Header Ads

Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΙΤΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ φ.1710

 

 




Kυριάκος Κόκκινος 
Δικηγόρος - Coach


Η σταύρωση του Ελληνισμού είχε αίτια, υπεύθυνους και πνευματικούς λόγους


Η σταύρωση του Ελληνισμού είχε αίτια, υπεύθυνους και πνευματικούς λόγους, που απαιτούνταν, μια κι η πορεία μας είχε και δυστυχώς εξακολουθεί να έχει εγκαταλειφθεί στον αυτόματο πιλότο κι αυτός είναι και άσχετος και ανήθικος! Ο Σταυρός φίλοι μου, μια κι η ταυτότητα της ημέρας εορτής Του και μνήμης της καταστροφής του Ελληνισμού της Μικρασίας μόνο τυχαία δεν είναι, είναι σύμβολο πόνου, αλλά και μιας διαδικασίας εξυγίανσης και αναζωογόννησης! Οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μαθήματά μας από τα ιστορικά μας παθήματα κι ελπίζω , καθώς αυτές τις ημέρες παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο, στην Ε. Ε., στο ΝΑΤΟ, τοπικά και παγκόσμια, να μην ξεχνάμε τους ατομικά και συλλογικά υπεύθυνους της τραγωδίας... κάθε εθνικής και διεθνούς τραγωδίας!

Πάντα αναζητώντας με διεισδυτικό, κριτικό κι ειλικρινές βλέμμα τα αληθή αίτια, για να τα διορθώσουμε, έστω σήμερα!

 



Κυρίως οφείλουμε να μην θεωρούμε ότι εμείς, καθένας από εμάς, δεν έχει καμμία ευθύνη γι’ αυτήν την όποια καταστροφή, όταν και σήμερα είμαστε τόσο εύκολοι στην καλλιέργεια των ίδιων αιτίων... με ιδεολογικούς κι άλλους διχασμούς, φιλοτομαρισμούς, ενδοτισμούς κι εθελόδουλες ντροπιαστικές επικύψεις.

Ο κόσμος φίλοι μου θα αλλάξει μόνον όταν συνειδητά θα βαδίσουμε μία ανάστροφη δύσβατη πορεία ανάταξης της ζωής μας, με την Ανάσταση καθενός και όλων μας μαζί, με όρους αξιών, διορθώνοντας και βγάζοντας πρώτα το δοκάρι από τα μάτια μας!

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος Πρόεδρος Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια