Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1711

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Συνεδρίαση «Δούρειος Ίππος» στο Βερολίνο;


Στις 13/7/20 στο Βερολίνο, υπήρξε, κατ’ ομολογία του πρωθυπουργού, μυστική «έγγραφη συμφωνία» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος. Εκεί η Ελλάδα φαίνεται πως έσπασε ένα ακόμα ταμπού, υπογράφοντας μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, και της έως τώρα επίσημης θέσης του ΥΠΕΞ. Πρόκειται για μία κίνηση που θυμίζει έντονα την απόσυρση της μεραρχίας από τη Μεγαλόνησο που υπήρξε μεθόδευση για την τραγωδία και κατάληψη του 40% της Κύπρου από την Τουρκία.

Όπως φοβόντουσαν όλοι, στο Βερολίνο, η κυβέρνηση έκατσε σε στημένο γερμανικό τραπέζι, δεσμευόμενη μέχρι και να απέχει από έρευνες νοτίως της Κρήτης, εξυπηρετώντας πλήρως τις γερμανικές και τουρκικές βλέψεις για την περιοχή. Ακόμα και αν η εν λόγω γραπτή συμφωνία καταπατήθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι συνειδητοποίησαν πως η ηττοπαθής Αθήνα θα ενέδιδε σε περαιτέρω διεκδικήσεις, παραμένει ωστόσο ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο αποδυναμώνει την πολιτική και διπλωματική ισχύ της Ελλάδας. Τέλος, μας αποδυναμώνει και νομικά, μιας και θα προστεθεί και αυτή στον περίφημο φάκελο, τον οποίο θα ανοίξουν οι δικαστές του μέλλοντος για να τελεσιδικήσουν, σε περίπτωση διαιτησίας ή διεθνούς δικαστηρίου.

Το ανωτέρω θανάσιμο αμάρτημα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, κατατείνει εν συνόλω στην ισχυροποίηση των τουρκικών επιχειρημάτων έναντι της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα, ανοίγουν την όρεξη και προκαλούν νέο κύκλο διεκδικήσεων της τουρκικής επιθετικότητας, μιας και η Αγκυρα συνειδητοποιεί πως λαμβάνει αμαχητί ό,τι απαιτήσει από την Αθήνα. Όι καταστροφικές αποφάσεις, συμφωνίες και πράξεις, παρουσιάστηκαν δε ως ιστορικές νίκες, από ένα κυριολεκτικά εξαγορασμένο δημοσιογραφικό κύκλωμα, που παρουσιάζει κατά το δοκούν «τη μέρα νύχτα» Όι ευθύνες για το «μασάζ» και την πλύση εγκεφάλου, υπέρ της παράδοσης άνευ όρων που επιχειρείται και καλλιεργείται στους πολίτες, είναι μεγάλες και διαμοιράζονται στην πολιτική, δημοσιογραφική και ακαδημαϊκή ελίτ της χώρας μας. Χρέος και ευθύνη της υγιούς και πατριωτικής κοινωνίας είναι η οργάνωση για αντίσταση και ανάσχεση των ολέθριων μεθοδεύσεων οποθενδήποτε προερχομένων. Όι κόκκινες γραμμές να τηρηθούν και . μακρυά από συνεδριάσεις στη Γερμανία. Είναι σημαδεμένες ανθελληνικά. Πηγή: infognomonpolitics. gr





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Τα πάνω κάτω στη «σκακιέρα» της Μεσογείου


Αιφνιδιαστικές εξελίξεις , αναφέρει το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, έχουμε μετά την προχθεσινή αίτηση της Γαλλίας που θέλει να εισέλθει στο Φόρουμ των χωρών EastMed Gas, το οποίο αναβαθμίζεται σε οργανισμό με όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της κίνησης. “Η Γαλλία ζήτησε να συμμετάσχει στο φόρουμ EastMed Gas”, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Τάρεκ Ελ¬Μόλα. Τα σημερινά μέλη του οργανισμού είναι η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Παλαιστινιακή Αρχή. Η αναβάθμιση του Φόρουμ αυτού σε οργανισμό έρχεται εν μέσω εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με την προκλητική στάση της Αγκυρας. Επτά υπουργοί ενέργειας υπέγραψαν την νέα Χάρτα του οργανισμού , δημιουργώντας μια ζωτική πλατφόρμα χωρών, η σχέση των οποίων αλλάζει άρδην. Σύμφωνα με κοινή δήλωση, το υπουργείο πετρελαίου της Αιγύπτου φιλοξένησε την τελετή υπογραφής της χάρτας του οργανισμού, ο οποίος θα έχει ως έδρα του το Κάιρο. Τα μέλη είναι Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία ενώ όπως αναμένεται θα προσχωρήσει στην συνέχεια και η Γαλλία.

Η ένωση αυτή ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 για να «δημιουργήσει μια περιφερειακή αγορά φυσικού αερίου, να βελτιστοποιήσει την ανάπτυξη πόρων, να μειώσει το κόστος των υποδομών, να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και να βελτιώσει τους εμπορικούς δεσμούς, διασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφάλεια αυτών των κινήσεων». Ο οργανισμός θέτει «ένα κοινό όραμα για συστηματικό διάλογο. Σέβεται πλήρως τα δικαιώματα των μελών του βάσει του διεθνούς δικαίου και υποστηρίζει τις προσπάθειες για επένδυση των αποθεμάτων τους, μέσω της αποτελεσματικής συνεργασίας ». “Η υπογραφή του χάρτη γίνεται εν μέσω εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σχετικά με την τουρκική στάση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, δύο στενών συμμάχων της Αιγύπτου. Η σύγκρουση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο μετά την υπογραφή της συμφωνίας Αιγύπτου και Ελλάδας σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους τον Αύγουστο για τη δημιουργία αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών. Η είσοδος της Γαλλίας και η αναβάθμιση του Φόρουμ σε οργανισμό αλλάζει ριζικά το παιχνίδι στην Α. Μεσόγειο αφού όλα “δείχνουν” αμυντική συνεργασία

Το όλο σχέδιο υποστηρίζεται και από την παγκόσμια τράπεζα, γεγονός που προσδίδει άλλη οντότητα στα σχέδια των χωρών της περιοχής. Επισημαίνουμε ότι οι διεθνείς Οργανισμοί είναι διακρατικά όργανα, αποτελούνται δηλαδή από κράτη¬μέλη που έχουν κοινούς σκοπούς και μόνιμη συνεργασία σε θέματα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, αμυντικά, ανθρωπιστικά, μορφωτικά και σε θέματα ασφαλείας.





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ούτε να το σκέφτονται...


Σύμφωνα με τον Δήμο Λιακόπουλο του el.gr , κυκλοφόρησε πρόταση ΣΟΚ για το Αιγαίο – Αναγκάστηκε να διαψεύσει ο ίδιος ο Αμερικανός Πρέσβης. Οι απόστρατοι Τούρκοι ναύαρχοι Τζιχάτ Γιαϊτζί και Τζεμ Γκιουρντενίζ, που θεωρούνται οι «γκουρού» της θεωρίας της «Γαλάζιας Πατρίδας», της τουρκικής δηλαδή επέκτασης, μεταξύ άλλων, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, επικεντρώνουν τα πυρά τους κατά της Ελλάδας, στο θέμα της λεγόμενης «αποστρατικοποίησης» των νήσων, δημιουργώντας σχετικό κλίμα στην τουρκική κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας προκλητικά πως αποτελεί κίνδυνο για την «εθνική ασφάλεια» της Τουρκίας.

Η πραγματικότητα είναι πως οι Τούρκοι θέλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις να αφήσουν τα νησιά στην μοίρα τους, ώστε οι Τούρκοι να μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν απόβαση, όπως συνέβη στην Κύπρο το 1974. Από την πλευρά της η Αμερικανική διπλωματία δεν θα τολμούσε, λόγω της απάντησης που θα λάμβανε, να προχωρήσει σε μια τέτοια πρόταση στην Ελληνική κυβέρνηση.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ

Υπάρχουν ιδέες του διεθνούς παράγοντα για «μερική αποστρατιωτικοποίηση” των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Κυκλοφορούσε η πληροφορία πως οι Αμερικανοί σκέφτονται μια πρόταση, η οποία είναι βολική για την ίδια την Τουρκία: να απομακρύνουν και οι δύο χώρες από την περιοχή όπλα «Πρώτου Πλήγματος». Και είναι βολική λύση για την Τουρκία διότι τέτοια όπλα (και η ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα του Αιγαίου τέτοιο όπλο θεωρείται) θα πρέπει να αποσύρει κυρίως η Ελλάδα. Ωστόσο, ο ίδιος ο Αμερικανός Πρέσβης απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο απαντώντας προσωπικά σε σχετικό δημοσίευμα χθες το βράδυ: «Σας διαβεβαιώ πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κάνουν προτάσεις τέτοιου τύπου. Δεν είναι αυτή η φύση της συμμαχίας μας. Όπως έχω πει συχνά, μία δυνατή και ασφαλής Ελλάδα είναι προς συμφέρον των ΗΠΑ». Αν τολμήσουν να υποκύψουν Μητσοτάκης και Δένδιας σ΄αυτή τη μηχανορραφία του κανιβαλισμού της χώρας, θα φέρουν το στίγμα της αισχάτης προδοσίας γιαυτό ελπίζουμςε πως δεν θα ανεχθούν παρόμοιες εντολές…





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Με αυτήν την Τουρκία του Ερντογάν θα συζητήσουμε;


Όπως αναφέρει το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Κούρδος συγγραφέας και διανοούμενος Ρετζέπ Μαρασλί, αναδεικνύει τη ρητορική μίσους των τουρκικών ΜΜΕ απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με λίστα που δημοσίευσε η αρμενική εφημερίδα Agos της Κωνσταντινούπολης. Η εφημερίδα κοινοποίησε τις 24 ομάδες σε βάρος των οποίων δημοσιεύονται σε τουρκικά ΜΜΕ τα περισσότερα κείμενα με ρητορική μίσους, παρουσιάζοντας στοιχεία για το 2019. «Στην αναφορά για την ρητορική μίσους στα ΜΜΕ, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδας Agos, λόγω του ότι Έλληνες και Κύπριοι προβάλλονται ως δύο διαφορετικές κατηγορίες, διακρίνονται να είναι στην 3η και 5η θέση, αλλά επειδή στην πραγματικότητα εννοούν την ίδια ομάδα, η ρητορική μίσους κατά των Ελλήνων στην Τουρκία βρίσκεται στην 1η θέση» σχολιάζει ο Μαρασλί, αναρτώντας και τη σχετική λίστα, με αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ ανά ομάδα.

Τούρκοι απειλούν τη «Δημοκρατία»: “Μία μέρα θα στήσουμε στην Αθήνα την τουρκική σημαία” Τουρκοί εκδικητές “Δημοκρατίας”. Μία παρέα Τούρκων εθνικιστών από το Μπόλου, τηλεφώνησαν στην εφημερίδα «Δημοκρατία» στην Αθήνα και έβαλαν στο ακουστικό οθωμανικά εμβατήρια, ενώ δεν έλλειψαν και οι εθνικιστικές κορόνες. Μάλιστα, το «κατόρθωμα» του Μαχμούντ Αλάν και της παρέας του, καταγράφηκε και το βίντεο «ανέβηκε» στα social media όπου έγινε viral, ενώ έγινε θέμα και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τουρκίας..

«Στο Μπόλου ο Μαχμούντ Αλάν και οι φίλοι του δια μέσω του internet βρήκαν το τηλέφωνο της εφημερίδας Δημοκρατία και τους τηλεφώνησαν. Όταν στην εφημερίδα σήκωσαν το τηλέφωνο, αυτοί για να δείξουν την αντίδρασή τους, από άλλο τηλέφωνο έβαλαν στους εργαζόμενους της εφημερίδας Δημοκρατία να ακούσουν ένα οθωμανικό εμβατήριο. Την ώρα που ακουγόταν το οθωμανικό εμβατήριο πήρε στα χέρια του το τηλέφωνο ο ήρωας Αλή Φιντικτσί και απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εφημερίδας Δημοκρατία τους είπε “Μία μέρα θα στήσουμε στην Αθήνα την τουρκική σημαία. Αυτό μετέφρασε το από τα τουρκικά. Εσύ θα μάθεις τη δική μου γλώσσα και όχι εγώ» αναφέρει το ensonhaber. com αναρτώντας και το σχετικό βίντεο. Όπως εξήγησε ο Αλάν, επέλεξαν ν’ αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο λόγω του πρόσφατου πρωτοσέλιδου της ελληνικής εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο «Siktir Git Mr. Erdogan» (Αντε γ... κ. Ερντογάν). Με αυτήν την Τουρκία του Ερντογάν θα συζητήσουμε; 





Δεν υπάρχουν σχόλια