Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1710

 

Χρίστος Δήμας:

Έμπρακτη στήριξη του Χρίστου Δήμα στα σχολεία της Κορινθίας

 



Στο Δημοτικό Σχολείο των Καλλιάνων Στυμφαλίας παρέστη για τον φετινό Αγιασμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του Νομού μας Χρίστος Δήμας. Το σχολείο των Καλλιάνων, με τη βοήθεια του κ. Δήμα, ενισχύθηκε πρόσφατα από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με ολοκαίνουργια θρανία, καρέκλες, έδρες κ.α. τα οποία ήδη έχουν σταλεί και τοποθετηθεί στο σχολείο. Στο ορεινό αυτό σχολείο φοιτούν περισσότερα από 70 παιδάκια από όλα τα χωριά της περιοχής της Στυμφαλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρίστος Δήμας από την περσινή χρονιά είχε φροντίσει ώστε το σχολείο της Στυμφαλίας να αναβαθμιστεί από πενταθέσιο σε εξαθέσιο ενώ και τη φετινή χρονιά με τη φροντίδα της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Διευθύντριας του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων, θα λειτουργήσει χωρίς ελλείψεις.

Και για τα σχολεία του Φενεού αλλά και για το Γυμνάσιο της Στυμφαλίας από πέρσι ο κ. Δήμας είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή πληρότητα σε εκπαιδευτικούς ενώ στόχος είναι να επιτευχθεί το ίδιο και φέτος. Μάλιστα ο Κορίνθιος υφυπουργός έχει επικοινωνήσει τόσο με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης του Νομού όσο και με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους έχει επισημάνει τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα σχολεία των ορεινών περιοχών του Νομού μας, ζητώντας τους να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε και τη φετινή χρονιά να υπάρξουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Εκτός από το σχολείο της Στυμφαλίας όμως, η νέα σχολική χρονιά βρίσκει ενισχυμένα σε εξοπλισμό το Γυμνάσιο του Σοφικού, το Δημοτικό Σχολείο της Αλμυρής καθώς και το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου. Στην αναβάθμιση των υποδομών όλων αυτών των σχολείων ο Χρίστος Δήμας συνέβαλλε σημαντικά.

Επίσης το Δημοτικό Σχολείο στο Μούλκι, όπου φοιτούν τα παιδιά τόσο από το Μούλκι όσο και από το Βασιλικό, είχε ανάγκη από μία επιπλέον αίθουσα και είχε κατατεθεί από τη Διεύθυνση του Σχολείου σχετικό αίτημα στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για μία προκατασκευασμένη αίθουσα. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μουλκίου Γιώργος Κοτούλας ευχαρίστησε δημόσια τον Χρίστο Δήμα αλλά και το Νίκο Ταγαρά για το ενδιαφέρον τους προκειμένου να διατεθεί η αίθουσα στο σχολείο του χωριού, κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο αφού οι διαθέσιμες αίθουσες ήταν ελάχιστες και η ζήτηση από σχολεία όλης της χώρας μεγάλη.

Επίσης πρόσφατα ο Χρίστος Δήμας είχε εμπράκτως στηρίξει την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού καθώς μεσολάβησε ώστε να τυπωθεί από το τυπογραφείο της Βουλής, χωρίς έξοδα για το σχολείο, το παιδικό παραμύθι «Ο κυρ Λάζαρος και οι δράκοι» που είχαν επιμεληθεί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

** Παρά το βαρύ πρόγραμμα που έχει λόγω των καθηκόντων του στο Υπουργείο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας πάντα βρίσκει χρόνο να είναι στην Κορινθία και κοντά στον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Λουτράκι όπου γιόρταζε η Παναγία η Γιάτρισσα. Ως λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μία ημέρα νωρίτερα ήταν αυτός που από την Κόρινθο έδωσε την εκκίνηση στο 5o Ράλλυ Κορίνθου που διοργανώνει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας. Επίσης παρακολούθησε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Λόγου και Τέχνης Αλκυονίδες και το ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων


Δεν υπάρχουν σχόλια