Header Ads

ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΜΥΝΟΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ φ.1712

 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πατρίδα αμυνόμενη σε απειλές και ακραία καιρικά φαινόμενα




του Γεωργίου Γρηγοράκου*

Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος των Εθνικών μας δικαιωμάτων, η ασύμμετρη απειλή από τους εισερχόμενους με διάφορες προφάσεις λαθρομετανάστες, η πανδημία του κορωνοϊού, η παρατεινόμενη συνεπεία αυτής μεγάλη οικονομική κρίση και τα εμφανιζόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής έντονα καιρικά φαινόμενα , απαιτούν έναν ηγέτη που να μάχεται διαρκώς, με προνοητικότητα αλλά και με σχέδιο για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας ο οποίος ταυτιζόμενος με το ευρωπαϊκό ιδεώδες να απορρίπτει τις παρασιτικές ιδεολογικές αγκυλώσεις και να εφαρμόζει πολιτικές που δεν θα θέτουν υπό αμφισβήτηση τις ιστορικές κατακτήσεις του ελληνισμού.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα σε διάστημα ενός έτους αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τόσες απανωτές προκλήσεις όσες κανένας άλλος Πρωθυπουργός της μεταπολεμικής Ελλάδος, ανταποκρινόμενος πλήρως στην αναγκαιότητα των ιστορικών αυτών στιγμών για την πατρίδα μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή της θητείας του επεδίωξε με σχέδιο και θεσμικές παρεμβάσεις την οικονομική ανάταξη της χώρας, με επακόλουθο να εμφανιστούν άμεσα θετικά αποτελέσματα τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και στην επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς αγορές. Τον μήνα Φεβρουάριο του 2020 η Τουρκία στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής της, εργαλοιοποίησε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που βρίσκονταν στην επικράτειά της, σπρώχνοντάς τους προς τα ελληνικά σύνορα στον Εβρο, για να αλλοιώσει τον πληθυσμό και την εθνική συνείδηση των κατοίκων της Θράκης προκειμένου να υλοποίησει σε μεταγενέστερο χρόνο τα επεκτατικά σχέδιά της. Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν άμεση, αφού οι καθοριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο κατακρήμνισαν στον “Καιάδα” τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν αλλά ένωσαν έτι περαιτέρω τους Ελληνες μεταξύ τους.

Η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού τον μήνα Μάρτιο του 2020, ήρθε κατά την στιγμή που ο κινητήρας της οικονομίας είχε ενεργοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία της ανθρώπινης ζωής, με το οποιοδήποτε οικονομικό κόστος. Η κυβέρνηση και η ιατρική επιστημονική κοινότητα της πατρίδας μας με “χειρουργικού” τύπου επεμβάσεις στο πληγωμένο εδώ και χρόνια Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς το πρώτο κύμα της πανδημίας και να έχει γίνει πρότυπο που ακολουθείται πλέον παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τον μήνα Αύγουστο του 2020, η Τουρκία κατ’ εντολή του Ταγίπ Ερντογάν, με την παράλογη αλυτρωτική φιλοσοφία του, κλιμακώνει την επιθετικότητά της με διελεύσεις του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis συνοδευόμενο από το σύνολο σχεδόν του τουρκικού στόλου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για έρευνες και αναζήτηση υδρογοναθράκων.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με σωστή διπλωματία πέτυχε όχι μόνο την ευρωπαϊκή και αλλά και την διεθνή απομόνωση της Τουρκίας. Επίσης οι πολλαπλές ήττες στο επιχειρησιακό πεδίο της ανατολικής Μεσογείου που υπέστησαν οι Τούρκοι από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία, η ισχυρή στρατιωτική συνεργασία Γαλλίας – Ελλάδας, το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων μας δυνάμεων αλλά και η σύναψη συμφωνιών ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο οδήγησαν την Τουρκία να βάλει την “ουρά στα σκέλια” και να αποσύρει τα πλοία της. Τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020 οι κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρα μας βρέθηκαν πληττόμενες από πρωτόγνωρο ακραίο καιρικό φαινόμενο με την ονομασία “Ιανός” που στην καταστρεπτική του πορεία άφησε νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η πατρίδα μας βάλλεται όσο ποτέ, μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, από τόσες πολλές και μεγάλες απειλές και βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι που θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες και κρίσιμες, για το μέλλον της αποφάσεις, οι οποίες θα κρίνουν ακόμη και την ύπαρξή της. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ηγέτης με ισχυρή προσωπικότητα, αποτελεί επιβεβλημένη εθνική αναγκαιότητα για την πατρίδα μας. Δεν χρειαζόμαστε σήμερα πολιτικούς που αδιαφορούν για τα εξελισσόμενα γεγονότα και αναλώνονται στο να ποτίζουν την ελληνική κοινωνία με το δηλητήριο του μίσους και το φαρμάκι του διχασμού.

Τα Ελληνόπουλα έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε μια χώρα, η οποία θα τους παρέχει όλα τα απαιτούμενα εφόδια και θα τους δίνει τις δυνατότητες να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

*Ο κ. Γεώργιος Γρηγοράκος, είναι Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Δημότης ΛουτρακίουΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια