Header Ads

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1707


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Στρατιωτικός ειδήμονας: οι θερμικοί δακτύλιοι δείχνουν ότι η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού προκλήθηκε από βόμβα ή πύραυλο …



Σάββατο, 8 Αυγούστου «Αφότου σχηματίστηκε ένα σύννεφο σε σχήμα μανιταριού που θυμίζει πυρηνικές εκρήξεις τις επόμενες στιγμές αναδύθηκαν οι λεγόμενοι« θερμικοί δακτύλιοι» που είναι ορατοί στα βίντεο και οι οποίοι εμφανίζονται σε μια έκρηξη μόνο όταν αυτή προκαλείται από πάνω προς τα κάτω και όχι όταν είναι μια απλή έκρηξη στο έδαφος. Αυτό καθιστά πολύ πιθανή την εκδοχή ότι η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού προκλήθηκε από βόμβα ή πύραυλο».

Αυτό ειπώθηκε από έναν συνταξιούχο αξιωματικό της Carabinieri (εθνική στρατιωτική αστυνομία της Ιταλίας) ο οποίος για προφανείς λόγους θέλει να παραμείνει σε καθεστώς ανωνυμίας. Ωστόσο είναι ειδικός στα εκρηκτικά, διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έκτακτης ανάγκης NBCR (Nuclear Bacteriological Chemical Radiolog) και πάνω απ ‘όλα έχει εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αποστολές στη Μέση Ανατολή.

Αποκαλύπτει αυτή την τεχνική λεπτομέρεια που υποστηρίζει το σενάριο για επίθεση από πύραυλο με ένα μικρό πυρηνικό φορτίο στο λιμάνι της Βηρυτού. Προσθέτει επίσης άλλες λεπτομέρειες που επιβεβαιώνουν τη θέση της στρατιωτικής επίθεσης που διεξήχθη με ακρίβεια και επιδεξιότητα.

Όταν μια έκρηξη συμβαίνει σε εναπόθεση εύφλεκτου υλικού, υπάρχει μια διαδικασία ντόμινο. Ένα εκρηκτικό φορτίο πυροδοτεί ένα άλλο σε λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να προκληθεί μία μόνο έκρηξη. Γιατί στη Βηρυτό πρώτα ξέσπασε μια πυρκαγιά και μόνο μετά την ισχυρότατη έκρηξη με θερμικό αποτέλεσμα στη συνέχεια της ανάφλεξης με μηχανιστική αντίδραση αυτό(-ή) κατέστρεψε κτίρια σε απόσταση χιλιομέτρων; Η εξήγηση μπορεί να είναι μόνο αυτή που υποστηρίζεται με βάση τις αποκαλύψεις πληροφοριών που ανέφερε το Veterans Today: δύο πύραυλοι….

Ο Maki, ένας Ιάπωνας εργαζόμενος στον ανθρωπιστικό τομέα που εδρεύει στην Βηρυτό σχολίασε:« Ελπίζω να μην είναι πυρηνικό.Το σχήμα μανιτάρι του νέφους είναι πολύ ανησυχητικό…». (investigaction) Το ίδιο μέσο αναφέρει: ποιός είναι πίσω από αυτό το μακελειό; τι πραγματικά συνέβη; Κανείς δεν διεκδικεί την ευθύνη. Πρόκειται για ένα sabotage, μια άμεση επίθεση κατά του Λιβάνου ή μια τρομοκρατική ενέργεια με πολιτικό κίνητρo. Σήμερα το Υπ. Υγείας αναφέρει πως οι νεκροί υπερβαίνουν τους 158 οι τραυματίες τους 6000 και οι αγνοούμενοι είναι 21.. Πηγή: Ε.Θ.






Προς Βηρυτό απέπλευσε το αρματαγωγό Ικαρία για αποστολή βοήθειας 
Από το Σάββατο ήταν έτοιμη να παράσχει βοήθεια η Ελλάδα



Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στο Λίβανο η Ελλάδα ήταν έτοιμη να παράσχει βοήθεια, αποστέλλοντας ομάδα της ΕΜΑΚ, καθώς σωστικά συνεργεία «σαρώνουν» τα ερείπια στην πρωτεύουσα της χώρας και ενώ η ανησυχία για κατακόρυφη αύξηση των θυμάτων αυξάνεται από ώρα σε ώρα. Ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από την Ελευσίνα, με προορισμό τη Βηρυτό. Το C-130 μετέφερε στον Λίβανο μια ομάδα της ΕΜΑΚ, ,η οποία θα βοηθήσει σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων, που βρίσκονται παγιδευμένοι σε ερείπια κτιρίων.4

Το πλοίο μεταφέρει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και φαρμακευτικό υλικό Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 9 Αυγούστου 2020, εξ άλλου, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της έκρηξης της 4ης Αυγούστου 2020.

Η Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των ΕΔ, φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων. Επίσης κατόπιν αιτήματος της Κύπρου, το Α/Γ φόρτωσε υλικά από το Λιμάνι της Λεμεσού με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία την Κυβέρνηση του Λιβάνου. Κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Βηρυτού, έχουν δοθεί και θα εφαρμόζονται από όλους τους επιβαίνοντες, συγκεκριμένες οδηγίες και πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία COVID-19 σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ






Ερντογάν: Δεν αναγνωρίζουμε συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου 
Ξεκινούμε γεωτρήσεις, ενημέρωσα την Μέρκελ



Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020: Στην Αγιά Σοφιά βρέθηκε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την προσευχή της Παρασκευής. Σε δηλώσεις του δεν έκρυψε την οργή του για τη συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις. Τώρα τις ξεκινούμε και πάλι. Ενημερώσαμε σχετικά την Μέρκελ», είπε ο Ερντογάν. «Τι κάνουν εκεί η Ελλάδα και η Αίγυπτος; Αφού υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη, όλοι έπεσαν σε αυτό το γεγονός.

Αυτή η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν έχει αξιοπρέπεια. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσω τις εργασίες γεώτρησης. Είπαμε, «Εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, θα σταματήσουμε να δουλεύουμε για μερικές εβδομάδες, αλλά εμείς δεν τους εμπιστευόμαστε.» Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και τώρα συνεχίζουμε αμέσως τις εργασίες γεώτρησης. Θα συνεχίσουμε τη συμφωνία μας με τη Λιβύη με αποφασιστικότητα. Ειδικά στις ναυτιλιακές δικαιοδοσίες, δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα ή νόμους», είπε ο Ερντογάν. Πηγή: Ε.Θ.






Πέτσας προς Τουρκία: Λογικές παζαριού δεν γίνονται δεκτές



Ένα ζήτημα είναι αντικείμενο προς συζήτηση και αυτό είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών Για συζητήσεις που πραγματοποιούνται, ήδη, με την Τουρκία για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών που διακόπηκαν το 2016, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», επανέλαβε ότι για σημαντικά ζητήματα όπως ο καθορισμός ΑΟΖ «δεν κάνουμε σχόλια, βάζουμε υπογραφές όταν είμαστε έτοιμοι». Υπενθύμισε ότι αυτό έγινε με την Ιταλία και τώρα με την Αίγυπτο. Επανέλαβε ότι, το μνημόνιο της Άγκυρας με τη διοίκηση της Τρίπολης είναι παράνομο, άκυρο και νομικά ανυπόστατο.






Η πρόσφατη ναυτική κινητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εξαιρετικά ανησυχητική



(Φωτό Ζοσέπ Μπορέλ ) Την ίδια ώρα που 14 τουρκικά πολεμικά πλοία πλέουν μεταξύ Ρόδου-Καρπάθου και Καστελόριζου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής σε ανακοίνωση του , τονίζει ότι «τα θαλάσσια όρια πρέπει να καθοριστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, όχι μέσω μονομερών δράσεων και κινητοποίησης δραστικών δυνάμεων», όπως αναφέρει το militaire.gr

Ο Ζοσέπ Μπορέλ δηλώνει έτοιμος να συμβάλει στην επανέναρξη του διαλόγου και αναφερόμενος στις τουρκικές κινήσεις αναφέρει: «Η πρόσφατη ναυτική κινητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Δεν θα συμβάλει για την εξεύρεση λύσεων. Αντίθετα, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και δυσπιστία. Τα θαλάσσια όρια πρέπει να καθοριστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, όχι μέσω μονομερών δράσεων και κινητοποίησης ναυτικών δυνάμεων. Οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Ο ελληνικός στόλος αλλά η Πολεμική Αεροπορία βρίσκονται σε επιφυλακή και ήδη έχει γίνει γνωστό ότι άδειες προσωπικού που επρόκειτο να αρχίσουν αύριο δεν θα δοθούν.







Δεν υπάρχουν σχόλια