της δεκαετίας του 90: Αδύναμη οικονομία και αυταρχικοί ηγέτες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την κακή διαχείριση του κράτους τους παρά μόνο με πόλεμο» γράφει το πασίγνωστο ηλεκτρονικό περιοδικό «The National Interest», δίνοντας το στίγμα για το τι μέλλει γενέσθαι με την Τουρκία, η οποία προφανώς χρησιμοποιείται από τα μεγάλα συμφέροντα όπως το Ιράκ του Σαντάμ Χουσείν και έπειτα δεν αποκλείεται ο «Σουλτάνος» να έχει αντίστοιχο τέλος, σε περίπτωση που δεν αλλάξει τους στόχους του. Γράφει μεταξύ άλλων το «The National Interest»:

«Ο Ερντογάν, όπως και ο Σαντάμ, βλέπει την οικονομία του να καταρρέει και αντιλαμβάνεται πως ο μόνος τρόπος πολιτικής επιβίωσης είναι η πρόκληση έντασης. Η δημιουργία εχθρών, οι οποίοι απειλούν το, ταλαιπωρημένο, κράτος της Τουρκίας. Κατά τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία δεν έχει καταπατήσει μόνο την διεθνώς αναγνωρισμένη ΑΟΖ της Κύπρου και τον Ελληνικό ζωτικό χώρο αλλά, τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, και την ΑΟΖ του Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει αποφασισμένος να επιτεθεί για λόγους τόσο ιδεολογικούς όσο και πολιτικούς, εναποθέτοντας τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο στην «ήττα της Ελλάδας». Πιθανό σημείο ανάφλεξης της έντασης θα μπορούσε να είναι η Αμμόχωστος. Οι Τούρκοι ενδέχεται να προχωρήσουν στον εποικισμό και το άνοιγμα της περίκλειστης από το 1974 πόλη της Αμμοχώστου. Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ αναφέρει πως το ψευδοκράτος μετά από συνεννόηση με την Άγκυρα, σχεδιάζει το αμέσως προσεχές διάστημα να ανοίξει τη συνοικία Βαρώσια μονομερώς και υπό τουρκότροπη διοίκηση, έτσι ώστε οι τουρκόφρονες να ενισχύσουν τη θέση τους μπροστά στην ανάληψη της από την Κύπρο της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Εντούτοις, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Κύπρο ή στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει στρατεύματα στην Συρία και το Ιράκ, με παρεμβάσεις στη Λιβύη και, πιο πρόσφατα, στο Αζερμπαϊτζάν. Το νέο modus operandi της είναι ο πόλεμος δια αντιπροσώπων. Η Τουρκία έχει μετατραπεί, στην ουσία σε το Ιράκ των αρχών του 1990. Ένα κράτος που διεκδικεί τους πόρους των γειτόνων του και φτιάχνει παντού εχθρούς. Μία χώρα με ισχυρά lobby, τα οποία σιγά σιγά την εγκαταλείπουν. Μία σύγκρουση με την Τουρκία έχει γίνει αναπόφευκτη. Υπάρχει χρόνος ο Ερντογάν να αλλάξει την μοίρα του…

Οι βλέψεις του Ερντογάν μάλιστα φτάνουν μέχρι την Ιερουσαλήμ! Λέτε αυτή να είναι η πόλη, η οποία θα σημάνει τε τέλος της Τουρκίας;




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

‘’Ο Ερντογάν θέλει να αποσταθεροποιήσει τον Καύκασο’’67


Καμπάνες κινδύνου κτυπούν δυνατά από Ρώσο συνταγματάρχη ε.α., ο οποίος είναι φυσικά μέλος ισχυρού αμυντικού ινστιτούτου που έχει επιρροή στα γεωπολιτικά σχέδια της χώρας, αλλά και από τον αραβικό σύνδεσμο, για έναν τρομερό γενικευμένο πόλεμο σε Καύκασο και Α.Μεσόγειο με ευθύνη Ερντογάν, ο οποίος θα συμπαρασύρει μάλιστα και πολλές χώρες.

Μιλάμε, λέγει το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣ΅ΤΑΓΜΑ, για την πραγματική εικόνα, που είναι απόρροια της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ναγκόρνο/ Καραμπάχ και την οποία φέρεται να αγνοεί ο Πούτιν. Κάτι αντίστοιχο είχε πράξει και ο στυγνός Ι.Στάλιν το 1940, υπολογίζοντας στην «φιλία» του Αδόλφου και έπεσε στην παγίδα που παρολίγον να στοιχήσει την τύχη της ίδιας της Ο συνταγματάρχης ε.α. Alexander Zhilin είναι πεπεισμένος πως «Το Καραμπάχ είναι πρόσχημα για να δοκιμαστεί η αντοχή της Ρωσίας. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μπορεί πραγματικά να εξαπολύσει έναν πόλεμο στον Νότο και έπειτα στον Βόρειο Καύκασο. Είναι πολύ επικερδές για τον ίδιο, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες κοινότητες Αζέρων και Αρμενίων μέσα στη χώρα μας», δηλώνει ο ίδιος. Μιλάμε δηλαδή για μια πιθανή εσωτερική σύγκρουση δύο εθνοτήτων μέσα στο ρωσικό έδαφος, με ανυπολόγιστες συνέπειες, αν προστεθούν και οι Τσετσένοι.

Παράξενο πάντως διότι σύμφωνα με άρθρο μας, κάτι αντίστοιχο είχε ανακοινώσει και αμερικανοεβραϊκό ινστιτούτο πριν λίγες ημέρες αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “υπάρχει περιθώριο να εξεταστεί σε ad hoc βάση κατά πόσον η Μόσχα μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των τουρκικών φιλοδοξιών, οι οποίες αργά ή γρήγορα μπορεί να προκαλέσουν αναταραχές ακόμη και μεταξύ των μεγάλων μουσουλμανικών μειονοτήτων της Ρωσίας”. “Η Ρωσία έκανε το σωστό προς το παρόν προσπαθώντας να διαδραματίσει έναν ειρηνευτικό ρόλο στην σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τη συγκατάθεση του Μπακού και του Ερεβάν όμως. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι, ο Ερντογάν θα ασκήσει ισχυρή πίεση στον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ι. Αλίγιεφ και δεν θα το επιτρέψει. Πιθανόν λοιπόν ο σουλτάνος Ερντογάν να αποτελεί όργανο κέντρων εξουσίας που θέλουν να βάλουν “φωτιά” σε ολόκληρη την έκταση του νοητού τόξου από τον Καύκασο μέχρι την Α.Μεσόγειο αλλά και την Βόρεια Αφρική, τα οποία κέντρα πιθανότατα να έχουν έδρα στην κινεζική επικράτεια, δρώντας για τα δικά τους πάντα συμφέροντα…





Δεν υπάρχουν σχόλια