Header Ads

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ φ.1714

 

Με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής

  

Αρχαίαι Σικυών τη 9η Οκτ. 2020 

 Κυρία Διευθύντρια 

 Εξ αφορμής της αποφάσεως του δικαστηρίου δια την Χρυσή Αυγή, «η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» , ήταν η δήλωσις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δε ΠτΔ τόνισε, «σημαντική ημέρα για την Δημοκρατία».

Η Δημοκρατία όμως είναι το σύστημα διακυβερνήσεως της Χώρας, το οποίον ουδενός προσώπου ή οργανώσεως τυγχάνει αντίπαλος επιδιώκουσα νίκας και επαίνους. Είναι το σύστημα το οποίον λειτουργεί συμφώνως προς τους Νόμους τους οποίους το ίδιον έχει θεσπίσει και τους οποίους η Ανεξάρτητας Δικαιοσύνη, άνευ προκαταλήψεων, πιέσεων ή εκφοβισμών εφαρμόζει δικάζουσα παρεκκλίσεις εκ της νομιμότητας.

Κατά την τελευταίαν , περί ης ο λόγος, δίκην κατέστημεν μάρτυρες της παρουσίας πέριξ του δικαστηρίου 20.000 θαυμαστών των αλήστου μνήμης σφαγέων του ΕΑΜ. ΕΛΑΣ, ΟΠΛΑ επιθυμούντων όπως, το δικστήριον της Δημοκρατικής Πολιτείας, μεταβάλλουν εις «Λαικόν» τούτον. Εις «Λαικόν δικαστήριον» της εποχής καθ΄ήν, εις την ύπαιθρον κυρίως Χώραν, ως ενθυμούμεθα οι παλαιότεροι , βασίλευε ο τρόμος και η κομμουνιστική αυθαιρεσία, αθώοι δε ωδηγουντο εις τον θάνατον κατόπιν της προστασίας τυχαίων και πολλάκις αγραμμάτων οργάνων της ΟΠΛΑ εκτελούντας χρέη Εισαγγελέως. Η δίκη υπό τας συνθήκας υφ’ ας διεξήχθη, ευκόλως δύναται να χαρακτηρισθή υπό των καταδικασθέντων ως μη «Δίκαια» επί πλέον δε, μη περιποιούσα τιμήν εις την Δημοκραρικήν Πολιτείαν, ήτις ανέχεται τοιαύτην κατάστασιν.

Η απόφασις του δικαστηρίου άνευ της παρουσίας του όχλου πέριξ αυτού, πιστεύω θα ήταν και πάλιν η ίδια, θα είχεν όμως επιπλέον περισωθεί η σοβαρότης του Κράτους και δεν θα είχε τρωθεί ο πολιτισμός μας 

 Μετά τιμής 

Ανδρέας Ντάνος 
Αντισμήναρχος ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια