Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1712

 


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 



Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών


Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από άτομα που προσποιούνται τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ενημερώνει:

οι δράστες τηλεφωνούν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, από αριθμούς κλήσης του εξωτερικού (0035….0044…κ.τ.λ.) και μιλώντας στην αγγλική ή ελληνική γλώσσα, κατά περίπτωση, υποστηρίζουν ψευδώς ότι εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή smartphone s του παθόντα και ζητούν την εγκατάσταση συγκεκριμένων εφαρμογών για να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν από μακριά πρόσβαση στη συσκευή τους.

υποτίθεται πως ο λόγος που επικαλούνται είναι να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά αυτό που θέλουν είναι να αποκτήσουν, αρχικά, πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο smartphone και στη συνέχεια να «αρπάξουν» ότι προσωπικό δεδομένο βρουν και κυρίως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, από τους οποίους ταυτόχρονα αφαιρούν χρήματα.

Γι αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που τους τηλεφωνούν και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν προσωπικά τους στοιχεία (κωδικούς, κ.τ.λ.), ενώ να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους. Για περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www . hellenicpolice . gr ) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη (Χρήσιμες Συμβουλές) .

Τρίπολη, 25 Σεπτεμβρίου 2020



Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δέκα (110) και έγινε έλεγχος σε χίλια ενενήντα τέσσερα (1094) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οχτακόσια τριάντα τέσσερα (834) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα πέντε (365) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στην Αργολίδα Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, δίκυκλη μοτοσικλέτα κ.ά. Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 24.9.2020, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια ενενήντα τέσσερα (1094) άτομα, εκ των οποίων τα εφτακόσια πενήντα τρία (753) ήταν ημεδαποί και τα τριακόσια σαράντα ένα (341) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οχτακόσια τριάντα τέσσερα (834) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δέκα (110) άτομα, από τα οποία πενήντα οχτώ (58) ήταν ημεδαποί και πενήντα δύο (52) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα. Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή. Ενας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δέκα (10) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα τρεις (363) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

δίκυκλη μοτοσικλέτα και -30- κιλά χαλκού, στην Κορινθία,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ


Κιάτο

Συνελήφθη 45χρονος στο Κιάτο για κλοπή ποδηλάτου

Συνελήφθη, στο Κιάτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 45χρονος αλλοδαπός, γιατί όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα είχε αφαιρέσει ποδήλατο και μεταλλικό αντικείμενο από ταράτσα οικίας.

Κόρινθος

49χρονος ημεδαπός αφαίρεσε από κατάστημα χρήματα αλλά έπεσε πάνω στην ΔΙ.ΑΣ.

Συνελήφθη, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ. ΑΣ.) Κορινθίας, 49χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα ημεδαπής χρήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Κόρινθος: Έκλεψε μοτοσικλέτα και συνελήφθη

Συνελήφθη, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 26χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα ημεδαπού, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια