Header Ads

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ φ.1708


ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Περιπατητική Φιλοσοφική Σχολή του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, οργάνωσε συνάντηση μνήμης, στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες





Kυριάκος Κόκκινος 
Δικηγόρος - Coach


Ο Κυριάκος Κόκκινος 23 Αύγουστος στις 1:26 π.μ. • Το Σάββατο, 22/8/2020, η Περιπατητική Φιλοσοφική Σχολή του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, οργάνωσε συνάντηση μνήμης, στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, για να τιμήσουμε κι εμείς τα 2500 χρόνια από τις μέγιστες μάχες των Θερμοπυλών και της Σαλαμίνας!

Καταθέσαμε λίγα ταπεινά άνθη και διαβάσαμε κείμενα για τη μάχη από το ιστορικό βιβλίο της Πολύμνιας του Ηροδότου και του Διοδώρου του Σικελιώτου, που αναφέρονται στα γεγονότα της θρυλικής μάχης, για να αποκτήσουμε όλοι γνώση των πηγών.



Ακολούθησε ιαματική βουτιά στο θερμό καταρράκτη και τέλος επίσκεψη στο λόφο του Κολωνού, όπου έπεσαν οι τελευταίοι υπερασπιστές της ελευθερίας μετά την προδοσία του Εφιάλτη.

Αξίζει να αναλογιστούμε τα γεγονότα κι ότι στην ουσία επρόκειτο για μια ακόμη εμφύλια διαμάχη μεταξύ Ελληνικών φύλων, αφου κι οι Πέρσες μέσω του Έλληνα γενάρχη τους Περσέα είχαν επίσης απώτερη Ελληνική καταγωγή.

Το ποιοί άνθρωποι και παράγοντες επέδρασαν στον αλληλοσπαραγμό των ισχυρότερων φύλων της φυλής μας, αποτελεί αντικείμενο άλλης έρευνας και μελλοντικής συζήτησης! Όσοι δεν το έχετε ζήσει, το οφείλετε στους εαυτούς σας, μια επίσκεψη στα ιερά αυτά χώματα!

Όλο το ιστορικό κείμενο του Ηροδότου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ 

h t t p : / / w w w . g r e e k language.gr/digitalResources/ ancient_greek/library/index. html?author_id=153


Κυριάκος Κόκκινος - Δικηγόρος - Διαπραγματευτής - Coach Πρόεδρος Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ



Η μεγάλη οικογένεια των Ελλήνων Βατραχανθρώπων συνόδεψε στο ταξίδι του προς τον τόπο των μακάρων το φίλο, συνάδελφο, εκπαιδευτή, οικογενειάρχη κι Έλληνα πλοίαρχο Π.Ν. Ε.Α. ΟΥΚ Νίκο Θεοδωρόπουλο

Άλμπουμ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Β Ο Κυριάκος Κόκκινος πρόσθεσε 6 νέες φωτογραφίες — με τον Stefanos Manoloudis και 5 ακόμη

Σήμερα η μεγάλη οικογένεια των Ελλήνων Βατραχανθρώπων συνόδεψε στο ταξίδι του προς τον τόπο των μακάρων το φίλο, συνάδελφο, εκπαιδευτή, οικογενειάρχη κι Έλληνα πλοίαρχο Π.Ν. Ε.Α. ΟΥΚ Νίκο Θεοδωρόπουλο. Τον επί 20 χρόνια γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, πυλώνα και υπόδειγμα επαγγελματικού ήθους και αξίας, κοινωνικής ευαισθησίας, δικαιοσύνης και ευθύτητας. Με τη σημαία μας και τη συνοδεία μας στην πύλη απ’ όπου ξεκίνησε νέο ταξίδι, πιο σημαντικό .

Τον γνώρισα το 1993, όταν ιδρύσαμε το Σύνδεσμο κι ως νέος Δικηγόρος είχα αναλάβει τη νομική διαδικασία. Πάντα οι εκπαιδευτές μας, ειδικά οι παλιοί, μας προξενούσαν μεγάλο σεβασμό, ειδικά όμως ο Νίκος έχαιρε άξια της εκτίμησης όλων. Υπήρξε άξια Βατραχάνθρωπος, πρώτος στην ξηρά και στη θάλασσα, πάντα ο ίδιος μπροστά να οδηγεί τα σχολεία, με το υπόδειγμά του, αυστηρός αλλά δίκαιος, από σεβασμό στη ζωή των νέων ΟΥΚ, που σε εμπόλεμες συνθήκες , θα κρινόταν από την ποιότητα της εκπαίδευσής τους εν ειρήνη.

Ακούραστος κι εργατικός, ρούφηξε τα καλά της ζωής στο χώρο της εργασίας, της οικογένειας και της κοινωνίας κι έφυγε πλήρης εμπειριών και πλούσιος από φίλους... τριαντά-φιλος και πολύ παραπάνω, που λέγαν οι παλιοί...!

Άνοιξε την πόρτα του επόμενου πεδίου ύπαρξης και μας άφησε με τις υπέροχες αναμνήσεις μας για το πρόσωπό του.

Χαίρε αγαπητέ μας φίλε και Έλληνα Βάτραχε Νικόλαε, καλό σου ταξίδι και καλή αντάμωση! Δύναμη στην οικογένειά σου, που μεγάλωσε τη δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια