Header Ads

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1708


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τούρκος στρατιωτικός: «Τα Ελληνικά F16 θα φθάσουν γρήγορα από την Πάφο στην Άγκυρα»
«Θέλουν να χτυπήσουν και την Αλ-Βατίγια;»




Ανδρέας Μουντζουρούλιας 
Ο γνωστός Erdoğan Karakuğ, σε σχόλιο που έκανε για την παρουσία ελληνικών μαχητικών στην Πάφο δήλωσε τα εξής: ‘’Δεν έστειλαν τυχαία οι Έλληνες τα μαχητικά στην Κύπρο. Τα αεροπλάνα από την Πάφο φθάνουν στην Άγκυρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως στόχος Ελλήνων και Γάλλων να είναι η βάση μας ΑλΒατίγια στην Λιβύη, θέλουν να μας στριμώξουν από παντού.’’ Πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει τα εξής: «Η αεροπορική δύναμη της Ελλάδας είναι ισχυρή. Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να έρθουν στην Άγκυρα και να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας μας.’’ Και συμπλήρωσε ο Erdoğan Karakuğ: ‘’Δυστυχώς θα το ξαναπώ, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι σχεδόν ανώτερη.’’ Tι λέει ο Γκιουρντενίζ

Ο Τούρκος ε.α. Ναύαρχος Τ.Γκιουρντενίζ, ο οποίος αφού δηλώνει περί τουρκικών σχεδίων ελέγχου όλων των στενών και των Ωκεανών του πλανήτη (αφήνοντας κάθε σώφρων άνθρωπο άναυδο), στην συνέχεια μας δίνει το στίγμα των αληθινών προθέσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο. ‘’Κύριος σκοπός του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας της Άγκυρας, ήταν, είναι και θα είναι’’, κατά τον ίδιο η δίοδο ή “πόρτες” όπως ονομάζονται, για να εισέλθει κάποιος στο Αιγαίο από την Α.Μεσόγειο. Μιλάμε για μια νοητή γραμμή που ξεκινά από το ΝΑ άκρο της Κρήτης και φτάνει σε Κάρπαθο και Ρόδο. Με πρόσχημα την διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες, οι Τούρκοι θέλουν να «κλείσουν» και να ελέγξουν αυτήν την νοητή γραμμή πάση θυσία.

Μιλάμε ουσιαστικά για την σημαντικότερη δίοδο του Αιγαίου την οποία θέλουν να ελέγξουν οι Τούρκοι ισλαμιστέςπαντουρανιστές (με απώτερο στόχο σύνδεσης με Στενά- Σουέζ) για να αποκόψουν την είσοδο οποιουδήποτε τύπου πλοίου από το εξέρχεται ή να εισέρχεται χωρίς άδεια. Αυτό ακριβώς ανέφερε ο Τούρκος Ναύαρχος, εμπνευστής του σχεδίου της τουρκο-λιβυκής ΑΟΖ, Τζεμ Γκιουρντενίζ. Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και η κυβέρνηση γνωρίζουν τα τουρκικά σχέδια και λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα με τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια μας.





Κίνηση-ματ: Κάϊρο-Παρίσι ενισχύουν την Αθήνα


Νέες πληροφορίες έρχονται για το deal της εικοσαετίας για την Ελλάδα. Πριν λίγες ημέρες το Πενταπόσταγμα σας είχε αναφέρει το προσύμφωνο-ματ μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας για την εξαγορά μαχητικών Rafale. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές ανάμεσα στην ελληνική και τη γαλλική κυβέρνηση σχετικά με την απόκτηση 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο να εκφράζουν την εκτίμηση ότι «εντός του 2020 θα έχει ανακοινωθεί και επισήμως η συμφωνία».

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές, οι συζητήσεις γίνονται πλέον σε επίπεδο κυβερνήσεων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το πολύ μεγάλο deal.

Με βάση τα όσα έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει, η συμφωνία φαίνεται να κινείται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο προβλέπει τη δωρεά οκτώ μαχητικών αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία της Γαλλίας προς την ελληνική και το δεύτερο την αγορά δέκα ολοκαίνουργιων Rafale από την Ελλάδα. Τα οκτώ αεροσκάφη που θα δοθούν ως δώρο είναι αυτά που επιχείρησαν προ μηνών στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη, όπου ήταν εγκατεστημένες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, για να συνδράμουν τον Σάρατζ. Πέραν των οκτώ μαχητικών Rafale που θα δοθούν δωρεάν, η χώρα μας θα προχωρήσει και στην αγορά δέκα ακόμη μαχητικών αεροσκαφών.

Ο ρόλος της Αιγύπτου Επειδή η γαλλική εταιρεία είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει άμεσα στην παραγωγή 30 αεροσκαφών, αυτό που εξετάζουν οι δύο κυβερνήσεις είναι να υπάρξει συμφωνία με την Αίγυπτο, προκειμένου αντί των 20 Rafale που έχει παραγγείλει, αρχικώς να παραλάβει 10 και τα άλλα 10 να δοθούν στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, η Αίγυπτος, μετά την πρόσφατη παραγγελία 4 γαλλικών φρεγατών τύπου Gowind 2500, προχώρησε και στην παραγγελία 20 μαχητικών τύπου Rafale. Η Αίγυπτος διαθέτει τώρα 23 Rafale και μία κορβέτα Gowind 2500 σε υπηρεσία, ενώ άλλες τρεις Gowind 2500 είναι σε διαφορετικά στάδια δοκιμών, πριν παραδοθούν επίσημα στο αιγυπτιακό Ναυτικό. Με αφετηρία το 2014, η Αίγυπτος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας στον κόσμο, αγοράζοντας μεταξύ άλλων μία φρεγάτα FREMM, τέσσερις κορβέτες Gowind 2500, δύο ελικοπτεροφόρα Mistral και 24 μαχητικά Rafale. Η Αίγυπτος συζητούσε για πολλούς μήνες αναφορικά με την προμήθεια επιπλέον 1224 Rafale.

Πηγή: 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ






Κρήτη: Πακιστανοί επιχείρησαν να λιντσάρουν Έλληνες . 
Εικόνες-σοκ



Απίστευτες εικόνες από άγρια συμπλοκή ΕλλήνωνΠακιστανών χθες στο Τυμπάκι της Κρήτης, σε προαύλιο χώρο επιχείρησης, έρχονται στη δημοσιότητα από κάμερας ασφαλείας. Σύμφωνα με το e-kriti η κατάσταση στο Τυμπάκι παραμένει τεταμένη μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, οι τραυματίες παραμένουν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ενώ δήμαρχος Φαιστού και κάτοικοι ζητούν επιτακτικά πλέον την άμεση λήψη μέτρων ώστε όπως λένε να μην θρηνήσουμε θύματα.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς υπάρχει ο φόβος της αναζωπύρωσης ενώ φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι πήραν θέση για τα τεκταινόμενα που οδήγησαν στην αιματηρή σύγκρουση αλλοδαπών και ντόπιων. Για τα χθεσινά επεισόδια συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα, 22 Πακιστανοί και 2 Έλληνες, όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Αστυνομία. Το ekriti παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τυποποιητηρίου που δημοσιεύτηκε στο facebook και όπου φαίνονται τα σοβαρά επεισόδια αλλά και η αγριότητα με την οποία ξεκίνησαν οι συμπλοκές και συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα:

Πηγή: 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ





Απάντηση στην Τουρκική προκλητικότητα: 
Έρχεται το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκόλ»



Πηγή: Newsomb Το «Σαρλ Ντε Γκολ» είναι η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού και ένα από τα ισχυρότερα αεροπλανοφόρα του κόσμου. Με τα 34 πανίσχυρα μαχητικά Ραφάλ θα ηγείται της μεγάλης αεροναυτικής αρμάδας που θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο - Στο κόκκινο η Τουρκική επιθετικότητα Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, κατευθύνεται στην Αν. Μεσόγειο με «απροσδιόριστη αποστολή»!!!

Την είδηση αναδεικνύει ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος Αλέκος Μάρκελος με ανάρτησή του στο Facebook και γράφει: «Έχει Μέγιστο Επιχειρησιακό Φορτίο Μάχης, δηλαδή κουβαλάει τα πάντα όλα! Ο Μακρόν δήλωσε προχθές πως η «Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις»! Και αυτό πράττει, αφήνοντας με την αποφασιστικότητά του, άφωνη και παροπλισμένη τη Γερμανία, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Κανείς τους δε περίμενε, αυτό που συμβαίνει, οπότε να το γράψω καθαρά, καθώς πλέον, ΟΛΟΙ γνωρίζουν: Η Γαλλία και η Ελλάδα, στοχοποιήθηκαν από την Τουρκία και είναι πλέον ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Σε όλα, μέχρι τέλους!!! Η κίνηση της Γαλλίας έρχεται μετά το κρεσέντο επιθετικότητας του Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας, με τον Τούρκο πρόεδρο να απειλεί την Ελλάδα και την Γαλλία ότι «θα πληρώσουν τα τίμημα». Ο Ερντογάν χαρακτήρισε Μητσοτάκη και Μακρόν «μη ικανούς» και διερωτήθηκε αν «οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία». «Προκαλούμε! Αυτή που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πληρώσει λόγω των μη ικανών διοικητών τους;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας: «Τις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα την Κυριακή στο μήνυμα προς τον λαό του για την Γιορτή της Νίκης, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: «Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς. Ακριβώς όπως το έθνος μας έφερε τον αγώνα για τη σωτηρία στη νίκη, παρά την απουσία και την δυνατότητα, σήμερα, δεν θα διστάσει ποτέ να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκη των των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών στο Μαυσωλείο του Κεμάλ: «Η Τουρκία, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα σκύψει το κεφάλι της στις πρακτικές απειλών, εκβιασμών που στόχο έχουν την εξόντωση. Θα συνεχίσει η χώρα μας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συνθήκες».





«Έδωσαν τα χέρια» Μακρόν - Μητσοτάκης: 
Ξεκινά πρόγραμμα επανεξοπλισμού 
για τις Ε.Δ.



Απειλεί με πόλεμο σύσσωμη η τουρκική πολιτική ηγεσία -Με ευρείας κλίμακας άσκηση ετοιμότητας και των τριών κλάδων απαντά το ΓΕΕΘΑ «Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει σε Μαξίμου και Υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση ενός έκτακτου εξοπλιστικού προγράμματος που θα συνοδεύσει την υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας -Γαλλίας που θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου. Μετά τις καθημερινές απειλές πολέμου και την πολεμική υστερία που επικρατεί όχι μόνο στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ, αλλά και στο σύνολο των τουρκικών κομμάτων (κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης), η εκπόνηση ενός έκτακτου εξοπλιστικού προγράμματος ήταν μονόδρομος για την Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα στην κυριακάτικη έκδοσή της, το έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ανέλθει στο ποσό των 10 δισ. ευρώ για αγορά νέων οπλικών συστημάτων. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το εξοπλιστικό πακέτο θα περιλαμβάνει την αγορά 18 μαχητικών Rafale, την απόκτηση νέων φρεγατών, τον πλήρη εκσυχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την αγορά τορπιλών καθώς και άλλα πυρομαχικά και άλλα οπλικά συστήματα και για τους τρεις κλάδους των Ε.Δ.

Πηγή: 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια