Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1708

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Με «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» Τραμπ! Η Συμφωνία Ισραήλ – ΗΑΕ Ελληνικά χαμόγελα, τουρκική ΟΡΓΗ


31 Αυγούστου, 2020: Το αεροπλάνο που μετέφερε συμβούλους του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προσγειώθηκε σήμερα στο Αμπού Ντάμπι, έπειτα από μια ιστορική πρώτη επίσημη ισραηλινή πτήση από το Τελ Αβίβ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.. ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ:

Η εν λόγω συμμαχία θέλει σταθερότητα και ειρήνη στην Μεσόγειο στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεννόησης που επιχειρείται μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων του Διεθνούς Παράγοντα.

Είναι στην βάση της αντιτουρκική, καθώς, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει στο el.gr, οι χώρες αυτές δεν επιθυμούν τουρκική ηγεμονία στην Μεσόγειο. Σε αυτή την κατεύθυνση, στην εν λόγω συμμαχία συμμετέχουν Ελλάδα και Κύπρος. Μάλιστα επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής, είναι ο υψηλόβαθμος σύμβουλος και γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν. Της ισραηλινής ομάδας ηγείται ο ομόλογος του Ο’Μπράιαν Μέρι Μπεν Σαντάτ. Οι αξιωματούχοι θα διερευνήσουν την διμερή συνεργασία σε τομείς, όπως το εμπόριο και ο τουρισμός, και Ισραηλινοί απεσταλμένοι σε θέματα άμυνας αναμένεται να επισκεφθούν χωριστά τα ΗΑΕ. Σε δηλώσεις μετά την προσγείωση του αεροπλάνου ο Κούσνερ είπε πως η ειρήνη που σφυρηλάτησαν οι ηγέτες των Εμιράτων και του Ισραήλ είναι επίσης επιθυμητή από τους λαούς των δύο χωρών. Ο Αμερικανός αξιωματούχος ευχαρίστησε επίσης την Σαουδική Αραβία που έδωσε την άδειά της ώστε η πρώτη επίσημη ισραηλινή πτήση από το Τελ Αβίβ στο Αμπού Ντάμπι να περάσει πάνω από την επικράτειά της. ΟΛΟΙ συνεννοούνται λοιπόν και μόνο η Τουρκία ταράζει τα νερά! Ο σύμβουλος Τζάρεντ Κούσνερ, εκτίμησε ότι θα ήταν ΚΑΙ προς το συμφέρον της Σαουδικής Αραβίας να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, όπως έκαναν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Όταν σκεφτόμαστε ποιοι δεν επιθυμούν μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, είναι κυρίως το Ιράν. Αυτό δείχνει ότι (η συμφωνία) είναι μάλλον το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει». Η συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων Ισραήλ-ΗΑΕ έχει έναν χαρακτήρα μεταμορφωτικό για την Μέση Ανατολή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Και αυτό δεν συμφέρει τα τουρκικά σχέδια στην ευρύτερη γειτονιά της Ανατ. Μεσογείου. Αντίθετα σκορπά χαμόγελα σε Ελλάδα και Κύπρο… Πηγή:el.gr





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Στην απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρεται ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης


Σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο κος Αναστασιάδης τονίζει χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζω την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων σε ό,τι αφορά μη φονικούς εξοπλισμούς. Μια θετική εξέλιξη που ενισχύει περαιτέρω τη διμερή σχέση ασφάλειας μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον Μ. Πομπέο και οι δύο εκφράσαμε τις σοβαρές ανησυχίες μας για την ασταθή κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τονίσαμε επίσης τη σημασία της μείωσης των εντάσεων στην περιοχή, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας. Υπογράμμισα επίσης τις τουρκικές απειλές για το άνοιγμα της πόλης των Βαρωσίων και τις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό».

Κυπριακό ΥΠΕΞ: «Ενίσχυση σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ στους τομείς άμυνας και ασφαλείας»;

Στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για μερική άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρεται το υπουργείο Εξωτερικών Κύπρου. Στον επίσημο λογαριασμό του ΥΠΕΞ στο Twitter τονίζεται χαρακτηριστικά: «Για την απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση εμπάργκο κατά της Κύπρου ενημέρωσε ο Υπoυργός Εξωτερικών Μ. Πομπέο τον ΠτΔ Ν. Αναστασιάδη. Ενίσχυση σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ στους τομείς άμυνας & ασφαλείας μετά την υπογραφή Δήλωσης Προθέσεων τον 11/18. Ανταλλαγή απόψεων για κατάσταση σε Ανατολική Μεσόγειο». Μήπως ήλθε η ώρα να σκεφθούν οι σύμμαχοί μας Αμερικανοί πως η Κύπρος είναι το θύμα δικών τους σχεδίων και ενεργειών υπέρ της Τουρκίας, αφού ο Αττίλας ήταν δικά τους σχέδια, που διαμέλισαν τη Μεγαλόνησο και κατέστρεψαν την ακεραιότητά της ανοίγοντας την όρεξη της Τουρκίας του σημερινού Ερντογάν, που είναι και Γενίτσαρος, Πόντιος στην καταγωγή του; Ο σημερινός Πρόεδρος ων ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Αμερικανική Γερουσία πολύ ορθά προσπαθούν να διορθώσουν το κακό που έκαναν οι φιλοπόλεμοι προκάτοχοί τους και είναι προς τιμή τους. Μήπως πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τραμπ είναι ο μοναδικός Πρόεδρος που δεν ξεκίνησε καταστροφικό πόλεμο εναντίον κάποιου άλλου κράτους κατά την περίοδο της θητείας του μέχρι σήμερα;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

“ Οι ήρωες, πολεμούν σαν Σύριοι και Κούρδοι”


Η χώρα της Συρίας, ειδικά αυτά τα δέκα τελευταία χρόνια αποκτά φανταστικό δείγμα φιλοπατρίας, ηρωϊσμού, μαχητικότητας και αυτοθυσίας. Αν την εποχή του Ελληνοϊταλικού Πολέμου “Οι ήρωες πολεμούσαν σαν Έλληνες”, κατά τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ουϊνστων Τσώρτσιλ, σήμερα, κατά κοινή ομολογία, “ Οι ήρωες, πολεμούν σαν Κούρδοι και σαν Σύριοι”. Οι μαχητές των ερειπωμένων από τους βομβαρδισμούς, τους πυραύλους και άλλα πυρά των μακελάρηδων Τζιχαντιστών πόλεων, δεν θυμίζουν την άλλοτε ειρηνική χώρα της Μέσης Ανατολής, που έγινε στόχος της «Αραβικής Άνοιξης». Η μαρτυρική πόλη του Κομπάνι έχει ισοπεδωθεί, αλλά οι μαχητές Κούρδοι μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά είπαν το δικό τους ΟΧΙ στους ισλαμιστές σφαγείς και πήραν την Ελευθερία στα χέρια τους με ποταμούς αιμάτων και χιλιάδες ήρωες.

Εθνικόφρονες Σύριοι, ενώ δεκάδες πτώματα αμάχων βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους, την ώρα που τα σπίτια και οι γειτονιές που κάποτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα θυμίζουν ένα απέραντο νεκροταφείο, δίνουν το δικό τους αγώνα. Οι ισλαμιστές μακελάρηδες με μισθοφορικό κσι τουρκικό στρατό με αεροπορία και σύγχρονο εξοπλισμό βομβαρδίζουν με μίσος κατοικημένους τόπους, με τις εντολές του Ερντογάν και τις «πλάτες» της Δύσης, η οποία κάνει τα στραβά μάτια στην επιχειρούμενη γενοκτονία του κουρδικού και του συριακού λαού. Πάλι καλά που δεν επεμβαίνει το ΝΑΤΟ για να του σώσει, όπως έκανε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το ΙΡΑΚ και το Αυγανιστάν με την υπερδύναμη.

Η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στις ορδές της Περσίας, στη Φασιστική Ιταλία και είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ στο ναζισμό. Οι Σύριοι και οι Κούρδοι μαχητές λένε το δικό τους ΟΧΙ στους ισλαμοφασίστες, στην Τουρκία και τα κοράκια του Παγκόσμιου Ολοκληρωτισμού.. Λένε ΟΧΙ στην ισλαμιστική λαίλαπα, λένε ΟΧΙ στην επιβολή της απάνθρωπης Σαρίας της Τουρκάς, λένε ΟΧΙ στην επέλαση του Ισλάμ, εξ ονόματος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ανάμεσα στα ερείπια, ανάμεσα στο θάνατο, που πλανάται στην κάποτε ολοζώντανη Συρία, πολεμούν για την πατρίδα τους, για την οικογένειά τους, την Ελευθερία και τα ιδανικά τους! Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ υπό την Ηγεσία του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που διαλαλεί τις Αρχές Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια της Μαύρης Αδελφότητας, δεν μπήκαν στο Θέατρο των Επιχειρήσεων της Συρίας μαζικά και δυναμικά όπως είχαν πράξει στο παρελθόν προκάτοχοί του στη διάλυση άλλων χωρών. Η επίσημη Κυβέρνηση της Συρίας, πέτυχε με τη βοήθεια της Ρωσίας Παγκόσμιο άθλο και νίκη των ηθικών δυνάμεων έναντι της ύλης...






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Πρόταση «ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ» του Ερντογάν στην Ελλάδα...


H ανακοίνωση της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού, προβάλλεται έντονα τις τελευταίες ώρες στα τουρκικά ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για μία ακόμη «προκλητική ενέργεια» της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που ο Ερντογάν δήλωσε, όπως λέγει η el.gr, σήμερα το ΑΠΙΘΑΝΟ. Ρεπορτάζ του TRT World κατέγραψε μάλιστα δραστηριότητες της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Καστελόριζο, με ειδική κάμερα από τις ακτές της Μικράς Ασίας στο Κας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του TRT World, τα πλάνα που προβλήθηκαν, δείχνουν Έλληνες στρατιώτες να περιπολούν το νησί, με τους Τούρκους να προετοιμάζονουν το έδαφος για ενδεχόμενη προβοκάτσια.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν, ενώ απειλεί και προκαλεί καθημερινά την Ελλάδα, ανακοίνωσε πως θέλει πολιτική λύση με την Ελλάδα στην ανατ. Μεσόγειο στην βάση του win-win (κέρδη και για τις δύο πλευρές). Αυτό μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ». Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του κατά την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα ότι «στην ανατ. Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από την διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη “νότια Κύπρο” (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι.

Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο την Γαλλία». Δηλαδή, η Άγκυρα ζητά από την Αθήνα να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την Τουρκία να έχει 100% δίκιο, αλλά προς χάριν της ειρηνικής διευθέτησης να… παραιτηθεί από δήθεν δικαιώματά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα, δηλαδή, να αποδεχθεί την τουρκική άποψη και να παραιτηθεί από κυριαρχικά της δικαιώματα με την γείτονα να μην χάνει τίποτα, αντιθέτως να κερδίζει έστω και τα πέντε από τα δέκα που παρανόμως ζητάει. Παράλληλα να απαρνηθεί και την Κύπρο ή καλύτερα να την αφήσει έρμαιο στις τουρκικές ορέξεις. Όλα αυτά με μία κάμερα να παρακολουθεί το Καστελόριζο και με τις τουρκικές δυνάμεις να ενοχλούν συνεχώς την Πολεμική μας Αεροπορία και τον Στόλο. Κατευθείαν στον αγύριστο η πρόταση Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια