Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1713

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΙΣΗΣ
  


Την πραγματική στήριξη των οινοποιών, μέσω του μέτρου απόσταξης κρίσης, ζητούν με Ερώτηση τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ψυχογιός.

Ολο το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Κορινθία ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα και αιτήματα των οινοποιών-αμπελουργών, μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή, ανοιχτές εκδηλώσεις σε Νεμέα, Στιμάγκα και εξορμήσεις σε όλο το Νομό, απαιτώντας άμεση και ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων κυρίως παραγωγών που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας.

Με την υπ. αριθμ. 1723/179088/3-72020 (Β΄ 2764) Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε σε ισχύ το πρόγραμμα στήριξης «Απόσταξη οίνου σε περίπτωση κρίσης» σύμφωνα με το άρθρο 3 του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) 2020/592. Με Ανακοίνωσή του το Υπουργείο κάλεσε τους οινοπαραγωγούς να παραδώσουν για απόσταξη μέρος του κρασιού τους που βρίσκεται σε δεξαμενές, με το πρόγραμμα της απόσταξης οίνου. Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί, ποιοι είναι οι Συνεταιρισμοί και τα οινοποιεία που θα ενταχθούν στο μέτρο, θα λάβουν μέρος από τα 25 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού του μέτρου.

Επιπρόσθετα, οι χρηματοδοτήσεις του μέτρου, δεν έχουν προβλεφθεί να είναι ακατάσχετες, με αποτέλεσμα στις περιπτώσεις που τα οινοποιεία έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, να μην μπορούν τελικά να αποδώσουν τα χρήματα προς τους παραγωγούς.

Επειδή, σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Υπουργείου, το μέτρο τέθηκε σε ισχύ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που έχει επιφέρει η πανδημία covid-19 και τα χρήματα του προγράμματος θα πρέπει να καταλήξουν τελικά στους παραγωγούς, οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις για: α) τους φορείς οι οποίοι θα ενταχθούν στο Μέτρο της απόσταξης κρίσης, β) τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλισθεί η πραγματική στήριξη των οινοπαραγωγών, αφού δεν μπορούν να ενταχθούν απευθείας στο μέτρο απόσταξης κρίσης, και 3) το αν προτίθεται να προχωρήσει σε ρύθμιση, ώστε η χρηματοδότηση του προγράμματος να είναι ακατάσχετη για τα οινοποιεία.






Γ.Ψυχογιός στη Βουλή: Να προχωρήσουν επειγόντως τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στις περιοχές των Αθικίων, Αλαμάνου και Αγίου Ιωάννη

  

Σε συνέχεια επιστολής που υπογράφεται από δεκάδες κατοίκους της περιοχής και συνοδεύεται από σχετικό υλικό, κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση από τον βουλευτή Κορινθίας, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία: Ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να διασφαλισθούν οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής,

Ζητά επίσης να υλοποιηθούν άμεσα οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και παρεμβάσεις, τη στιγμή μάλιστα που ένα μήνα πριν την πυρκαγιά της 22ης Ιουλίου σημειώθηκε πλημμύρα με καταστροφικές συνέπειες και οι προβλέψεις για ακραία φαινόμενα το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.

Ο κ. Ψυχογιός επισημαίνει ότι η κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αποτελεί μια από τις πολλές συλλογικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη γίνει και θα γίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κοριθίας εντός κι εκτός Βουλής, για την συνολική στήριξη της περιοχής που έχει πληγεί πολλαπλώς, για τις αποζημιώσεις των παραγωγών, την αποκατάσταση των υποδομών, καθώς και την ελάφρυνση των κατοίκων από τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια