Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1710

 

Ψυχογιός Γεώργιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα σχολική χρονιά στην Κορινθία
 



Ανάρτηση του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Ψυχογιού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και για τα προβλήματα που φαίνονται ήδη πριν μπουν τα παιδιά στις αίθουσες, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος από τον αγιασμό στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Κορίνθου, όπου και παραβρέθηκε.

«Παρουσία μαθητών/ τριών, εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά απουσία αντισηπτικών - μόνο ελάχιστα υπήρχαν που είχαν ξεμείνει από το καλοκαίρι -, μασκών - ήρθαν χτες βράδυ (!) αλλά δεν είχαν προλάβει να διανεμηθούν -, επιπλέον διδακτικού προσωπικού και καθαριότητας - ήταν οι ίδιοι και λιγότεροι - και χωρίς επαρκή εξοπλισμό τηλεκπαίδευσης, ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά σε δύο από τα πιο κεντρικά σχολεία της Κορίνθου. Το επιτελικό κράτος των «αρίστων» της ΝΔ δεν έχει προχωρήσει στα στοιχειώδη ούτε για την υγειονομική προστασία και θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας και εν τέλει της κοινωνίας.

Απαιτούμε άμεση χορήγηση των απαραίτητων υλικών, επιπλέον προσλήψεις σε καθαριότητα και εκπαιδευτικό προσωπικό και με μόνιμες θέσεις, μείωση των μαθητών ανά τάξη σε χώρους που μπορούν και έπρεπε να βρεθούν, έκτακτο κονδύλι στους Δήμους για την κάλυψη των βασικών αναγκών, υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, πρόσβαση όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και γενικότερα στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Η πρώτη εικόνα παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων, παρά τις δυσκολίες, ήταν δυναμική και εμείς από την πλευρά μας δεν θα επιτρέψουμε να αφεθούν μόνοι τους και να απαξιωθεί το δημόσιο σχολείο, οπως επιδιώκει η κυβέρνηση.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και αλληλεγγύη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια