Header Ads

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ φ.1712

 

Δελτίο Τύπου της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορίνθου_Επίσκεψη Κεραμέως

  


Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορίνθου

Οι μάσκες περίσσεψαν, λείπουν οι εκπαιδευτικοί και οι αίθουσες. Με πλίνθους και κέραμους σχολεία δεν γίνονται.

Η επίσκεψη της Υπουργού στο 1ο Λύκειο Κορίνθου και στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου μόνο την σχολική πραγματικότητα δεν δείχνει. Σε ένα καλοστημένο σκηνικό, όπου όλα δείχνουν ότι βαίνουν καλώς

Επιχειρούν να μας πείσουν, ότι τα μαθήματα γενικής παιδείας σε Λύκειο της πόλης μας παραδίδονται σε ολιγομελή τμήματα, ενώ οι μαθητές στοιβάζονται στα μεγάλα σχολεία του Νομού μας, στην καλύτερη σε τμήματα 22 μαθητών και στην χειρότερη σε τμήματα 25 μαθητών.

Επιχειρούν να μας πείσουν ότι, στις σχολικές αίθουσες της πόλης μας τηρούνται όλες οι ενδεδειγμένες αποστάσεις, ενώ ανά δύο οι μαθητές μοιράζονται το ίδιο θρανίο, σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο, με τα θρανία στοιβαγμένα σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων.

Επιχειρούν να μας πείσουν ότι ο εξοπλισμός, η κάλυψη των αναγκών σε υποδομές, καθαριότητα και απολύμανση επαρκούν και με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, όπως από τα λεγόμενα του δήλωσε στο βίντεο, ότι όλα είναι καλά. Την ίδια στιγμή που στα διαλείμματα οι ελάχιστες καθαρίστριες ανά σχολείο, αδυνατούν να απολυμάνουν στοιχειωδώς κοινόχρηστες επιφάνειες Επιχειρούν να μας πείσουν ότι μερίμνησαν για να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες, που η νόσος COVID-19 απαιτεί, όταν όλη την ευθύνη για τη διαχείριση, την εποπτεία της πορείας της νόσου COVID19, ανά σχολική μονάδα έχει ανατεθεί σε έναν καθηγητή που παράλληλα με το σύνολο των διδακτικών και εξωδιδακτικών καθηκόντων, εκπαιδεύει, θερμομετρά, εντοπίζει και διαχειρίζεται ύποπτο κρούσμα, παρακολουθεί την πορεία του τελευταίου ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίας …..και όλα αυτά χωρίς καμία εκπαίδευση!

Επιχειρούν να μας πείσουν ότι τα όποια κενά θα έχουν καλυφθεί μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, όταν καμμιά ιδιαίτερη προετοιμασία δεν έγινε για να αντιμετωπισθεί η νέα πραγματικότητα. Ούτε καν προσλήψεις περισσότερων εκπαιδευτικών και τώρα τρέχει να τα καλύψει με τρίμηνες συμβάσεις Επιχειρούν να μας πείσουν. Δεν μας είπαν τίποτα!

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι, όπως και σε πολλά σχολεία της Ελλάδας, μεγάλα σχολικά συγκροτήματα τελούν υπό κατάληψη ή τελούσαν τις τελευταίες μέρες Επιχειρούν να μας πείσουν ότι όλα καλά και ότι όλα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά και αν δεν λειτουργούν είναι γιατί υποκινούνται ...

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια