Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1710

 


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


«Ανοχύρωτη πόλη» η Κόρινθος…


Από αυτήν εδώ τη στήλη του Πρωτοσέλιδου άρθρου της εφημερίδας μας έχουμε αναφερθεί κατ΄ επανάληψη ότι: Η Διεθνής Κατάσταση, η οποία υπάρχει σήμερα ανά την Υφήλιο με τα γεγονότα, που έχουν δημιουργηθεί στην Ουκρανία, στη Συρία, στο Ιράκ στη Λιβύη, στο Παρίσι, στην Αγία Πετρούπολη, στην Αφρική και σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά την Υφήλιο, επιβάλλουν περίσκεψη από μέρους της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η απόσχιση ενός μέρους της Επικράτειας με ένα δημοψήφισμα, που αμφισβητείται μονόπλευρα από ενόχους της ίδιας Διεθνούς παράβασης, δεν είναι μία απλή υπόθεση. Συνέβη στην Ουκρανία και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στη Γεωργία, στη Σερβία με το Κόσσοβο, στην Κύπρο, σήμερα στη Συρία, ενώ επίσης προετοιμάζεται σήμερα το έδαφος για περαιτέρω αποσχίσεις εδαφών από χώρες της Νότιας Βαλκανικής και σε άλλες περιοχές του Πλανήτη. Τείνει να γίνει της μόδας, σαν να μη συμβαίνει τίποτα το σοβαρό. Εφαρμόζεται η αρχή του «Διαίρει και βασίλευε».

Η Ακεραιότητα των Κρατών, τα Κυριαρχικά Δικαιώματα των Εθνών, αλλά και οι Κατακτήσεις των Λαών της Γης, ποδοπατού νται βάναυσα από ολιγαρχίες και Συνω μοτικές δραστηριότητες των παικτών στη Παγκόσμια Σκακιέρα. Οι παραπάνω κρατι κοί φορείς, που μνημονεύσαμε, έχουν τη ευθύνη να μελετούν τις πληροφορίες κα τις δραστηριότητες άλλων χωρών, που έχουν εδαφικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Με την Οικονομική κρίση και την Υφεση που έχουν πλήξει την Ελλάδα, εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι, γιατί ανοίγει η όρεξη των γειτόνων μας, που πεισματικά δεν αποποιούνται των επεκτατικών βλέψεων κατά της χώρας μας. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια την ανάγκη πολύπλευρης προετοιμασίας απόκρουσης οιουδήποτε τυχόν επιβουλέα για παν ενδεχόμενο. Δυστυχώς το Επαχθές Μνημόνιο και άλλες σκοπιμότητες, με τη σύμπραξη δυστυχώς Ελληνικών Κυβερνήσεων, έχουν αποδυναμώσει το έμψυχο και το άψυχο δυναμικό των Ε νόπλων Δυνάμεων της χώρας. Ευτυχώς, όμως, όπως γνωρίζουμε το υψηλό ηθικό κα τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας διατηρούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο αποτροπής.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να απασχολήσει υπεύθυνα και σοβαρά τις αρμόδιες Ηγεσίες της χώρας η ενεργοποίηση του Σχεδίου της Παλλαϊκής Αμυνας, πέραν της βορείου Ελλάδας, σε όλες τις πόλεις της χώρας. Μετά τη διάλυση των ΤΕΑ, το λιγότερο που θα έπρεπε να έχει συσταθεί σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα σύνορά μας, είναι η λεγόμενη Πολιτοφυλακή ή Εθνοφρουρά από τον καιρό της Ειρήνης, κατά το πρότυπο άλλων χωρών, όπως στις ΗΠΑ και αλλαχού. Οταν υπάρχουν οι Υποδομές κράτησης λαθρομεταναστών όπως στην Κόρινθο, αποτελεί ανάγκη η ύπαρξη ετοιμοπόλεμης μονάδας, γιατί είναι εύκολο να μετατραπούν οι 2000 – 3000 ελεύθεροι – κρατούμενοι σε σχηματισμό αντάρτικου πόλεως. Οταν έχουμε ολομέτωπες διεκδικήσεις Ελληνικών εδαφών, από μουσουλμανικές χώρες, το θέμα αυτό θα έπρεπε να είχε απασχολήσει προληπτικά τους αρμοδίους. Από τότε που διαλύθηκε το 6ον Σ.Π. η Κόρινθος είναι «Ανοχύρωτη πόλη»…

Ο «Κορίνθιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια