Header Ads

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ; φ.1714

 

Ανεπάρκεια και ανικανότητα της Δημοτικής αρχής ;

  


-ΤΡΑΓΩΔΙΑ για τον τόπο μας, τον ιστορικό Δήμο Σικυωνίων, από την ανεπάρκεια και ανικανότητα της Δημοτικής αρχής.

-Πληρώνουν οι Δημότες χιλιάδες ευρώ την καταστροφή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης του Κιάτου.

-Από τον Οκτώβριο του2019 παραχωρήθηκε από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ στον Δήμο Σικυωνίων, με μηνιαίο μίσθωμα, ο Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης του Κιάτου, με αμοιβαίους όρους και προϋποθέσεις.

-Μεταξύ των άλλων, «ο «Μισθωτής» έχει την υποχρέωση να διατηρεί το «Μίσθιο» καθαρό και να το χρησιμοποιεί κατά τρόπον που να μη θίγει τα χρηστά ήθη, την ησυχία, την υγεία, εργασία και ασφάλεια των γειτόνων».

Αντ’ αυτού όμως οι κτηριακές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλοντας χώρος βρίσκονται σε άθλια κατάσταση από την εγκατάλειψη τους, από την Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων. Ειδικότερα:

Α]Έχουν εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση 70/100 αθίγγανοι και έχουν μετατρέψει τον Σ.Σ. σε υπνωτήριο, τουαλέτα, πλυντήριο, εστιατόριο κ.λ.π.

Β] Οι αθίγγανοι, και όχι μόνο, έχουν καταστρέψει τα πάντα στον Σ.Σ. [Τοίχους, πόρτες, τζάμια, τουαλέτες, έπιπλα κ.λ.π.] Το μόνο που έχει απομείνει είναι οι τοίχοι και αυτοί κατεστραμμένοι. Τους συνοδεύουν αδέσποτοι σκύλοι και βάζουν φωτιές για να μαγειρεύουν και να ζεσταθούν.

Γ] Έχουν δημιουργηθεί, από το μεγάλο όγκο των απορριμμάτων που βρίσκονται εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων και στον περιβάλλοντα χώρο αντιαισθητικές καταστάσεις και ανθυγιεινές εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για την Δημόσια υγεία.

Δ]Έχουν δημιουργηθεί, «τεράστια» προβλήματα υγείας, ησυχίας, εργασίας και κυρίως ασφάλειας, όχι μόνο των γειτόνων αλλά συνολικά των κατοίκων της πόλης και της περιοχής. Είναι σχεδόν ανέφικτο να περάσουν από την περιοχή του Σ.Σ. τα παιδιά και οι γυναίκες.

Τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά, γιατί πέρα από την μη αξιοποίηση του Σ.Σ. δημιουργούνται και σοβαρά προβλήματα προστασίας, ασφάλειας και υγείας των κατοίκων της περιοχής. 

ΚIATO 13 - 10 – 2020
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ





Δεν υπάρχουν σχόλια