Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1711

 

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
 Βουλευτής Ν. Κορινθίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

“Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της χώρας αποτελεί μονόδρομο κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας”


  


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι καλούμαστε σήμερα να τοποθετηθούμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο επί ενός νομοσχεδίου κομβικής σημασίας, διότι αφορά στην επίλυση ίσως του σημαντικότερου διαχρονικά προβλήματος της ελληνικής πολιτείας. Η δημιουργία ενός λειτουργικού Κράτους με αποδοτική διοικητική δράση προς όφελος τόσο της κοινωνίας όσο και της οικονομίας αποτέλεσε και εν μέρει αποτελεί διαχρονικά την αχίλλειο πτέρνα της ιστορικής μας πορείας, με τα γνωστά και σε ορισμένες περιπτώσεις τραγικά αποτελέσματα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του Τόπου.

«……..Είμαι πεπεισμένη ότι ίσως για πρώτη φορά έχουμε μια χρυσή ευκαιρία να κερδίσουμε το συγκεκριμένο στοίχημα, διότι η πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, η τεχνογνωσία των πολιτικών υπευθύνων του Υπουργείου, αλλά και η κοινωνική ωριμότητα των πολιτών δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για την πραγμάτωση ενός εθνικού στόχου. Μπορούμε να τα καταφέρουμε εκεί που πραγματικά είχαμε συνολικά αποτύχει. Και αυτό δεν συμβαίνει τυχαία, αλλά διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η τεχνολογική εξέλιξη μας προσφέρει απλόχερα το εργαλείο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, ώστε να ανοίξουμε την πόρτα της καταπολέμησης ριζωμένων, επί δεκαετίες, παθογενειών στην διοικητική λειτουργία του κράτους και όχι μόνο.»

«…Γιατί όμως οι ψηφιακές δυνατότητες θα επιτύχουν εκεί όπου απέτυχε κάθε άλλη προσπάθεια να έχουμε ένα αποτελεσματικό Κράτος ως πολλαπλασιαστή ισχύος της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας;

Διότι η φύση των ψηφιακών δυνατοτήτων που μας προσφέρει η τεχνολογική εξέλιξη είναι τέτοια που μας επιτρέπει, όταν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση, να υπηρετήσουμε σειρά στρατηγικών στόχων, σύμφωνα πάντα με τις συνταγματικές επιταγές για τις υποχρεώσεις του κράτους. Μιας σειράς στρατηγικών στόχων που επιβάλλονται από τις παγκόσμιες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης και της ψηφιακής αγοράς. Οι πολίτες, οι επιχειρήσεις θα έχουν σύμμαχο τους ένα κράτος που λειτουργεί διοικητικά με διαφάνεια υπερασπίζοντας την ευνομία. Θα έχουν ένα κράτος σύμμαχο, που θα τους προσφέρει υπηρεσίες με ταχύτητα, με εγκυρότητα και με ασφάλεια, εξοικονομώντας πόρους και παραγωγικές δυνάμεις. Ενα κράτος που θα έχει δημιουργήσει ένα σταθερό και δίκαιο πλαίσιο, ώστε να μπορούν να δρουν απερίσπαστοι σε κάθε δραστηριότητα τους, είτε κοινωνική είτε οικονομική. Ενα κράτος που θα ακολουθεί και θα καθοδηγεί την χώρα και τους πολίτες στις προκλήσεις μια ταχύτατα εξελισσόμενης τεχνολογικής πορείας προς το μέλλον».

«…Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους αποτελεί για εμένα προσωπικά ίσως τον πιο καθοριστικό παράγοντα της κοινωνικής και οικονομικής μας εξέλιξης, που θα κρίνει εάν παραμείνουμε ως χώρα και ως πολίτες προσκολλημένοι στις παθογένειες του παρελθόντος ή θα ακολουθήσουμε τις επιταγές ενός μέλλοντος, που είτε μας αρέσει είτε όχι θα είναι Ψηφιακό. Η εργασία που επιτελείται από την ομάδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι εξαιρετική και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε ενεργά στην ευόδωση των στόχων τους. Τώρα είναι η Ώρα, Άύριο θα είναι Άργά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια