Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1709


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων



Μητσοτάκης: «Να αναδείξουμε το ταλέντο των ανθρώπων μας στην καινοτομία…


«Χαίρομαι που Έλληνες που έχουν φύγει από τη χώρα μας, επιστρέφουν και είναι διατεθειμένοι να ασκήσουν εδώ την επιχειρηματική τους δραστηριότητα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 03 Σεπτεμβρίου 2020

Στη δυναμική που αναπτύσσεται από νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, οι δραστηριότητες των οποίων απευθύνονται στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια αγορά, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, σε συζήτηση του με εκπροσώπους ενός cluster ειδικών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε και στη σημασία των «ανοιχτών δεδομένων» για την άσκηση δημόσιων πολιτικών, με πιο ενδεικτικό παράδειγμα την αξιοποίηση τους για την χάραξη πολιτικής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός - μετά από σχετική αναφορά του προέδρου της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσου Τζήκα - υπενθύμισε ότι ο ίδιος, εργαζόμενος στο παρελθόν για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, είχε δημιουργήσει το πρώτο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών για επενδύσεις σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πρόσθεσε. «Χαίρομαι, που διαπιστώνω ότι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ιδανικό οικοσύστημα νέων επιχειρήσεων, που εφαρμόζουν, στην πράξη, τις αρχές, τις οποίες πάντα πρέσβευα. Ουσιαστικά, αναπτύσσουμε μια τεχνογνωσία, η οποία δεν απευθύνεται μόνο στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια αγορά». Πρόσθεσε δε ότι το οικοσύστημα αυτό υποστηρίζεται με ενέργειες που γίνονται και από την κυβέρνηση, αλλά και από την περιφέρεια και τους κατά τόπους φορείς, με μια σειρά από ενέργειες, με φορολογικά και άλλα κίνητρα, με κατεύθυνση κεφαλαίων για την υποστήριξη της έρευνας, κ.α.

Στην συνάντηση παρέστησαν και τοποθετήθηκαν για επιμέρους θέματα που αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας και την διασύνδεση τους με την αγορά, αλλά και μέσα από την εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, στελέχη της Τεχνόπολης, κ.α.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια επισκέφθηκε εντός τoυ πάρκου της Τεχνόπολης τα γραφεία της εταιρίας Deloitte και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, μίλησε με στελέχη και εργαζόμενους για νέες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, που βοηθούν στην ανάπτυξη της έρευνας και στην εφαρμογή της σε διάφορα πεδία. Πηγή: News247.gr





Νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ο Νάσος Ηλιόπουλος Αναπληρωτές οι Στέργιος Καλπάκης, Τάνια Καραγιάννη και Αλέξανδρος Νικολαΐδης


05/09/2020 Ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε τελικά το «ναι» στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ο κ. Ηλιόπουλος θα διατηρήσει παράλληλα την θέση του επικεφαλής στην δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» στο δήμο της Αθήνας διευκρινίζει η Κουμουνδούρου, ενώ εμπλουτίζει την επικοινωνιακή της ομάδα με νέα πρόσωπα. Στο δυναμικό του Γραφείου Τύπου εντάσσονται επίσης με τον ρόλο του αναπληρωτή εκπροσώπου οι: Στέργιος Καλπάκης, Τάνια Καραγιάννη (από τους «πασοκογενείς») και Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Διαβάστε λίγα λόγια για το νέο πρόσωπο του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Νάσος Ηλιόπουλος Ο Νάσος Ηλιόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι 37 χρονών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο «Ρόζα Λούξεμπουργκ». Επίσης έχει διατελέσει γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με ειδική στόχευση την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Το 2018 ανέλαβε Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της «Ανοιχτής Πόλης»..




Η κυβέρνηση νομοθετεί την παράταση της κρίσης


«Το Κίνημα Αλλαγές θα σταθεί δυναμικά απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ, που θέλουν το μάρμαρο της κρίσης να πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος in.gr 6 Σεπτεμβρίου 2020

1. Τεράστια κύματα : Αν δείτε αυτά τα βίντεο δε θα θέλετε να ξαναμπείτε στη θάλασσα

2. Έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μιλτιάδη Μαρινάκη»: Στο Οχάιο χτυπά δυνατά ο ελληνισμός «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και ενίσχυσης της οικονομίας, αλλά νομοθετεί την παράταση της κρίσης μέσα στο… 2021» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής και τονίζει: «Το Κίνημα Αλλαγές θα σταθεί δυναμικά απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ, που θέλουν το μάρμαρο της κρίσης να πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας σχετικά με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για την κύρωση δύο ΠΝΠ του Αυγούστου με μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «παρά τις επιμέρους βελτιώσεις, μετά την κατακραυγή για την 11ωρη καθημερινή εργασία με απλήρωτη υπερωρία, η ΝΔ επιμένει ο εργαζόμενος να δουλέψει δωρεάν και υποχρεωτικά τις μισές ώρες από την καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος στην επιχείρηση» και σχολιάζει: «Δηλαδή η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει την υποχρεωτική και απλήρωτη εργασία σε αντίθεση με το εργατικό Δίκαιο, το Σύνταγμα και την κοινή λογική που λέει οι ημέρες καραντίνας να υπολογίζονται σαν άδεια ασθενείας».

Προσθέτει πως «το Δώρο Χριστουγέννων θα είναι κουτσουρεμένο και υπολογισμένο με τα 534 ευρώ του επιδόματος» και ότι «η μονομερής επιβάρυνση των εργαζομένων δεν διαρκεί μόνο μέχρι τέλους του έτους», καθώς όπως αναφέρει «οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μεταφέρονται για τον Μάρτιο του… 2021, ενώ θα έπρεπε οι αυξήσεις να δοθούν από τις αρχές του 2020 (προ καραντίνας)» και σχολιάζει: «Και αυτή η αναπροσαρμογή θα αποφασιστεί τότε από την κυβέρνηση σε περιβάλλον γενικευμένης «αμοιβής» 534 ευρώ, ενώ απαγορεύεται στους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί Σύνδεσμοι) να αποφασίσουν για τους όρους αμοιβής και εργασίας». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣEΙΣ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ “ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ” ΜΕ ΠΝΠ ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την απλήρωτη εργασία αλλά και την περικοπή του δώρου Χριστουγέννων, συνδέοντας το με τις μειωμένες αποδοχές αντί του ονομαστικού μισθού, δεν αντιτίθεται μόνο στο Σύνταγμα αλλά και στην στοιχειώδη λογική της αστικής οικονομίας. Παρά τον αγώνα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με εφαρμόσιμες προτάσεις , η κυβέρνηση είχε προαποφασίσει την μετατροπή της Ελλάδος σε Μπαγκλαντές.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΩΝ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να εμπαίζει τους πολίτες απροκάλυπτα. Η περίφημη “επιτροπή” Υγείας, στις 9 Απριλίου είχε αρχικά καταδικάσει τη χρήση μάσκας, λίγο καιρό μετά την κατέστησε υποχρεωτική και σήμερα πάλι αναίρεσε τα όσα είχε επιβάλει, δηλώνοντας πως η χρήση των μασκών στα σούπερ μάρκετ από τους πελάτες δεν κρίνεται αναγκαία, αν και θα δίνονται συστάσεις για τη χρήση της! Δηλαδή αρχικά ήταν “επικίνδυνη”, μετά “απαραίτητη” και τώρα “όχι και τόσο απαραίτητη”. Με τα συνεχή πίσω – μπρος της κυβέρνησης, η υποψία ότι κάνουν ” ό,τι να ‘ναι” με τις μάσκες, δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αλλά ο λαός πληρώνει τα…” σπασμένα”! ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Ή η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει εν κρυπτώ ή το ΝΑΤΟ επιχειρεί να εκβιάσει…


Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει για πολλοστή φορά ότι το ΝΑΤΟ προωθεί «επικίνδυνες διευθετήσεις στη λογική των ίσων αποστάσεων» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

04 Σεπτεμβρίου 2020 «Η αναγγελία του γγ του ΝΑΤΟ για ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προκειμένου να προχωρήσουν τεχνικές συζητήσεις, σημαίνει υποχρεωτικά ένα από τα δύο: Ή η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει εν κρυπτώ σε κάτι τέτοιο ή το ΝΑΤΟ επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να εκβιάσει καταστάσεις, εν γνώσει της κυβέρνησης, που για μια ακόμη φορά είναι εκτεθειμένη. Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι το ΝΑΤΟ προωθεί επικίνδυνες διευθετήσεις, στη λογική των ίσων αποστάσεων και της συνδιαχείρισης, υποθάλποντας την τουρκική επιθετικότητα» υποστηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για την τοποθέτηση του γγ του ΝΑΤΟ σχετικά με την ύπαρξη συμφωνίας ΕλλάδαςΤουρκίας για έναρξη «τεχνικών συζητήσεων»».

«Φυσικά, μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ, εκτεθειμένα απέναντι στον λαό είναι και όλα τα κόμματα του ευρωΝΑΤΟϊκου τόξου, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η τοποθέτηση για το ζήτημα ουσιαστικά «βγάζει λάδι» το ΝΑΤΟ, για τον βρώμικο ρόλο που παίζει σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» προσθέτει η ανακοίνωση. Kαι καταλήγει το ΚΚΕ: «Καθημερινά επιβεβαιώνεται πόσο επικίνδυνη είναι για το λαό η πολιτική που εμπλέκει τη χώρα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, των οποίων ο ρόλος συνδέεται με την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και γενικότερα των ανταγωνισμών στην Αν. Μεσόγειο σε βάρος των λαών».

Πηγή: News247.gr






Διάλογος ναι, αλλά σε μια Διεθνή Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου


Για άλλη μια φορά χθες παρακολουθήσαμε τον «σοβαρό» τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η Κυβέρνηση την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο: Ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να «επικοινωνήσει» αποφασιστικότητα στο εσωτερικό, αλλά η αλήθεια για το τις πραγματικές κινήσεις της κυβέρνησης έρχεται πάντα από το εξωτερικό, από τους πρόθυμους υστερόβουλους επιδιαιτητές που σέρνουν τον κ. Μητσοτάκη σε διμερή συμφωνία με τετελεσμένα. Αυτό συνέβη και χθες, με την Αθήνα να διαψεύδει «ιδρωμένη» τη συμφωνία-μη συμφωνία που διέρρευσε ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Διάλογος φυσικά χρειάζεται, όχι όμως με αυτόν τον τρόπο και αυτούς τους όρους.

Φαίνεται όμως πως η «συμμαχία» των ίσων αποστάσεων του κ. Στόλτενμπεργκ δεν τηρεί ούτε καν αυτές τις αποστάσεις, παρά το γεγονός ότι η οικονομικά σακατεμένη από τα μνημόνια χώρα μας συνεχίζει να πληρώνει αδρά για τη συμμετοχή της σε μία «συμμαχία» η οποία ιδίως μετά και την εκλογή του κ. Τραμπ, κάθε άλλο παρά συμμαχία θυμίζει. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σέρνεται σε διμερή διάλογο με την Τουρκία και επιδιαιτητές είτε την κ. Μέρκελ, είτε το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, τη στιγμή που τόσο η ΕΕ (και κατά βάση η Γερμανία γιατί ο κ. Μαρκόν ουσιαστικά είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης) αναλώνονται περισσότερο με τα τεκταινόμενα σε ένα τρίτο κράτος μη μέλος (Λευκορωσία), ενώ οι κυρώσεις για την Τουρκία παραπέμπονται στις καλένδες’ Επαναλαμβάνουμε λοιπόν τη θέση του ΜέΡΑ25 ότι η Διεθνής Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου συνιστά τη μοναδική εναλλακτική από το να συρθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε διμερείς διαπραγματεύσεις με επιδιαιτησία ξένων συμφερόντων τα οποία θα ευνοήσουν μόνο τις πολυεθνικές του πετρελαίου και των όπλων, τις μιλιταριστικές οξύνσεις και την ολιγαρχία «δίχως σύνορα» χωρίς καμία απολύτως ωφέλεια για τον λαό μας, για τον λαό της Τουρκίας και τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου

Δεν υπάρχουν σχόλια